Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vysvětlí mi to někdo,prosím přesně.
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 14:56
- Nahlásit

Ahojky,takže mam dotaz.Už mam vybranýho pejska RR,né 100%,toto štěndo,ještě jsou hodně malinký na výběr.Ale jeden se mi tam líbí.Tak k věci,pejsek je s PP,ale má na bříšku nepřípustnej bílej znak.Co to pro mě bude znamenat,když si pejska vezmu??Bude moct mít PP štěňata?

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:08
- Nahlásit

nevím jak je to s přípustnými a nepřípustnými vadami u RR, ale obecně platí, že pes, který vykazuje vážné vady oproti standardu nemůže být uchovněn. Takže pokud je ten "nepřípustný bílý znak" u vyvoleného štěňátka i vylučující vadou s chovu, která by se do jeho dospělosti nezměnila, pak bys na něm nemohla produkovat štěňata s PP.

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:13
- Nahlásit

Bugsy
Přesně,jak píše Evik,pokud má opravdu nepřípustný znak,tak s ním nemůžeš chodit na výstavy,ani ho uchovnit. Ale to by ti měl říct chovatel. Takže záleží na tom,co od pejska očekáváš,jestli to má být "jen" kamarád a společník,tak ho ber (měl by být levnější),jestli se chceš věnovat výstavám a chovu,tak se musíš poohlídnout po jiném štěndu

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:13
- Nahlásit

Bugsy
pravděpodobně nebude uchovněn...přesně jak říká Evik...A na výstavách se pravděpodobně taky "líbit" moc nebude...

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:20
- Nahlásit

Hm,tak to je špatně.Já jen vím že píšou,že velké bílé znaky na břiše jsou u RR nežádoucí.Tak namam tušení.Kdo ten znak bude posuzovat?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:23
- Nahlásit

Bugsy
rozhodčí...

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:24
- Nahlásit

blanulinka1
Myslím,před tím,než si ho vezmu.Řekne mi to chovatelka?

jana33
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:25
- Nahlásit

Bugsy
Měla by,pokud jí nevěříš,tak si vezmi s sebou někoho jiného,kdo tomu rozumí anebo si vezmi štěndo od někoho jiného

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:28
- Nahlásit

Bugsy
jo, to by měla...ale...Mají RR poradce chovu? v případě, že ano, pak poradce chovu...

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:29
- Nahlásit

jana33
Děkuji za rady,určitě se zeptám.

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:31
- Nahlásit

blanulinka1
Jo jo poradce chovu mají,teda tahle paní ho má.Optám se.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:36
- Nahlásit

Bugsy
ta by ti měla pomoct...Hlavně ale, ať je to štěndo zdravé a máte ho rádi...o to jde nejvíc Ale samo že, pokud máš na výběr a máš chuť vystavovat a nechat uchovnit, tak musíš koukat i na tu "vizáž"

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:39
- Nahlásit

Bugsy
to jako u RR někteří chovatelé poradce chovu mají a jiní ne???? Nebo jsem jenom blbě pochopila Tvůj předchozí příspěvek? ;.-)

Jinak fakt záleží na tom, co chceš se štěndem v budoucnu dělat, jestli budeš chtít chodit na výstavy a uvažovala bys o uchovnění, pokud by pro to splnil pejsek stanovené podmínky, pak by sis měla asi fakt vybrat jiné štěndo. A jak píší ostatní, měla by Ti chovatelka přímo říci ohledně štěnda co a jak - tj. jestli ten znak, které štěně má by byl vylučující vadou z chovu. Ovšem ona určitě není povinna Ti to sdělit sama od sebe, znáš, to, kdo se nezeptá, nic se nedozví... Takže chovatelku pěkně vyzpovídej ohledně všeho, co tě v souvislosti se štěňátkem napadne. Pokud bude odpovídat ochotně a bez rozmýšlení a vykrucování, pak to bude nejspíš OK. Pokud se bude cukat, bude se Ti zdát, že si vymýšlí, raději se poohlédni po štěndu jinde...

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:40
- Nahlásit

blanulinka1
Rádi ho budeme mít určitě.Jde o to,že mame jedno RR bez PP.A tak už nechci udělat chybu.A když vím,že Bugsýk štěŇátka mít nebude.Tak chci aspoň aby šel uchovnit,jeho nový kamarád.

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:43
- Nahlásit

Evik
No mělo to znamenat,že ty lidi ho mají,takže asi RR,mají poradce chovu.Nevím totiž,jestli když je namají,jestli ho může mít??Já se neumím vyjadřovat.Tak mě snad pochopíš.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:46
- Nahlásit

Bugsy
jen je ale třeba mít na paměti, že i když štěndo splňuje všechno potřebné, přesto nemusí někdy uchovnění vyjít.
Když jsem si pořizovala štěníka, říkala jsem si taky, že ho nechám uchovnit, je pěkný, už na svodu jsme dostávali nabídky ke krytí (samozřejmě do budoucna, kdyby byl uchovněn), ale pak jsme šli na rtg. kyčlí a ouha....výsledek DKK 3/3 ! tzn. nechovný...Byla jsem zklamaná, ale důležité je si v takových případech uvědomit, proč mám psa....že jako kámoše a ne kvůli chovu... Tak to beru a jsme spokojení, hlavně že je pejsa zdravý.
Tobě ale držím palečky, aby Ti to se štěndem vyšlo

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:49
- Nahlásit

s tím poradcem chovu by to snad mělo být tak, že pokud ho plemeno RR má, tak ho mají tím pádem všichni chovatelé. Poradci chovu jezdí na kontrolu vrhů, doporučují psy ke krytí, podrobně sledují chov.... u většiny plemen je to tak, že je několik poradců chovu pro každé plemeno, přičemž mají každý přidělenou určitou oblast republiky.... Ale u RR fakt nevím, jak to je..

Bugsy
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:59
- Nahlásit

Evik
Tak v tom případě ho RR musí mít (myslím poradce),protože chovatelka ho má.Ted jsem s ní mluvila a řekla mi,že se na tento problém konkrétně ještě jednou zeptá.Ale když o tom prý tenkrát mluvily,tak poradkyně řekla,že malá skrvna není problém a že se ještě pravděpodobně zatáhne.Chovatelka na mě působí mile.A to ikdyž jsme u nich byli.Poradkyně prý všechny označila za standartní až na jednoho pejska.Asi bude mít špatný ridge.
Jinak pokud se časem ukáže cokoliv co znemožní uchovnění,nebude to rozhodně znamenat konec světa.RR,mam pro jejich povahu,pohodu,chytrost a krásu.A nikdy to nic nezmění.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 15:59
- Nahlásit

Evik
řekla bych, že stejně pro všechny plemena ne? (Jak se máte? )

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 09:09
- Nahlásit

blanulinka1
no snad je jojo, máme se vcelku dobře. Zítra a v sobotu jdem cvičit na HafBO.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 09:49
- Nahlásit

Evik
tak si to tam hezky užijte...my začneme chodit někdy po ovém roce, uvidíme podle počasí, pokud bude moc mrznout, tak to s tím prckem nechám na později...ale snad, pokud bude jen kolem nuly, tak to půjde

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 13:38
- Nahlásit

blanulinka1
jestli budeš chodit do štěňátek, tak jsou tuším štěnda i dospěláci v některé čtvrtky ve stejný čas....(po novém roce se to sice může změnit, to záleží na Končulových, jak vypíšou termíny)....Tak se třeba budeme potkávat.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 13:56
- Nahlásit

Evik
no, já potřebuji "sobotní školku" jelikož cesta do Řepákova mi trvá min hodinku a to v pracovní den nestíhám...Buď mám do 15:30 nebo do 19:00 ....

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 14:45
- Nahlásit

blanulinka1
Řepákov...chichi, to je dobrý... teď nevím, jestlis to napsala schválně nebo je to překlep...(správně je Řeporyje

jinak pracovní doba je problém, co znám...já ty čtvrtky stíhám taky jenom v případě, že to vezmu autem...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 14:51
- Nahlásit

Evik
schválně No já právě čt. dělám do 19:00 takže je to pro mě naprosto out...jedině ty soboty...je to sice "štreka" z Proseka, ale myslím, že to za to stojí Aspoň si zvykne na mhd, lidi a tak vůbec...už ta cesta bude "socializační"

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 14:59
- Nahlásit

blanulinka1
...už ta cesta bude "socializační"

no jasně ale s "jozefinkou" to bude jednoduchý, ne? Strčíš do tašky přes rameno a jedeš, ne?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 15:24
- Nahlásit

Evik
cc do tašky? kdepak, to nebude žádná gaučácká krysa jen ať používá nožičky...od čeho by je potom měla

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 8 Lis 2006 19:47
- Nahlásit

Standard RR připouští trochu bílé barvy jen na hrudi a prstech, na břiše je bílá barva nepřípustná. Viz standard:
BARVA: Světle pšeničná až červená pšeničná. Trocha bílé na hrudi a na prstech je přípustná, velké bílé skvrny na těchto místech nebo na břiše jsou nežádoucí. Tmavá tlama a tmavé uši jsou přípustné. Příliš mnoho černých chlupů v srsti je nežádoucí.

Takže by Ti zřejmě hrozilo, že díky té bílé barvě na břiše by pes nebyl uchovněn.

Bugsy
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 19:20
- Nahlásit

Víťa
A když chovatelce,poradkyně chovu zdělila,že ty malé svrny nejsou problém?Tak já teda nevím,ským se poradit?Jedu se na štěnatka podívat za čtrnáct dní,tak se na to přesně podívám.Ale chovatelka mi říkala,že bílé flíčky mizí,jak štěndo roste.Věřím,že to bude bez problémů,chovatelka je fakt milá a ochotná.

Endy
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2006 20:03
- Nahlásit

Bugsy
Já si znění standartu vykládám tak,že na břiše nesmějí být velké bíle skvrny tak jako na hrudi a prstech.Malé být můžou.Věřila bych poradci chovu.Můžeš se mrknout na stránky www.EKEVU.COM ,kde je čerstvé video ze světovky.Tam uvidíš,že někteří RR mají bílé skvrny dost velké.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání