| Autor |
Zpráva |
Vistra
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:50
- Nahlásit
Lidičky, soused má na prodej 4měsíční fenečku boxera s PP z kvalitního spojení. Zdravá, žíhaná s výraznými bílými znaky, socializovaná, vychovaná v rodině s dětmi, krmená provotřídní stravou, žádný kotcový odchov na kšeft. Má to háček, má ocas s bílou špičkou. Je to sladké, ovšem ne asi pro staromilce a konzervativce. Je tady někdo normální, kdo by si koupil štěně s ocasem ?
Nebo ocas skončí v kafilérce (to není legrace, ale tragická pravda) !!!!!!!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 14:56
- Nahlásit
Vistra
To jako, ze by mu soused na 4 mesicich byl schopen nechat amputovat ocas???
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:10
- Nahlásit
to si děláš srandu, že jenom aby štěně prodal, že by mu ještě v těch 4 měsících nechal kupírovat ocásek????
Když má na to, krmit prvotřídní stravou, tak si snad může štěndo ještě nějakou dobu nechat, než se najde páníček, ne?
Jinak já jednoho boxera s ocasem s bílou špičkou znám, je krásný, statný, ten ocas mu strašně sluší
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:48
- Nahlásit
Myslim, že boxerům i dalším plemenům jejich ocásky sluší, kupříkladu rotvajler se mi s ocasem a ušima líbí mnohem víc, stejně jako boxer - jen jsem nevěděla, že maj ty ocasy tak dlouhý ))
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:49
- Nahlásit
a mně se třeba strašně líbí i ocasatý knírač
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 15:51
- Nahlásit
U nás chodí dva ocasatý boxeři a jsou super. Myslím,že je otázka času,kdy se přestanou kupírovat ocásky všem boxerům a budou ocasatí všichni jako například už jsou kokříci. Taky se to považovalo za zvláštnost a dneska už je rarita potkat kupírovanýho kokra.
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 16:08
- Nahlásit
I já mám ocáskatou boxinku.... www.bonnie-arwin.wz.cz
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 16:18
- Nahlásit
Dannie
jééé,ta je krááásnááá a jste koukám, z Brna co?
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 16:42
- Nahlásit
Evik
No, je to tak, že jeho děcka (3) by si raději čubinku nechala, ale znáte děti, podstata finanční není pro ně směrodatná. Já jen nechápu, proč je boxer s ocasem tak neprodejný a už vůbec, že by se skutečně našel veterinář, který by ocas oddělal (ale našel se ).
Její sestra šla na výcvik i s ocasem, ale to bychom se znovu dostali k diskuzi, zda ocas ano či ne a to už vůbec nebudu řešit, protože JÁ ŘÍKÁM OCAS ANO .
|
Dannie
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 17:58
- Nahlásit
Mar3
No z Brna přímo ne, ale 30 km severně od Brna... A díky za pochvalu, Bonnience obdiv vyřídím....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 22:19
- Nahlásit
Dannie
to sem jenom tipovala,podle těch fotek ze Zoo
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 14 Lis 2006 23:05
- Nahlásit
Vistra
Nevíte jak se jmenujou rodiče štěnátka?Nebo název ch.s.?Ocasatí boxíci jsou pěkní.Já mám teda obě holky kupírované ale štěnikům budu ocasy nechávat dlouhé.Jestli chcete kouknout tak můžete tadyURL
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 07:22
- Nahlásit
Vistra
taky by mně zajímali rodiče štěněte a název ch.s.. Příde mi to jako blbost že když má ocásek tak je neprodejná dneska už se boxerum ocásky nechávaji často. A za kolik jí prodává? Tak ať kdyštak sleví z ceny když jí nemůže prodat.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 07:33
- Nahlásit
Gerda
Jo, všem pejskům ocásek sice moc sluší, ale například u mýho plemene je dlouhej ocas dost nepraktickej a myslivci moc dobře věděli, proč jim je kupírovali. Já mám velššpringra s dlouhým ocasem, moc mu sluší, ale při práci v lese mu spíš překáží a je dobrej tak akorát k tomu, aby si ho zlomil. Už několikrát ho měl naraženej a asi to je pro něj docela bolestivý, protože vypadá vždycky dost žalostně, když ten ocas, místo radostně nesenej nahoru blembá jen tak dole.
Ale zase u plemen jako je boxer nevidím důvod, proč by měli mít ocásek kupírovanej, i když plemeno neznám a můžu se plést.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:08
- Nahlásit
Hafina
ale jo, vždyť jen říkám, že se mi s těmi ocasy líběj víc - že je to nepraktické při práci v lese by mě ani ve snu nenapadlo.....
|
Lenda
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 10:27
- Nahlásit
Vistra
Já mám taky boxerku s ocasem a není to žádný problém.Příště budu chtít taky s ocasem.
Kupec se určitě najde.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 14:19
- Nahlásit
Ada
Štěndo je ze stanice Krčská habrovka, matka Beggi Lac-Box (žádná šampionka, ale povaha úžasná k dětem i psům, má dokonce ráda i naše 2 MK, znám ji od štěňátka), otec Perry Czech Ja-Ka (toho jsem nikdy neviděla). Chovatel s manželkou a dětmi věnoval odchovu maximální péči (zahrada,letní odchov, vařená i čerstvá strava, tvarůžky, strouhané maso..., určitě to znáte). Cenu nevím přesně, asi 10 tis., ale nerada bych kecala, není to můj obchod. Inzerci můžete najít taky na www.boxerklub.cz v nabídce štěňat. Fenečka je moc hezká, kvalitní lesklá srst, to ostatní musí posoudit znalec, já boxerům vůbec nerozumím, akorát mě ohromují tou svojí super povahou. Jo a ten ocáskek jí moc sluší, je vyvážená a barevně zajímavá.
|
Vcelka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 14:48
- Nahlásit
Vistra
a která z nich to je, mně by se líbila ta Cukina
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 16:35
- Nahlásit
Vcelka
Tak to nevím, je to možný, že je to Cukina. Určitě má na hlavě hodně bílé kresby, to bych se musela zeptat.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 19:36
- Nahlásit
Vistra
Tak po Perrym mám doma čubinku taky.Jsou po něm suprové štěnata.A maj bezva povahu.Tu ch.s.znám.Jen nechápu to stím ocasem.Přece nebude kupírovat tak staré zvíře Navíc jak píše Vcelka, boxíkům už se běžně nechával ocasy dlouhé.
|
Vistra
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2006 21:32
- Nahlásit
Ada
Snad nebudou kupírovat, já doufám, že to tím ocasem není. Asi je na štěňata blbá doba. Budeme jim držet palce.
|
zzizalka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 00:34
- Nahlásit
Ahoj, já mám boxuli zrovna z Krčský Habrovky ale v vrhu B. Ocásek sice nemá ale kupírovali jí ho co vím ihned po narození jak se to dělá normálně, takže když jsme ji viděli už ho neměla. Ale amputovat štěníkovi v takovym věku ocásek se mi zdá příšerný. Navíc ted je čím dál víc vidět na výstavách boxiky s ocaskem tak nevim proc by byl pes s ocasem neprodejnej. TO JE NESMYSL !!!
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 10:10
- Nahlásit
ja myslela, ze uz se to nesmi?
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 10:36
- Nahlásit
A to si pořídil psa kvůli čemu?? Pes je přece člen rodiny i s bílým ocáskem,ne? Nebo chce mít ze psa šampiona??
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 11:01
- Nahlásit
Misery
kupirovani ocasu je v CR povoleno, pouze to muze upravovat standard.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 11:44
- Nahlásit
jj, kupírování ocasů je povolena a musím souhasit že u některých plemen je k tomu důvod, viděla jsem dobermana s ocasem, neustále ho měl domlácený do krve a několikrát zlomený, i když sme proti kupírování, věřím že někdy to má smysl.
u nás je zakázané kupírování uší, takže lidi jezděj na slovensko, někteří blbci si zavolaj slovesnkýho vetíka a neuvědomují si, že ten úkon provádí na území ČR a tudíž se to řídí zákony ČR,a le to je jedno, to jen tak okrajově....
taky jsme slysšela, že u některých plemen je kupírování uší dobré kvůli zánětům, že si to vetíci pochvalujou, ale to nenamená že s tím souhlasím...
|
Misery
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:30
- Nahlásit
ja nevim ne...ja bych to proste pokud jde jenom o esteticke duvody zakazala...kdyby s tim mel mit pes zdravotni komplikace, budiz, jako se to dela treba u kocek s kastrovanim, ale taky bych to povolila jenom v pripade, ze uz nejaky komplikace nastaly, takze pokud by mel pes problem s ocaskem, dobre - kupirovat, kdyby nemel, tak proc?
|