| Autor |
Zpráva |
Lukyno
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 09:41
- Nahlásit
Ahojky,
mám dotaz.Mám 10 týdenní štěnátko francouzského buldočka, do 1. dne strašně vyje v knučí v noci... v pravidelných intervalech ve 22, v 02, 04 atd..je to šílený..první dva dny jsem u něj spal, ale ty další dny jsem ho nechával ve svém pelíšku na chodbě samotného...to co se děje v noci je šílený..14 dní jsem nespal,tak jsem ho včera vzal do postele..což jsem asi neměl dělat...buldoček vyhrál..já nechci,aby spal v posteli,ale to noční vytí se nedá vydržet a už si stěžovali i sousedi..Jinak je to úžasnej pejsek...poradíte někdo?Děkuji moc
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:05
- Nahlásit
Lukyno
Já mám taky buldočku a od tý doby, co jsme si ji přivezli, spí s náma v posteli a žádný vytí ani kňučení nás neruší, naopak se nám s ní krásně spí a když se náhodou uvelebí na noc v pelíšku, tak si pro ni dojdem...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:06
- Nahlásit
Já si zase myslím,že do postele nepatří žádné štěně. Co kdyby z ní spadlo ?! Můj názor je,že do postele až tehdy,až si na ni a z ní samo vyskočí.
Když si pořidím štěně já,spávám s ním na zemi,jistota je jistota. To štěndo si musí nejdřív na nový domov zvyknout,takže i na spaní samo.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:12 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
Lukyno
10 tyzdnove steniatko je este uplne mimino! Je mu smutno za maminou a surodencami, preto knuci a vyje, a potrebuje tvoju spolocnost, lebo si potrebuje zvyknut na nove prostredie a novu smecku.
Nenechavaj ho v noci same. Nemusis si ho brat rovno do postele, ale daj si jeho peliesok k sebe k posteli, aby citilo tvoju pritomnost. Mozes mu do pelieska dat aj nejaku svoju osobnu vec, napr. tricko, aby citilo tvoj pach
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:13
- Nahlásit
Lukyno
noa co zkusit ho nedávat do postele,ale dát mu pelíšek do tvé ložnice k posteli? bude u tebe ale v posteli nebude,to by mohbejt klidnej...teda aspoň já mám buldočka taky a zezačátku sem mu dala pelíšek k postel ia usínala s rukou na zemi (sem ho hladial a tak) a byl klid . . .. chvilu - pak taky vyhrál a spává v posteli
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:15
- Nahlásit
Bela
tak si mně předběhla
Lukyno
kdyby si chtěl/chtěla tak přijď někdy na www.mujpes.cz - fórum Francouzský buldoček pokecat
|
Lukyno
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:22
- Nahlásit
Jéé..tolik odpovědí jsem ani nečekal...no já vím,že se mu stýská..ale když se naučí do postele, tak už se to nikdy neodnaučí a kde je můj soukromej noční život ???
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:23
- Nahlásit
Lukyno
neboj, de to aj se psem v posteli věř mi
tak to zkus tak,že m udáš pelech k posteli,do toho tričko a dyž začne plakat, dáš ruku dolůa budeš ho chvilu hladit nebo tak něco......určo to pomůže
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:35
- Nahlásit
Bela
10 tyzdnove steniatko je este uplne mimino! Je mu smutno za maminou a surodencami, preto knuci a vyje...
No když jsme si přinesli naše skoro 8-týdenní mimino tak teda ani jednou nevylo, nekňučelo a nebrečelo... spíš na mě dělalo dojem, že si myslí, že je to dost že má celej pelech pro sebe, může se v klidu vyspat a ty votravný sourozenci jsou fuč
Podle naší feňule se ale to brát nedá, je prostě jiná, svá a hajzlík už od malička
Je ale jasný, že žádný pes ani štěně nechce být samo ať je den nebo noc...
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:36
- Nahlásit
Lukyno
Já mám dva pejsky bišonky no a samo, že spí oba v posteli. Mladší, ale za chvíli jde dolů, tam jemu nejlíp a i to, že je mu horko. Ten starší je sna má až do rána a soukromej noční život se u nás řeší asi tak paniček natáhne ruku k paničce a pejsek již chápe, vystřelí rychle pryč a pak se vráti. Vi kdy co a jak, pejsci si myslím, že jsou rychle chápaví.
