| Autor |
Zpráva |
xana
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:44
- Nahlásit
Mám fenku No a je jí 15 měsíců.Když jsme spolu tak cvičí bezvadně,ale jak se dostane do přítomnosti psa mé přítelkyně,neexistuju.Jedná se především o tohodle jedince.Chodí s námi na cvičák jakmile jen zjistí,že tam je,už pro ni nic neexistuje.Přítelkyně ho už začala dávat do odkládačky abych s ní mohla cvičit,ale ona už nemá zájem o nic jiného.Nedej bože aby zaštěkal,nebo vypísknul,to se pokouší vyvléct a panicky vyvádí.Dokonce se jí podařilo mi utéct mi a šla si alespoň lehnout do vedlejší odklad
ačky a nechtěla se nechat vyvést ven.Nepodaří se mi v jeho přítomnosti ji ani otočit na druhou stranu.Široko daleko tu není jiný cvičák a já už fakt nevím co s tím.Poraďte prosím.Když jí dovolím aby se spolu vyběhali je situace ještě horší.zkoušela jsem také je od sebe izolovat a skutečně jsem chodila cvičit na louku a nejít na cvičák,tak aby se k sobě vůbec nedostali,ale po návratu bylo vše ještě horší./ to byla 2-měsíční pauza/
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 13:54
- Nahlásit
xana
trpelivost, cvicit spolu s tou fenkou a pomaloucku a trpelive tu vasi zvykat na to, ze se posloucha i v pritomnosti druhe feny.
pujde to pomalu, ale pujde to...
|
xana
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 14:01
- Nahlásit
Ono nejde o fenku,moje přítelkyně má psa.myslím,že je to o to horší.ostatní ji také zajímají,jeho však zbožňuje za hrob.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 14:07
- Nahlásit
xana
pohlavi je uplne jedno...
hadam, ze jste chodili na vychazky vetsinou s obema a pod.? rekla bych, ze vase stene je navazano na psa jako na soucast smecky, ktere vic rozumi a proto mu dava prednost pred vami.
Chce to chodit s fenkou individualne co nejcasteji, tzn. posilovat kontakt pan/pes, no a pak taky pomalu a postupne s velkou davkou trpelivosti po chvilkach ucit vasi fenku, ze se poslouchat musi i v pritomnosti psa vasi pritelkyne...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 18:38
- Nahlásit
xana
Nevím jestli se to srovnat, mám šeltii psa, a ten je zas závislák na neteřiným labradorovi. Taky se mi hóóódně špatně cvičí v jeho přítomnosti, sice tolik jako tvůj nevyvádí, ale jak říkají ostatní, trpělivost a snažit se být o 150% "zajímavější" než pes kamarádky Od té doby co máme doma naši šeltií tryskomyš i s jeho mladším bráchou, tak si myslím, že bych z fleku udělala zkoušky na DAMU
|
venda
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2007 19:56
- Nahlásit
xana
jéééje jak já ti rozumim, teda ne že by Hekla takhle milovala jednoho konkrétního psa, ale jak je na cvičáku zajímavý pejsek (a to je téměř vždy) tak jsem jí ukradená, o prověšeném vodítku si můžu nechat zdát a pamlsky a hračky strčit za klobouk, vždycky mě rozesměje rada být pro psa zajímavější, protože já už bych udělala i stojku, kdyby to psa zaujalo, můžu skákat, tleskat, utíkat, sypat kolem sebe maso, ona se rychle otočí a pak s výrazem "nevyrušuj" mě táhne směrem ke psovi, když už si milostivě maso vezme honem se zase otočí zpátky, takže její pozornost mám asi 1/100 vteřiny, pokaždé si říkám, že na cvičák už nejdu, protože to je hrůza, pak si řeknu, že si časem zvykne a zlepší se to a jdu, ale zatim teda zlepšení nevidim...
|
xana
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2007 09:38
- Nahlásit
venda
Teda ne že by to nějak řešilo moji situaci,ale větší radost jsi mi udělat nemohla.Takže nás je víc?Ikdybych se rozkrájela na kousíčky ve tvaru psú,nebude mě chtít víc než jeho.Nejhorší je ,že když ji k cviku donutím,urazí se a pokud to psi umí,řekla bych že mně i nenávidí.Jako by chtěla dát najevo,že jí snad kazím život nebo co.Vážně nevím jestli to je víc k smíchu nebo k pláči.Vždy když odcházím z cvičáku jsem rozhodnuta s výcvikem zkončit,potom ale jdu znovu a znovu.
|