Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / odnaučení zlozvyků
Autor Zpráva
Jitka Kytka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:29
- Nahlásit

Ahoj všichni, potřebovala bych poradit s výchovou mé labradoří slečny, je jí 8 měsíců ,je velice ,ale opravdu velice chytrá,ba přímo vyčůraná.V momentě kdy jí nechám na zahradě bez dozoru rozplétá pletivový plot a už se jí podařilo utéct .Naštěstí jenom k sousedům.Zatím.Jedním řešením je udělat plot dřevěný,ale znáte manžele,můj mi řekl že raději koupí ohradník/elektrický/ .Tak co dál?

Eda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:52
- Nahlásit

Jitka Kytka
promiň, ale při tomhle tvém příspěvku mi cukají koutky...
koukni se na starší fóra, probírali jsme zabezpečení plotu... nám tohle naše LR slečinka dělala taky. vždycky se na ten plot navalila a to někdy stačilo, aby se provalila k sousedům. já se děsně styděla, sousedi měli vzrůšo... ale abych se dostala k té radě: koupili jsme SVAŘOVANÝ drátěný plot a ten se jí nepodařilo prokousat. navrtali jsme betonovou zídku, do toho hmoždinky, háčky a pomocí nich jsme přichytili drátem ten svařovaný plot ke starému. jo, ten plot byl asi metr vysoký, ještě jsme ho stříhali na dva půl metrové pruhy.
taky jsme uvažovali o el. ohradníku, ale tohle byla poslední možnost bez elektriky a naštěstí to pomohlo
ale musím ti vlít optimismus do žil. budou jí dva roky a už jí plot neláká...

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 21:57
- Nahlásit

No jo, labradoři...
asi nemám lepší radu než lepší plot, pokud ji u toho přímo nechytíš, nemůžeš ji potrestat a myslím, že přímo před tebou plot nepodhrabává ne?

Sylva
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2006 23:52
- Nahlásit

Jitka Kytka
Přidávám radu: nemalá aktivita s loveckým psem mimo oplocené území!

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:06
- Nahlásit

já tedy nemám LR ani jiné lovecké plemeno, ale můj pejsa měl jako štěně taky zdrhací choutky...."podhrabával" se k sousedům...udělal to asi 3x i přes zabezpečený plot.....on si tam prostě chodil hrát se sousedovic skoro stejně starým psem... Plot jsme nakonec zabezpečili tak, že vypadal, jak když si proti sousedům stavíme "obranný val" Pejsu pak ale ty návštěvy u sousedů samy od sebe přešly, takže "obranný val" mohl jít dolů...
Jinak doporučuju to co Sylva....psa pořádně utahat jakoukoli činnosti, která ho baví, pak bude chrápat a dá pokoj

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:28
- Nahlásit

Evik,Jitka Kytka
no, jenže jestli to pejsa dělá třeba dopoledne, když je na zahradě sama, tak by se Jitka Kytka a její rodina asi moc nevyspali...lítat celou noc se psem po polích a ráno do práce

wensday
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:34
- Nahlásit

blanulinka1
jj, asi tak.... ona se prospí a stejně bude hrabat.... jedinou útěchou je, že z toho fakt vyroste a aktuálním řešením nějak zpevnit plot / s tím zkušenost nemám, mám 2 labiny v paneláku, ale s okousáváním linky, trháním lišt od lina apod. to joooo, ale holky už z těchto nešvarů naštěstí vyrostly /.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:38
- Nahlásit

Jitka Kytka
wensday
spíš navrhuji vymyslet nějakou zábavu na zahradě...hračky, nějaké podněty co by ji prostě zabavily...je toho spousta...

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:39
- Nahlásit

wensday
některý pes ze zlozvyků skutečně vyroste, ale sázet se na to nedá.....někteří psi jsou po celý život "chroničtí útěkáři" a jsou v tom sakra dobří.....nedávno tu přece v jiném fóru někdo psal, (myslím, že Mucholabka), jak se jí psi neustále dostávají na zahradu za její hárající fenkou....
Je jasné, že když člověk není doma, nemůže psa dost dobře pohlídat, ale pak to chce asi opravdu buď dát pořádně do kupy plot anebo pořídit kotec.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:46
- Nahlásit

Evik
jj...některý tuláky to prostě odnaučit nejde...( Jak se vám vede EVIKU? )

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 07:49
- Nahlásit

blanulinka1
Jak se vám vede EVIKU?

docela fajn, v sobotu se chystáme na výlet s choďáky, tak snad vyjde počasí. Chichi, pořídila jsem si skijöringovou šňůru a opasek- od Lucky (tady Lucie od Arta) a je to na psí výletění opravdu bezva.
A co Tvé vysněné štěnítko:

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 08:14
- Nahlásit

Evik
tak to je super, doufám, že to vyjde to počasí...hlásili ale, že se to zkazí na víkend... A co Tvé vysněné štěnítko v neděli jsme se byli poprvé podívat už jsem sem dávala i pár fotek URL, ale jsou to ještě "krtečci", začínají vidět...

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 08:21
- Nahlásit

blanulinka1
tak jsem pak na ty "krtečky" zvědavá, až budou větší....pak hoď někam další fotečky.....Já mám teď strašný pech...našla jsem před chvílí inzerát, že nějaká ch.s. má zrovna štěňata velkého knírače pepř a sůl....to je (myslím nejen v ČR) skutečná rarita....já po něm toužila celé roky, už jsem myslela, že nikde nejsou... mám doma dva psy, třetího si teď pořídit nemůžu.....achjooo...kdy se zase taková příležitost naskytne...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 08:26
- Nahlásit

Evik
tak to je fakt pech...Já si je dost dobře nedokážu představit...ještě jsem v životě velkýho pepř a sůl neviděla...Tak Katka, co si od ní bereme štěníka, má taky velkýho kníra, Rosťu fešák, známej ho zase má jako služebního...vždycky přišel na návštěvu, pes položil hlavu na jídelní stůl jako na podložku a čuměl , ale oba jsou to černoušci.... Škoda, ale zkus si aspoň vzít kontakty...třeba jednou...

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 08:54
- Nahlásit

blanulinka1
tak už jsem našla i stránky ch.s., která chová VK pepřáky....tak to je dobrý...když už vím, že jich je v ČR víc, tak pak snad nebudu mít problém sehnat štěníka. Zatím je to ale hudba budoucnosti....k těm dvěma svým hafům bych teď třetího fakt nemohla.....Jinak jsem ale do knírů zamilovaná od malička, páč jednoho jsem 15 let měla...(teda střeďáka, ale hodně přerostlého ) je to úžasný pes do rodiny, ale paličák, nutná důsledná a spravedlivá výchova, potřebuje dost zaměstnat, ale myslím, že s tím už bych si uměla poradit.

ale už dost....omlouvám se za mimotématění

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:03
- Nahlásit

Evik
jj, to tady zabíráme se můžeme přesunout na : URL

Eda
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:36
- Nahlásit

blanulinka1Sylva
mno, já nevím.... ale utahat nebo jinak pejsu zabavit je ok, ale už jste to někdy zkoušely? sice se to hezky píše, ale realita je krapet jiná...
Edu jsem utahala tak, že padala na hubu, ale stejně jí to nedalo a šla si přes plot hrát se sousedovic psem. prostě LR, no... chce to vyčkat až bude starší...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2006 09:41
- Nahlásit

Eda
v tom případě je tohle téma zbytečný a nemá smysl radit...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání