| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:43
- Nahlásit
chci se zeptat - Hekle je 6 měsíců a stále jsem nedostala průkaz původu, ne že bych toužila po výstavách, ale ráda bych měla všechno v pořádku, nevíte, jak dlouho to může trvat?
asi před měsícem jsem se ptala chovatelky a ta mi napsala: PP ještě nemáme.Musí se přeregistrovat matka štěňat a to trvá, má první štěnata
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:46
- Nahlásit
Jak přeregistrovat matka štěňat?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:49
- Nahlásit
Smečka
to se ptáš ty mě? já dostala jen tuhle odpověď, je to citace a já nikdy nepátrala po tom co to znamená
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 08:55
- Nahlásit
Ano ptám se tebe,protože nevím z jakého důvodu by měla být fena přeregistovaná.V našich podmínkách většinou netrvá vydání pp půl roku,když tedy nenastane nějaký problém.Nebo jde o import?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:00
- Nahlásit
venda
tipuji, že PP nebude .... pokud Ti o ně jde, zjisti si, jestli jsou Ti rodiče vůbec s PP, uchovněni ....atd...no prostě, jaká je reálná situace.....to co píšeš, zní jako výmluva či podfuk
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:03
- Nahlásit
zní to jako jedna z těch "pěkných pohádek"... pokud chovatel včas pošle přihlášku vrhu, PP by měly být nejpozději dejme tomu ve 2-3 měsících, záleží jak rychle pracuje dotyčná paní na plemenné knize
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:04
- Nahlásit
venda
trochu nechápu proč odkýváš něco čemu nerozumíš a pověsíš telefon.Já bych se teda zeptala jak to myslí a v čem konkrétně je problém.Prosím to neber jako útok na tebe ale přijde mi to divný.Co to je za psa? Rodiče jsou český?
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:07
- Nahlásit
Já jsem si PP odvážela se štěněten při odběru (že paní na plennené knize udělala Ariska o rok staršího a museli jsme to posílat zpátky, to už je jiná věc, ale i s tímhle zdržením jsme je měli ve 4 měsících určitě).
Ta výmluva zní dost divně...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:08
- Nahlásit
Anu
a ta mi napsala: PP ještě nemáme.Musí se přeregistrovat matka štěňat a to trvá, má první štěnata
může věšet telefon jak chce když s ní nemluvila
No my dostali PP asi tak ve 4 měsících. O přeregistraci "chovné" feny jsem taky ještě neslyšela, ale tady je možné asi všechno.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:13 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Kdyz nevim, googlim...
Každý krycí pes a chovná fena musí být zaregistrován na Plemenné knize ČMKU do registru chovných jedinců. U psů odesíláme PP po absolvování bonitace hromadně na plemennou knihu, která psy přeregistruje (zápis v PP) a na dobírku vrátí zpět majiteli.
U fen probíhá přeregistrace při prvním vrhu, není nutné zasílat ihned po bonitaci. Upozornění - do registru chovných jedinců musí být zapsáni i importovaní psi a feny, kteří mají být použiti u nás v chovu.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:15
- Nahlásit
monika
aha to mi nedošlo,že to je přes meil....já chytla jen ptala a když se ptám tak jsem předpokládala po telefonu či osobně...no tak nic...tak bych ji asi zavolala aby mi to vysvětlila.
o přeregistraci jsem slyšela,kdy neuchovnili fenu v ČR tak ji papíporově převedli i se štěnaty do Slovenka-ikdyž samozřejmě byla v ČR.Teď je teda z toho pěkný průser,ale nepředpokládám,že to je tento případ
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:16
- Nahlásit
wami
ještě že tě máme....
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:29
- Nahlásit
Anu
no, já to brala prostě jako fakt, PP trvají dýl, protože fena se musí přeregistrovat, dobře, počkám, ale teď už mi to přijde dlouhý
Ketrin
pokud chovatel včas pošle přihlášku vrhu no tim bych si právě nebyla jistá, ona paní chovatelka měla zrovna sama mimčo a zdálo se mi, že nestíhá
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:31
- Nahlásit
wami
no vidíš, moc díky, tak já ještě počkám, byly ty Vánoce...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:32
- Nahlásit
venda
já vím,ale přijde mi divný,že čekáš na papíry a ani vlastně nevíš proč čekáš.Ale to nebudem řešit,hlavně ať dojdou Co to je vlastně za plemeno?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:32
- Nahlásit
Anu
ale prd, ale prislo mi zbytecny premejslet nad necim, co si clovek muze zjistit, a malovat certy na zed, kvuli neceho, co neznam...
Jinak teda vis jak - ja a PP? To jsem videla leda u cizich...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:37
- Nahlásit
Anu
ale já přece vim, proč čekám, čekám na přeregistraci feny, mě to nepřišlo tak záhadný, jen jsem chtěla vědět, jak dlouho to asi může trvat...
je to NO
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:38
- Nahlásit
wami
Jinak teda vis jak - ja a PP? To jsem videla leda u cizich...
no a u Garfielda to nebylo, vid?
|
Michla
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:39 - Změnil/a: Michla
- Nahlásit
venda
Neboj, PP nejspíš budou. Mně trvalo vyřizování taky téměř půl roku. Byla to tak trochu i moje chyba, i když ne úplně. Vydrž.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:41
- Nahlásit
venda
o PP se neboj, mam psa ze stejny CHS jako ty a papiry mi dosly v poradku....
Trotelchen
Oba rodice jsou s PP a jsou chovni....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:42
- Nahlásit
Jirikovo
no a u Garfielda to nebylo, vid?
Garfield neni cizi, Garfield je nas...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:50
- Nahlásit
viky
já vim, já jen, že už bych je chtěla mít... na CHS si stěžovat nechci, i když si myslim, že ten nedostatek času tam vidět byl, ale když teď pozoruju, jakou báječnou povahu fenka má a jak je krásná, tak je vše odpuštěno (i když jak teď koukám na tu fotku, tak ten "kravskej" postoj předních nohou asi úplně v pořádku není, co? )
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:51
- Nahlásit
v našem plemeni se bonitace nedělá, takže mi ta přeregistrace přišla divná, ale už vím, o co jde a jsem zase o něco chytřejší
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:55
- Nahlásit
ale já přece vim, proč čekám, čekám na přeregistraci feny, mě to nepřišlo tak záhadný, jen jsem chtěla vědět, jak dlouho to asi může trvat...venda
I když je fena na prvním vrhu,nemělo by to trvat déle než 4 měsíce,jestli tedy není ještě nějaký jiný zádrhel.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 09:59
- Nahlásit
venda
je nádherná ,fakt...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:07
- Nahlásit
venda
fenku jsem měla přeregistrovanou do tří týdnů , nemělo to však souvislost s prvním vrhem , pouze po zbonitování asi bych na
chovatelku přitlačila ...optala bych se i na CMKU ...půl roku je už docela dost
Hekla je překrásná !!
|
bess
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:08
- Nahlásit
Záleží na tom, jestli PP pro váss vyřizuje přímo ČMKU nebo ČLP. My jsme pod ČLP a tam je to tedy na dlouhé lokte. Není nic divného, když PP příjde až v půlroce štěňat. Jinak u nás bonitace probíhá, ale rodokmeny na přeregistraci si posílá každý sám, což znamená u fenky po při prvním vrhu, u psa po prvním krytí. No a problém může nastat ve chvíli, kdy pes poprvé kryl a majitelé ho mají nahlášeného na výstavy. Protože pokud chce na výstavu a zapsat výsledek do PP, musí sebou mít originál PP. Na plemennou knihu je též nutno k přeregistraci zaslat originál. No a plemence to minimálně měsíc trvá než PP vrátí. Takže po tu dobu může majitel psa tak akorát plakat a místo výstav sedět doma.....Takže třeba pošle PP na plemenku až v době na kdy nemá na výstavy nahlášeno, což se může poněkud protahnout. (Fenka to má jednodušší, tam se předpokládá, že když má štěnda, netrajdá po světě, tudíž u sebe PP mít nepotřebuje.)
Takže být vámi se neděsím, PP dorazí, chce to jen trpělivost.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:18
- Nahlásit
venda
pp ti jistě dojde a u fenky žádnej kravskej postoj nevidím (i když kravskej postoj muže být jen u zadních nohou).
|
venda
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:30
- Nahlásit
KEISSA
myslela jsem tím jen to jak srandovně si dává přední nohy když sedí, jinak když pořádně stojí nebo jde tak se mi zdají nohy v pořádku, ale nevím, jak přesně mají vypadat, nijak jsem se o to nezajímala, protože extra výstavní ambice nemám, ale na té fotce vypadá jako trdlo
já jí do správného výstavního postoje ani neumim dát, asi bych to měla začít trénovat, ale nevim jak, musim někoho přepadnout kdo mi s tim poradí
tohle je náš první a poslední pokus, pak jsem s tím šlehla a šla od toho, protože ani jedna nevíme co vlastně dělat
a hele, taky tam má ty přední packy vytočený do strany
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2007 10:31
- Nahlásit
my dostali papíry hned při převzetí štěněte (9 týdnů)
|