Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bonitace - nejsme podle standartu
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 19:57
- Nahlásit

mám 3,5 letý čínského chocholáčka - labutěnka pohrávám si s myšlenku, že bychom si udělali bonitaci - není to už pozdě v tomhle věku? vím že musíme jít na 2 výstavy.
1. nejsme ostříhaní podle standartu - zarostlý čumáček a kratší chlupy. připustili by nás? Nechci ho takhle stříhat.
2. už teď moooc touží po fenečkách - pokud je v dohledu nějaká háravka, panička neexistuje - nezhorší se to když si jednou vrzne?
Vím že když nebudeme úspěšní na výstavách fenečky po nás neštěknou, ale kdyby se náhodou nějaká našla ráda bych dala našim Belliskovo štěně. Má úžasně hodnou a učenlivou povahu.
jaký k tomu máte názor?
takhle vypadáme:

Biluška
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 20:00
- Nahlásit

kiwikik
na výstavy musí být pes upravený podle standartu. Takže s takovým střihem vás z kruhu vyhodí s nedostatečnou, nebo vůbec neposoudí - to pravděpodobněji. Buď ho budeš muset nechat zarůst a upravit podle standartu, nebo se rozloučit s chovností. Touha po fenečkách se po krytí nezvýší, neboj.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 20:03
- Nahlásit

Biluška
děkuju
myslela jsem si to,tak asi žádná bonitace, výstavičky nás nelákají.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 5 Pro 2006 22:21
- Nahlásit

podle standartu
Nechci být pravopisný rýpal nebo hnidopich, ale standata je vlajka - prapor. Pes se posuzuje podle standardu. Standard - něco jako obecná norma. Žasnu jak často se pro posouzení psa požívá standart.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 22:24
- Nahlásit

Víťa
už jsem byla poučena vedle na druhém stejném tématu!
omlouvám se že jsem založila dvě stejná - sekl se mi PC a než se to rozjelo bouchala jsem do toho asi 40x takže máte štěstí že to tu nemáte zamořený samýma Belišákama.

Misery
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 22:35
- Nahlásit

Víťa to je to samy jako tip a typ, taky hromada lidi nevi....nenadelas nic

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání