Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Kavalír king charles španěl
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:36
- Nahlásit

Chtěla bych se zeptat jaké je jejich využití co se týká psích sportů a ještě jak je to s jejich vadami srdce??Objevují se často?Dělají se na to zdravotní zkoušky a jak často??

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:45
- Nahlásit

kavalíra nemám, ale pár jich znám. Na výcvik jsou vhodní. Cvičit se toho s nimi dá hodně. Ze sportů třeba agility či dogdancing. Známá kavalíry chovala, s těmi svými chodila i na cvičák, měli tuším i nějakou zkoušku...
Co se týče těch vad srdce, pokud si člověk dobře vybere zodpovědného chovatele, měl by mít i vysokou pravděpodobnost na dobré zdraví štěněte, ale ohledně tohoto se spíš obrať přímo na klub, který kavalírky zaštiťuje či přímo na poradce chovu...

sue
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:48
- Nahlásit

Evik
děkuju mockrát...kavalíři se mi moc líbí a jsou to mazlíci ale z toho srdce mám strach

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:57
- Nahlásit

já myslím, že když si zodpovědně vybereš chovatele, že se zas tak bát nemusíš. Já nevím, jaké zdravotní prověření se u kavalírů, kteří jdou do chovu, dělá, ale ono se to s těmi různými vadami taky často nafukuje. Když nám kdysi naši pořídili našeho prvního (dnes už bohužel nebožtíka) pejska - knírače. Mamka nejdřív nechtěla, protože se tehdy říkalo (a myslím, že se to říká pořád), že kníři trpí na různé nádory a boule.....Nakonec se ale náš Ferda dožil 15 let a byl to zdravý pes.

sue
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 12:00
- Nahlásit

Evik
To se určitě nafukuje to jo.Jenže já na tohle mám právě smůlu...mám ovčandu a ta má problémy se střevama a náš druhej haf s kloubama a má epilepsii takže opatrnosti není nikdy na zbyt

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 12:18
- Nahlásit

jo, to je jasný. Já to mám doma teď s pejsky podobné....Mladšího psa jsem si vybrala, je s PP, po zrentgenovaných předcích všech nulových, ale on má DKK 3/3 (naštěstí teda problémy žádné nemá). Druhého pejsu máme z útulku, takže tam jsme s těmi zdravotními problémy přímo počítali. Ale nečekali jsme, že budou zpočátku tak hrozné. První půlrok jsme jenom lítali na veterinu a zpátky Teď už má pejsa "akorát" DKK 4/2 (občas po delší prochajdě zakulhá), poruchu f-ce štítné žlázy - s tím související kožní problémy a citlivé zažívání, taky problémy s očima, ale i s tím vším žije plnohodnotný život a užívá si ho. Léky udržují tu štítnou žlázu v normě a dodržujeme dietní krmení a dobrý.
A ještě k těm srdečním vadám...Sousedi od nás z ulice měli Leonbergera, u kterého zjistili už u štěněte srdeční vadu, pes s tím ale žil 10 let a byl dobrej... Ono teda ale záleží na tom, o jakou vadu se jedná.
Náhoda je blbec, já vím a někdy, i když si člověk dá pozor, něco nemusí vyjít...ale to je holt riziko podnikání...

sue
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 12:20
- Nahlásit

Evik
Ty jo koukám že to s pejskama taky nemáš jednoduchý..já přemejšlela o štěněti z útulku ale mám strach co z toho vyroste

Evik
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 13:42
- Nahlásit

tak u štěnda i z útulku máš pořád větší šanci na zdravého psa než u dospěláka....Co ze štěnda vyroste se dá podle mě vždycky aspoň trochu odhadnout. A hlavní je pak výchova. Když si z útulku bereš dospěláka, musíš počítat s tím, že má nějaké své zlozvyky a třeba i povahové nedostatky, takže výcvik pak bývá náročnější. Pokud si bereš štěně, začínáš na "poli nezoraném" a jak ho vychováš, takový bude...
Můj šéf si vzal vloni štěně, které našli cestou do práce vyhozené u popelnic v krabici.....Vypadalo jako něco s jezevčíkem. Z pejska vyrostl takový "jezevčík na dlouhých nohách" a váhově tak asi 12 kg
Akorát u takových těch chlupatých malých kuliček se "co z toho vyroste" někdy poznává hůř, to asi jo...

sue
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2006 15:38
- Nahlásit

Evik
no jak se to vezme že se to dá odhadnout kolikrát ne(myslim ten vzůst)...jinak nevim no ještě nejsem stále rozhodnutá...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání