| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 16:43
- Nahlásit
Ja som od uja dostala rodokmen jeho posleho velkeho cierneho spica. Mas zaujem si pozriet, co to bolo zac? Mimochodom, chovna stanica je Jachtár.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 08:30
- Nahlásit
pigie
Samozřejmě že mám zájem!!! A fotku nemáš? Jachtár byla velice známá stanice, chovali i vlčí špice, můj pes je má taky v rodokmenu. Ani nevím, jestli ještě fungují.
Pošli mi to prosím tě na mail assil@seznam.cz
Díky díky moc.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 11:26
- Nahlásit
Posouvám, aby to nezapadlo a pigie si to přečetla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 13:57
- Nahlásit
JJ, naskenujem a poslem. Ale az tak navecer. Jachtar pokial viem stale funguje. Neviem, ci mam spravne informacie, ale ujo povedal, ze presedlali na malych oranzovych? spicov. Fotku bohuzial nemam.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 14:18
- Nahlásit
pigie
Díky, večer to úplně stačí. Ono hodně chs přesedlalo z velkých a vlčích špiců na malé, protože jsou ti malí líp prodejní, takže je to možné. Jenomže na Slovensku neexistuje žádná databáze, takže to není možné dohledat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 15:10
- Nahlásit
Maya
Mna napadlo, ze mozno ten pan bude mat kontakty na svojich "stratenych" potomkov - ciernych velkych. Ujo si vsak nie je isty, ci nahodou jeho pes nebol z posledneho vrhu danej fenky. Maximalne ak, tak bol este jeden vrh.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 15:31
- Nahlásit
pigie
Záleží, jak by ti potomci byli dneska staří, pokud byla fenka jako matka psa tvého strýce mladá, tak je teoreticky šance na další vrh. To se zjistí z jeho rodokmenu z čísla zápisu, jestli tedy je na Slovensku stejný systém jako u nás. To uvidím, až mi to pošleš.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 17:38 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Maya
posielam, snad pride
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 11:23
- Nahlásit
pigie
Došlo, díky moc. Zajímavý rodokmen, škoda, že ten pes nebyl využitý. Myslíš, že by tvůj strýc dal souhlas k uveřejnění rodokmenu v databázi na českých klubových stránkách? Pár jedinců z chs Jachtár tam je, ale tenhle ne.
Ta databáze je tady http://www.spic.cz/genealogie/index.php
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 13:48
- Nahlásit
Maya
Myslim, ze jemu to je naozaj jedno. Kludne ho tam dajte.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 14:47
- Nahlásit
pigie
tak díky. A že děkuju i strýčkovi, takovéhle informace jsou k nezaplacení, protože pokud se majitel psa sám nepřihlásí, jako tvůj strýc, tak většinou nejde ty psy a rodokmeny vůbec dohledat.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 15:04
- Nahlásit
Maya
protože pokud se majitel psa sám nepřihlásí, jako tvůj strýc
Tak pockaj, pockaj, keby nebolo mna, tak ten rodokmen stale lezi v sufliku
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 16:01
- Nahlásit
pigie
ježišmarjá, promiň promiň, máš samozřejmě pravdu, sypu si popel na hlavu
ale stejně je tvůj strýc hodný, že ti ho půjčil.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2007 16:24
- Nahlásit
Maya
jj, nastastie ho nasiel a neveril mi, ze cierny spici su takto na "odchode"
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2007 08:34
- Nahlásit
pigie
Nevěřil? No, pokud by ho to zajímalo, zhodnocení chovu za rok 2006 u nás je tady http://www.spicove.cz/plemeno/historie/velci-cerni -spicove-v-roce-2006.php
všechny uvedené feny jsou ze spojení černý x vlčí, u nás už fena po černých rodičích není, na Slovensku je minimálně Cora z Bratislavy po černých rodičích, měla štěňata asi před 2 roky, ale byla krytá Baluem, psem z registru zmiňovaným v článku, jedna fena z toho vrhu je u nás a letos bude mít štěňata.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Led 2007 19:36
- Nahlásit
Maya
Neni velky cerny... ale kdyz jsi od tech spicu, treba pomuzes:
Tohohle ted maji v brnenskem utulku - nepostrada ho nekdo...?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2007 08:21
- Nahlásit
wami
Díky za upozornění, sice nevím o nikom, kdo by postrádal vlčího špice, ale rozvěsíme to na špicí stránky. Zkusím tam napsat, jestli nemá tetování, vypadá čistokrevně.
|