Tak se nebojte a vemte ho do té krásné vaší postýlky, přinejhorším tam budete mít jednoho čumendu, nebojte on to pochopí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:40
- Nahlásit
Fajka
Vidim, ze sme v tom neboli sami. Ten moj parchant sa tiez od zaciatku tvaril, ze nik a nikto mu v zivote chybat nebude A prvu noc, kedy som chcela, aby spal pri posteli sa zdvihol a siel spat k dveram
Vzdy ale pomaha kontakt s clovekom, ak uz stena "place". Myslim, ze rad tu uz padlo dost
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:42 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
isdpch
ja tiez razim teoriu, ze pes do postele patri , ale ten nas v nej nikdy dlho nevydrzi.
Po chvili mu zacne hicovat a vzdy ma opusti
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:44
- Nahlásit
Bela
Nuz, to je udel majitelov hunatych psov Ja toho svojho obra tiez mavam obcas v posteli, aj ked preferuje svoju postel vedla postele, lebo ta je bez perin Ale ked ma pocit, ze mame v najsej posteli vela volneho miesta, tak preco to nevyuzit, ze?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:44
- Nahlásit
Fajka pigie
nas Tesak tiez ani brvou nemihol, ked sme ho doniesli, ale Robinko prve dve noci vyknucaval.
Ale poznam vela steniatok, co vyplakavali dost dlho. Je to individualne
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:46
- Nahlásit
pigie
ja mam sice tiez postel tzv. letisko, ale nas pesko ma vacsinou potrebu lahnut si rovno na mna a tvarit sa, ze - ha, mam ulovok!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:50
- Nahlásit
žofka
já se Veverce to, že do postele nepatří žádný štěně snažila vysvětlit první noc, ale když jem se asi popátý vzbudila a ona byla zas u mě v posteli, vzdala jsem to ne, že by uměla vyskočit, to jí trvalo dlouho, ale po prostěradle nebo samotné posteli se prostě vyškrabala, co by se namáhala kňučením, že jo? Ale tahle vyčuranost jí zustala do teď včera jsme potřebovali u babičky na chvilku psy "uklidit", tak jsme je nechali zavřený v kuchyni a Veverka za chvilku vítězoslavně přiběhla... Prostě si potichounku polehounku otevřela dveře
|
Lukyno
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:51
- Nahlásit
No mně by to až tak třeba nevadilo..ale pořád si chce v noci hrát..takže si sedne na hlavu...a tak..kdyby třeba celou noc spal u nohou a byl v klidu...no je to ještě štěne chápu to..Ale v noci si hrát je moc těžky pro mě
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:54
- Nahlásit
Lukyno
ne ne, štěně ti spí u hlavy,a čím budestarší,tím se bude přesouvat níž - u nohou bude až tak po pul roce
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:55
- Nahlásit
Lukyno
A co ho zkusit unavit večer? Pořádně si pohrát? I když je jasny, že se asi vyspi z toho utahaní dřív...
Mně Veverka v posteli prospala vždycky celou noc, ale rano kolem 6 vstavala a chtěla si hrát a budila tím stylem, že mě kousla do zadku, což jsem ji musela docela rychle odnaučit
Ale pokud fakt nechceš, aby haf spal v posteli, zkus fakt dat pelišek vedle postele, aby nebyl uplně oddělenej...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:56
- Nahlásit
Lukyno
jaaj, to poznam!
nas sice neplakal, ale zato sa na mna v noci vrhal s vitaznym pokrikom huraaa!
utrzila som takto nielen zopar infarktovych stavov, ale aj skrabancov a kusancov do nosa.
Riesila som to tak, ze som mu dorazne davala najavo, ze v noci sa takto neotravuje (otocila som sa, zavrcala, ked neprestaval, chytila som ho za papulku). Po par dnoch pochopil
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:57
- Nahlásit
Mar3
u nohou bude až tak po pul roce
Tak to u nás se pesan do noh nepřestěhoval ani po 4 letech Vzhledem k tomu, že usinam na boku lehne si skoro vždycky do klubička u mě u břicha (tak usinala i když byla štěndo ). a když ji je vedro, natahne se na delku podel stěny, ale v nohach mi nespala ani nepamatuju
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:01
- Nahlásit
Eimy
jo to dělá samo taky, aj má dny, kdy mi lež ína hlavě atak . . . .ale dycky usíná u mně a pak se přesune dolů (teda aspoň ve většině případů) - to dřív (zamlada) nedělal a jestli se ti Eimy stočí jak říkáš - tak spí taky u nohou - už stehna a kyčle sou nohy
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:02
- Nahlásit
Mar3
no ja myslela u nohou jako uplně dole u nohou takhle spi i u břicha Ale tohle mě fakt nenapadlo... Achjo... mně víc věcí nedochází
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:03
- Nahlásit
Eimy
vidiš-tvuj takglespí u břicha,a muj stejně spí u nohou ne,ale často chodí fakt ležet až ke kolenům (ten muj teda )
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:05
- Nahlásit
Mar3
no trošku informační šum asi ja to brala podle strejdovýho jezevčíka, ten spával u nohou, ale uuuplně dole, bylo to super, když byla zima na nohy, takový ústřední topení
|
wami
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:08
- Nahlásit
Ehm, tak ze se teda pridam... ja stene neucila spat v posteli, taky jsem nechavala viset ruku (mela jsem ji pak celou zdrevenelou a ohlodanou) do pelechu, ale fungovalo to... I kdyz nase mrne se odmitalo se samotou smirit tak do roka, roka a pul, to si jeste obcas zavyl, kdyz zustal doma sam...
Mno, ale chlap vymekl a do postele ho zacal poustet, pak jsem teda vymekla i ja, a ted mame obcas zajimavy zavody - kdo bude v posteli nejdriv, ten ma misto, zatim vyhravam ja a psi, chlap se schouli v rozku a ceka, nez jim bude vedro a slezou...
(A k intimnimu zivotu - otravovat vas muze pes i ze zeme, takze u nas se holt ceka, az usnou psi... )
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:18
- Nahlásit
wami
takze u nas se holt ceka, az usnou psi...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:41
- Nahlásit
Představ si, jak spí štěňata - smotaná společně do klubíčka, jeden hlavu na druhém, mačkají se na sebe - to je pro ně pocit bezpečí. Když tohle štěněti umožníš (je ještě úplně mimčo), tak mu dáš i ten pocit bezpečí, pocit sounáležitosti ke smečce, pocit důvěry v tebe.... to je strašně moc!! To je něco, co bys jinak pracně, složitě a dlouho budoval. Je to pevný základ, na kterém pak budeš veškorou výchovou a později třeba i výcvikem stavět.
Jak pejsek poroste, bude se i trochu osamostatňovat, bude si hledat svoje místo, a když ho v té posteli nebudeš chtít natrvalo, tak si jako starší už i bez nějakých traumat odvykne (a bude mu stačit pelíšek vedle postele ).
To noční hraní... to bude chtít usměrnit. Jejich dobu bych zkracovala a zkracovala, až bych se začala tvářit úplně neprobuditelně. On to pejsek časem vzdá a bude chrnět taky. Zatím je pro něj noc moc dlouhá, aby ji celou prospal.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:02
- Nahlásit
wami
A k intimnimu zivotu - otravovat vas muze pes i ze zeme, takze u nas se holt ceka, az usnou psi...
Proto mi kamarád, od kterýho Vev mám kladl na srdce, že nejlepší je nepouštět psa vůbec do pokoje, kde se spí Ale ono je to těžký, když já spím občas u sbee v pokoji a občas v obýváku a víc pokojů tu není
Ale Veverka nemá potřebu ode mě přitula odstrkovat, protože se jí líbí
|
duli
Člen |
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:21
- Nahlásit
Lukyno
taky jsem mela tendence nechat maleho pejsu zavreneho v predsini, protoze pes do loznice nepatri........mno a prvni vecer u nas nas pekne vyskolil(cca od 11 do 03h vyl za dverma) tak jsem to brala jako prvni porazku.......a tak se psi pelisek prestehoval k nasi posteli a spala jsem asi mesic se spustenou rukou....melo to dve vyhody, pejsa hned usnul a kdyz uz se vzbudil ze se mu chtelo curat tak me to taky vzbudilo.........no a casem se jeho pelisek nakonec do predsine prestehoval a je tam rad, pac tam ma svuj klid kdyz chce.....
|