Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zase granule
Autor Zpráva
Břetislava
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:55
- Nahlásit

Vím, že se to tady řešilo už asi milionkrát, ale chci vědět, jaké máte zkušenosti s krmivy Ontario nebo Eminent. Ty granule už mě začínají štvát. Máme Nutram a připadán mi, že není zase tak dobrý, jak se píše. Pokud hafovi uvařím rýži s masem, rozdíl v hovinech je sto ku jedné. Ale vařím tak 2x do týdne, zbytek týdne dávám granule s masem. Kámoška byla s oběma značkama moc spokojená, tak se chci zeptat na váš názor.

Fifi
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:23
- Nahlásit

Břetislava
OT - kdyz varis dvakrat do tydne, a vysledek se ti libi ....
Ja treba obcas prihodim holkam do masa Brasu Top Condition.. v lete na LVT jsou nejaky ten den jen na ni.. a nemam problem..

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 19:32
- Nahlásit

My taky vaříme, ale ráno Cllif dostává granulky - velice se nám osvědčili First Mate Original potato & Fish.
Fifi
Myslíš si, že když bude pes týden na LVT jen na granulích, že mu to může nějak uškodit?

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 06:20
- Nahlásit

Myslíš si, že když bude pes týden na LVT jen na granulích, že mu to může nějak uškodit?
Já myslím, že nikoli Spíš je problém v tom, že některý mlsoun zvyklý na maso nebude o granule moc stát. Ale na druhou stranu - už je dostupné i sušené maso, takže se to dá řešit i tímhle směrem.

suesie
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:43
- Nahlásit

fromeli
Tak to u nás nehrozí. Cllifák je pažravec.Je mu celkem jedno, jestli má granulky nebo vařený. Sní obojí.

fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:48
- Nahlásit

suesie
zrovna jsem četla na aavetu odpověď na dotaz, týkající se toho kombinování a enzymů, kde oni uvádí, že oba typy se tráví stejným enzymem, takže v tomto problém nevidí.

Anu
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 11:58
- Nahlásit

Břetislava
mi máme FirstMate a zatím naprostá spokojenost.

suesie
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 12:00
- Nahlásit

fromeli
Už jsem na to taky koukla. Takže vlastně když mi pes granule neodmítá a přidávám do vařené stravy vitamíny čímž z ní tvořím taky vyváženou, tak je to vlatsně úplně ideální.
Už jsem se na to míchání pár vetů taky ptala a všichni mnou dotazovaní říkali, že je míchání nevadí. Ale že je lepší podávat granule a ařené zvlášť.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 28 Lis 2006 14:04
- Nahlásit

My s těma granulema věčně bojujeme ... moc mu nesedí ani superprémiovky. Srst má sice krásnou, ale co z něj vychází se mi moc nelíbí. Protože mám porovnání s vařenou stravou, opravdu si začínám myslet, že je jedno, jestli dávám prémiovku nebo superprémiovku. Navíc je černý a zdá se mi, že po tom Nutramu na určitých místech hnědne. No asi zkusím ten FirstMate nebo budu žena za plotnou každý den

vidrbína
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 08:50
- Nahlásit

Mám dotaz - máte někdo zkušenosti s Nutra Nuggets nebo s Calibrou?

geru
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 09:16
- Nahlásit

vidrbína

geru
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 09:27
- Nahlásit

Dětska mi to tu bojkotují!Znamí Calibrou krmí rotvíka a má průjem.Mě ji doporučoval vet,on s ní krmí ovčouny a jsou super.Já jsem na Akaně a vářím nebo mají syrové ale o Calibře přemýšlým,třeba až jim přestane chutnat zatím nemám důvod měnit.

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 09:56
- Nahlásit

vidrbína
já jsem krmila jeden čas Nutra Nuggets a když pominu, že je to jen prémiovka, tak jsem byla naprosto spokojená (trošku víc hovínek než teď na superprémiovce, ale jinak žádný extra viditelný rozdíl)

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 09:57
- Nahlásit

Mel
Nutra nuggets je superprémiovka.

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:37
- Nahlásit

Verca
aha, tak teď na to koukám na webu.... když já krmila Nutra Nuggets, tak to byla prémiovka a superprémiovka bylo Nutra Gold, teď koukám, že Nutra Nuggets se oddělilo do Diamond Pet Foods a uváděj to jako superprémiovku. Nicméně podle složení to stejně není z masa, ale z masných produktů....

wami
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:38
- Nahlásit

Mel
Diamond Pet Foods existuje uz nejakych 5 let (aspon teda pred temi 5 lety byla Diamondka prvni zatezovka, po ktere mi pribral Deny... )

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:50
- Nahlásit

wami
jo, já si tak nějak myslím, že původně spadalo to Nutra Nuggets pod ně.... ale fakt je, že má paměť je děravá, jak ústa staré ženy, takže už tady nebudu lidi blbnout....
Nicméně platí to, co bylo napsáno výš, kromě teda té prémiovky

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:52
- Nahlásit

Já teď koupila malej pytel Calibry špagetě k snídaním, tak jsem na ní zvědavá. Chtěla jsem něco obyč, ale ne zase samá chemie a v tom zveráči měli obyčejné jen toto, tak jsem zvědavá, jak budou vypadat.
Ale asi to stejně nijak nepoznám, když dostává ráno hrstku a večer je na mase

Margaret
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 10:59
- Nahlásit

fromeli
To si piš, že nic nepoznáš, to bys musela krmit jen tím minimálně 14 dní.
Ale naši Calibrou krmí malého kníra a dobrý

wami
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:05
- Nahlásit

Mel
No, ja se jen zasekla na tom Diamondu, pac jsem ho mela doma, kdyz se o nem jinde jeste nic nevedelo... A tehdy musel byt pes na granulich, ptze jsem byla na skole a mati odmitala krmit masem...

Co jsme na mase, nestezuju si na nic...

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 11:20 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

to bys musela krmit jen tím minimálně 14 dní
Margaret
no to budu, protože pytel má 3 kg, ale bude dostávat jen k snídani, takže z tohoto důvodu se to asi moc neprojeví

Verca
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:00
- Nahlásit

Mel
podle složení to stejně není z masa, ale z masných produktů....
Asi jsem naivní, ale já myslela, že když je uvedeno, že je tam kuřecí maso, tak to nebude nějaká moučka či něco podobnýho.... a takhle se to na internetu píše, že je tam kuřecí maso....

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 14:44
- Nahlásit

Verca
hele, je jasný, že z granulí to člověk nepozná, ale je rozdíl (resp. měl by být), když výrobce uvádí Chicken by-product meal a Chicken Meal. To první je uvedený u toho Nutra Nuggets a to druhý u Eagle Packu...

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Úno 2007 15:02
- Nahlásit

Verca
zial, je strasne tazke sa v tychto popiskach granul orientovat a hlavne verit, ze to co pise vyrobca je naozaj pravda. vacsinou sa doporucuje citat orginalny popis priamo z obalu/vreca.
na vsetkych ostatnych materialoch vratane webu vyrobca vraj
nieje povinny uvadzat pravdive info.
Preto sa casto z meal stane odrazu meat a vela posunov vznika aj pri preklade.

pri mucke zalezi strasne na jej cistote - tie by-products mozu byt vnutornosti (dobra vec), ale aj napr. perie (co uz taka dobra vec neni) -ale normalny smrtelnik zakaznik toto nema velmi ako zistit. jedine zhladuvat info a recenzie po nete, ale to tiez nemusi platit na nase podmienky, alebo vacsina takychto hodnoteni je z USA a ti maju ine normy ako Europa

cassiopeia
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2009 09:36
- Nahlásit

Ahojky, tak jako máme každý trošku jiné zažívání tak i psíci .. chce to najít ty správné granulky (vařit nehodlám ) - když je víc psů pohromadě je to trošku problém ale naštěstí granulky Brit (ev. BRIT CARE) vyhovují celé naší smečce. Mám 2 voříšky agiliťáky a jednoho celočernýho pejska na výstavy a nemáme sebemenší problém .. naopak, i odpad je k úklidu . C*

žolík
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2009 22:29
- Nahlásit

My máme přes rok pro-pac a jsme taky spokojení.Střídáme občas kuřecí s jehněčím,ale ty jehněčí pesanovi nejedou,takže spíš kuřecí.Cenovo jsou tak na střední vrstvě.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání