Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / KOMONDOR - poznáte niekto toto plemeno?
Autor Zpráva
popoluska
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:30
- Nahlásit

Mate niekto skusenosti s tymto plemenom? Alebo ho poznate aspon z videnia od susedov? Hladame pastierskeho psa, ktory by strazil mensie hospodarstvo - ovce, kone a tak. Zaujimalo by ma taktiez ako sa vo vseobecnosti znasa s ostatnymi psami, kedze mame este 2 psiska. Dakujem

petl
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:35
- Nahlásit

popoluska
Co jsem slyšela komondor má všeobecně poměrně problémy s tolerancí k ostatním psům a i když jsem měla možnost je občas vidět na výstavě, tak se netvářili příliš přátelsky. Co by mě na tvém místě odradilo je prý opravdu náročná péče o srst - má jakési dredy, které musí být tedy rozkoš zbavovat bodláků a tak Předpokládám ale že když sem napíše někdo kdo ho skutečně vlastní, tak ti ho vychválí do nebe

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:39
- Nahlásit

popoluska
no tyhle dva pesany...čubinu snad s PP a psa bez má teta od přítele za Třebíčí...prej úžasný psi..neviděla jsem je na živo...ale dle všeho jsou aspoň tito přátelští a fakt vhodný ven...neb jejich občasné umístění v domě zásobuje celou rodinku bezva historkamaa vzhledem k tomu že jedna ze sester má 2 komondory ,psa-fenu a druhá má americkýho kokra a maltézáka..obě čuby a rodiny se navštěvují a jediný "útočíčí" stvoření je malinká maltézačka s napoleonovským komplexem...myslím že by se psy mohly bejt vztahy OK...ale asi těžko toto paušalizovat..třeba ti ještě někdo něco napíše

Baileys
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:42
- Nahlásit

Známá je chová!! pošlu jejich web
http://www.komondor.cz
mají dovezené zvířata přímo s Maďarska

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:44
- Nahlásit

popoluska
Já jsem je zažila v Chorvatsku na cvičáku, dvě ohromný psiska, kteří měli zájem o ostatní psy, hráli si naprosto v pohodě, akorát když se do tebe ta síla opřela, tak to bylo docela těžký... Jinak myslím, že se jim říká ještě jinak: maďarský ... ale nevím

Podívej se na www.komondor.cz

Píšou tam: Hodí se pouze pro toho kdo dokáže tomuto přírodnímu plemeni poskytnout dostatek prostoru k hlídání či vybytí energie vycházkami. Pro svou nedůvěřivost vyžaduje správnou socializaci a důslednou výchovu zkušených rukou.

Pastevci potřebovali samostatného psa který si s vlky poradí ve dne i v noci. Takový pes musí být ostrý, vytrvalý a odvážný, zkrátka musí mít všechny vlastnosti, které slepou poslušnost přímo vylučují.

popoluska
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:56
- Nahlásit

Diky, aj tak som necakala ze sa niekto ozve, tak ste ma prijemne prekvapili.

No v kazdom pripade co sa tyka komondora, chceli by sme fenu. Zatial mame psa a fenu - BO. No jednoducho hladame nejake seriozneho strazneho psa, ale ktory ma v "krvi" strazenie hospodarskych zvierat a v ziadnom pripade nema lovecke sklony. A kaukazaka ani stredoaziata v ziadnom pripade nechceme. O tu srst sa nebojim, ma svoje klady aj zapory.

Baileys
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:58
- Nahlásit

Popoluska:
napiš Karin, na výše uvedené www, jistě ti ráda poradí...!!!
Publikuje i články apod.

popoluska
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 11:00
- Nahlásit

Myslim ze priestor k vybitiu energie by urcite mal. Po prve by strazil 2 ha pozemok a po druhe urcite nebude priviazany o retaz a bude chodit aj na vychadzky.

Len o tie "skusene ruky" sa bojim. S pastierskymi psami nemam absolutne ziadne skusenosti.

Baileys
ano tu chovnu stanicu som uz pozerala, jedine co ma mrzi, ze oni budu mat stenata uz teraz a my by sme si ho boli schopni zobrat az niekedy v maji.

popoluska
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 11:04
- Nahlásit

Baileys

uz som planovala napisat priamo chovatelom, ale chcela som najprv aj informacie od ostatnych. Lebo mam hrozne rada BO ale tym padom som trochu "zaujata" a vidim na nich hrozne vela kladov, a o zaporoch sa nerada vyjadrujem Toho som sa bala aj u chovatelov komondora

jajinax
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 13:03
- Nahlásit

sarax

a nejmenují se známí na Fo....???? A pejsek o velikosti telete Bago?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání