Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Vliv přítomnosti štěňat na slintání psa
Autor Zpráva
Tery
# Zasláno: 19 Dub 2005 18:27
- Nahlásit

Mám trochu zvláštní dotaz - máme 7 týdenní štěňátka a opakovaně se mi stalo, že když k nám přišel někdo s dospělým psem či fenkou, tak byli z přítomnosti štěňat úplně mimo a děsně začali slintat. ˇUplně nenormálně, sliny jsme jim museli utírat, tekly úplně proudem. Máte někdo podobnou zkušenost, čím to je? Přitom jinak normálně neslintají, jedná se o bígly.Štěňat jako by se ti dospělí psi báli, přitom naše fenka je nijak nezastrašuje, o štěňata před nimi nevyjadřuje žádné obavy a chová se úplně uvolněně. Jsem zvědavá na vaše odpovědi, či podobné zkušenosti.

Anonymní
# Zasláno: 19 Dub 2005 20:48
- Nahlásit

Už jsem několik vrhů odchovala, tuto zkušenost nemám a to hlavně z toho důvodu, že bych ke štěňatům, která jsou ještě u feny cizího psa (od známých) nikdy nepustila! Jde přece o riziko nákazy, ale i neshod v případě, že příchozí bude nezdravě zvědavý, feně se líbit nemusí. Přitom podle mého názoru fena i štěňata potřebují klid. Něco jiného jsou psi a feny ze stejné rodinné smečky. Mám 4 fenky, má-li jedna štěnda, druhé to respektují. Každá fenka to má nastaveno jinak : jedna pustí ty ostatní již k několikadenním dětem, další až když štěnda opouští sama pelíšek. Všechny fenky před porodem jedné z nich jsou proočkovány, odčerveny, vykoupány. Ke štěňatům nepustím ani malého pudlíka babičky, ač je naprosto v pořádku, ale fenky by se na něj vrhly, musí počkat minimálně do 5 týdnů štěňat. Je jediný, který k nim pak může.

Tery
# Zasláno: 21 Dub 2005 18:15
- Nahlásit

Možná jsem byla trošku nesprávně pochopená - rozhodně jsem nezvala záměrně ke štěňatům cizí psy, pokaždé se stalo, že náhodou přijel někdo ukázat naše minulé odchované štěně - přijeli z dálky a tak šli dál. Bylo krásně a tak byla štěnda na zahradě, už těsně před odběrem, naočkovaná a navíc jak jsem již psala, fenkám přítomnost jiného psa vůbec nevadila a o štěnda neprojevovaly sebemenší obavu. Jen nás všechny vyvedlo z míry to slinění a chování cizího psa. Podotýkám ještě, že to nebylo u jednoho vrhu, ale stalo se to poprvé loni a letos znovu a proto jsem se na to ptala, jestli mi to neumí někdo vysvětlit. Nepochopte to prosím tak, že jsem takl nezodpovědná, že každý den ke štěňatům vodím na návštěvu cizí psy, to určitě ne.Už opravdu byly připravené na odběr.

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 08:34
- Nahlásit

Ahoj Teri - já mám dva psy - jedním jsme asi před čtyřmi měsíci kryli a taky jsme se pak jezdili dívat na štěníky, navíc mám spoustu známých, takže moji psi se se štěníky často setkávají - jeden z mých psů při setkání se štěňaty taky strašně sliní - ale stačí i jejich pach - třeba jsme byli u známé - štěníky měla zavřené, jůj pes byl na dvorku ale přesto tak moc slinil. Druhý pes je v pohodě. Přijde mi, že je to nervozitou, že prostě na ty štěňata není zvyklej, je nešťastnej, když ho táhají,..... Druhej pes se prostě zvedne a odejde, nijak mu nevadí. Bude to asi o povaze, vyrovnanosti psa. Včera u nás ale byla paní s čubou a posledním štěníkem na návštěvě - a u nás doma pes neslinil.
Připsala bych to opravdu nejistotě a nervozitě.

Tery
# Zasláno: 20 Čen 2005 22:14
- Nahlásit

Anonymní - díky, za názor, já si to myslím taky, protože ti psi jsou z těch štěňat prostě úplně vyvedení z míry. Ale mě se to prostě stalo opakovaně - u krycího psa a další rok náhodou přijela paní co má od nás pejska a další co má od nás fenku a slintali úplně všichni (samozřejmě tam nebyli zaráz). Bylo to v době, kdy štěnda byla před odběrem a běhala kolem nich a oni byli úplně vedle - fenka jen stála a zírala a pes chodil jako by našlapoval na špendlíky. Když přijdou jindy, kdy štěňata nemáme, tak jsou úplně v pohodě.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání