| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:15 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Už jsem se o tom mezi řečí párkrát zmínila, ale teď nevím jak dál a potřebuju radu. Ašenka hárá a my jsme neustále obležení čoklama. Postříkala jsem zahradu a přilehlé okolí sprejem na háravky, nechodím s ní ven, odháním čokly, buzeruju lidi, ale mám je tady pořád. Jeden nám dneska celou noc štěkal pod oknem, chtěla jsem ho polít, ale vždycky zdrhnul. S paničkou jsem mluvila-dopadlo to tak, že jeden den ho vodila na vodítku, včera jsem přišla domů až pozdě večer a čokl tu byl zas. Ašu musím mít zavřenou, protože ti hajzli vlezli až do kotce. Co to je sakra za pořádky, když na vlastním pozemku nemůžu pustit vlastního psa a musím pořád podlívat obechcané stromky, sprchovat smradlavé dveře? Proč kvůli pár debilům, kteří si jednoho dne pořídili čokla, posadili ho na cestu a teď ho MAJÍ, pročkvůli nim nemůžu spát? Už jsem vyhrožovala, že na ty čokly zavolám odchyt, ale jsou to mazané potvory, vždycky zdrhnou. Slzákem se k nim nedostanu-fakt už nevím, co mám dělat. Jestli tady čokla zase uvidím, jako že jo, budu snad chtít veterinární vyšetření svých fen-jsou to zablešenci, jinak nevím, co s nima.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 07:44
- Nahlásit
to máš, holka, pech.....když jsou sousedi blbí, tak s nima nehneš párem volů....Stěžovat si oficiálně "že ti za čubou lezou psi", to taky dost dobře nejde......snad jenom na přestupek proti občanskému soužití nebo něco takového....jakože sousedi nezabezpečili své psy tak, jak měli, že ruší noční klid vytím apod., že ti zničili Tvou věc (ochcané dveře...)
Ale to je všechno o tahanicích, ze kterých nakonec člověk moc nezíská dám Ti příklad...
Naši známí bydlí na vsi, mají též fenku. Je to sice jen malá voříška, ale taky za ní lezou všichni psi z vesnice....Známí kvůli těm dotěrům zpevňovali a zvyšovali plot, základy dělali, aby se psi nemohli podhrabat, fenku taky zavírali....Nakonec to dopadlo tak, že už taky nevydrželi, šli si stěžovat na místní úřad, že sousedi si nehlídají psy, že neustále ruší noční klid apod....No a víš, co jim na úřadě řekli? "Tak si tu fenu dejte vykastrovat, a psi vám za ní nepolezou!!!" Humus, co?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:11
- Nahlásit
Mucholabka
no je to sila....ale uvedom si ze ti psi za to ani tak nemuzou...sla bych rozbit hubu jejich panickum...
to ze se cizi pes promenaduje na mym pozemku to bych ho asi prerazila..
k nam se takhle vydrapal pres betonovou zed! souseduv jezevcik...parkrat sme ho prastili(bohuzel) pak jsme jeste zvysili zed a rekli to sousedovi...ten si ho nastesti pak uz hlidal..
ale cas od casu se u nas objevi pes az z druheho konce mesta,...a toho sme uz pretahli nasadou od kostete...tak utek..jednou pri venceni sem to rikala jeho majiteli a on rika..no co se sel projit..(ten pes byl v tu chvili opet na ulici a ten posranej majitel mu ani neotevrel dvere aby ho zavolal domu) tak se ptam proc ho tedy nezavola domu kdyz ho ma pred brankou...no a prej se rad prochazi...
kazdopadne bych to asi neresila pres urad, ale primo u majitele psa...zacala bych mu pachat stejne skody ajko bylo napachano na me...klidne bych jednu noc ozelila a sla majiteli toho cokla pod okno se svam psem a nechala bych sveho psa stekat a stekat atd
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:20
- Nahlásit
nika00
teda to je hruza jeste ze ja mam toho psa
|
stamir
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 08:53
- Nahlásit
Mucholabka
nooo.... ja mám opačný problém. Háravka chodí cez tri záhrady otravovať mojich psov. Tiež hovorím majiteľovi, nech ju zatvorí aspoň na tých pár kritických dní, veď koterec má na dvore. A čo myslíš, že urobil ? ... nič... takže JA zatváram psy pred fenou
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 09:14
- Nahlásit
Tak ten noční pes se tu objevil zase. Vypadá jako kříženec foxe. Ty dveře jsou pro jistotu i poškrábané. Povedlo se mi psa chytit. Volala jsem na obecní úřad, paní říkala, že nemají kotec, jediné co pro mě může udělat, je že v deset hodin přijedou chlapi se čtečkou (všichni psi u nás musí být povinně čipovaní). Tak jsem volala na městskou policii Ostrava, ale ti k nám nejezdím a čokla si přece můžu nechat, ne? Ať prý zkusím zavolat Hlučín (my bydlíme sto metrů od cedule Ostrava). Volám teda Hlučín, pod který bychom měli teoreticky spadat. Nepřijedou, nemůžou. Volám zpátky úřad, už nasraná jak nikdy, bo pes se zatím snažil ojet květináč. A baba říká proč ho nepustíte a nevyženete? Pokusila jsem se jí vysvětlit, že to jsem dělala už stokrát a že se vrací. Někam mě přepojila, znova vysvětlování. A výmluvy-my nemůžem, a co když přijedem s tou čtečkou a soused si otevře hubu že to je jeho pes-říkám že nevím čí ten pes je (u tohohle to fakt nevím) a že soused si tu hubu klidně otevřít může, ale ten pes má být zajištěn a nemá u mě co dělat a navíc mi způsobil škodu. Tak mě zas někam přepojila, byl tam chlap a říkal, ať jim ho přivedu na obecní úřad do kotce. Heuréka, takže nejdřív kotec nemají a pak ho mám do toho kotce přivést. Zavedla jsem ho tam a doufám, že se v noci vyspím. A všechny ostatní tam zavedu taky, už mě to prdí.
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 09:22
- Nahlásit
Mucholabka
holka tak to je pech u nás to taky tak bylo, pes má v hlavě hodiny a příští hárání přijde znovu, moje čubina taky musela být zavřená pes se kní přesto dostal, rozštípal dveře do chléva a bylo vystaráno, nechala jsem jí píchnout od veta vzala jsem si účtenku a pan majitel psa mi to všechno proplatil, po injekci fenka měla zánět a taky jsem si vzala účet a pán platil jak mourovatej, jenže příští hárání to bylo stejné pes přišel znovu, ještě ke všemu byl zlej a nenechal se jen tak odehnad byl to začarovaný kruch. Pak se stalo to že psa přejelo auto a od té doby se nic nestalo ale kdyby chudák neumřel tak je u nás furt
|
janules
Člen |
# Zasláno: 11 Říj 2006 09:56
- Nahlásit
Tak já stojím na obou stranách barikád Máme 13-letého nadsamce, co pravidelně utíká, když se začínají hárat feny. Nedá se udržet, klidně prorazí mezi nohama,když vidí otevřené dveře. Jediná možnost dát mu vodítko a když se otevírají dveře držet nebo přivázat, ale to jsou naši proti Takže tři týdny lítá po vesnici, okupuje postupně x baráků a je na zabití.
Skoro 2 měsíce mám fenku z útulku. Už stačila odhárat (a náš samec ji nakrýt . Pes se výjimečně držel doma, protože odháněl nápadníky. Ale vše bylo očůrané, ohrabané, vyli před barákem - no hrůůůza!
Jakmile jsem čubís vzala ven a náš donchuán zůstal doma, celou dobu provyl
Takže i když hafani kempovali před barákem, se skřípěním zubů jsem mlčela
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 09:34
- Nahlásit
Tak ten hajzlík, kterého jsem včera osobně zavírala do kotce na obecním úřadě, ráno přišel znovu. Nějak se odtamtud dostal, nemluvě o tom, že OÚ je od nás asi kilometr a půl. Přitom jsem s velkou fenou neopustila zahradu, večer jsem cestu postříkala hadicí a znovu sprejem. Čoklík mi naskakoval na štěně, tak jsem ho drapla, přivázala a zavolala na obecní úřad. Prý nezjistili čí je, čipovaný není, takže pravděpodobně není ani od nás z vesnice. Naštěstí si pro něho přijeli, ale ptali se mě jak mohl utéct? Jó, na tohle jim odpověď skutečně nemůžu dát Beztak jim zdrhl při krmení esli jim zas zdrhne, přivážu ho a v noci ho přivážu k policajtárně měšťákům, jinak nevím co s ním
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 09:58
- Nahlásit
týjo, ty to fakt nemáš lehký....Ale, že pes, který je posedlý háravkou dokáže zdrhnout "odkudkoli", je vcelku známý fakt, a v tom "úředním kotci" ho tedy měli povinnost dostatečně zabezpečit....Že se ještě dovolí ptát tebe, jak je možný, že JIM zdrhnul, to je tedy už drzost
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 10:00
- Nahlásit
Mucholabka
dneska ráno jsem šla kolem feny háravé a na plotě visel oběšený ovčák....jak se snažil k ní dostat tak uvízl za plot a oběsil se či zlomil vaz.....
prý s fenou nebyli vůbec venku když hárala a stejně ji ucitíl utekl a .......
myslím,že to boj s větrnými mlýny
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 11:50
- Nahlásit
Anu
to je hrozný chudák pes.....Tetiným sousedům na vsi podobně taky umřel pes....taky ovčák... Chtěl se dostat ven z kotce, prostrčil hlavu úzkým otvorem, tam uvízl a nějak mu ten krk natekl či co a on se udusil Zrovna to byl jeden z mála psů, kterého neměli jeho majitelé jenom proto, aby hlídal, ale i si s ním hráli a chodili ven... Taky je ho škoda..
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 12 Říj 2006 17:50
- Nahlásit
AnuEvik
Klukovi od kámošky se ovčák nabodl na plot, když byla bouřka-prý byl roční a bál se. Nebyl to určitě hezký ophled...
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2006 21:38
- Nahlásit
Tak tuhle situaci ti vážně nezávidím. Ti bezohlední majitelé jsou děsní!! Mám s tim taky zkušennsoti. Když moje borderka hárá, nemám na vybranou a na procházkuu ji prostě vzít musím-je to border kolie a ještě k tomu opravdu poděs mezi borderkami. I borderkáři mi tvrdí, že je naprosto šílená. Zahradu sice máme ale niajk velkou, takže se tam nevyřádí. Vždycky koupím sprej na háravé feny, ale nezdá se mi že by příliš zabíral. Na procházkách se na nás vždy nalepí nějaký velký pes, který, když ho zaháním, je na mě agresivní. Páníček si někde na něj píská a já jsem bezradná. Jednou se na nás takhle nalepil ridgeback a po mě se oháněl, tak jsem měla trochu strach i o sebe. Šel s námi v lese snad hodinu a páníček nikde v dohledu, nakonec mi od něj pomohl jeden kolemjdoucí pán... Díky těmto incidentům se moje fena naučila zahánět psy sama, s fenkama si hraje, ale jakmile vidí psa, cení zuby a cvaká po něm, vrčí, ježí se... Ted mám občas strach, jestli se nechá nakrýt.
Každopádně ty psy, co tě chodí "otravovat" bych se snažila nějak nalákat, třeba na párek a chytit a šup s nima do útulku, at ti páníčci vidí, že bud se je budou hlídat nebo si je holt budou vyzvedávat z útulků a platit... Nebo si to s nima prostě vyříkej. Pokud to bude hodně třeba, můžeš i říct, že máš třeba pistoli a zastřelíš, jestli je na své zahradě uvidíš-tím nemyslím, že by si to měla udělat, to samozřejmě ne, ale třeba to páníčkům konečně dojde..
|
Radka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 10:47
- Nahlásit
Mucholabka
Ahoj mucholabko, ty jsi z Ludger? No to se můžu těšit. Naše Ájinka je zatím miminko, ale taky je to moje první fenečka, tak doufám, že to zvládnu. Tobě a Aše držíme palce
|
venda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 11:15
- Nahlásit
jo jo, potom, co jsem dělala brigádu v útulku by mě nikdo nedonutil ani za nic si pořídit psa (samce), když jsem viděla, jak se z docela sympatických psů stávají naprostí IDIOTI, které bych musela snad zabít, tak jsem řekla, že NIKDY!!!, to byl děs tam být v období hárání - všichni psi vyli a vyli...nevzali tejden sousto do huby, snažili se podhrabat betonem, prosublimovat mříží...otřesný
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 14:59 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Radka
Jo, jsem Ty taky? Jinak mám k Aši taky miminko a jsem s nima hodně často venku. Kdybys měla pod členem mejla, napsala bych Ti
Já furt nechápu, jak je možné, že naši psi zdrhat nikdy nemuseli a nikdy nevyli a ostatním jo.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 15:01
- Nahlásit
Každopádně ty psy, co tě chodí "otravovat" bych se snažila nějak nalákat, třeba na párek a chytit a šup s nima do útulku,
O to jsem se snažila, ale odchyt k nám nejezdí ani z jedné strany a na úřadě se mi snažili kotec zatajit :-/ mimo to, že toho psa pouštěli druhý den ven (jinak si nedokážu vysvětlit, proč jsem je musela volat tři dny po sobě a čtvrtý den byl zase venku).
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 16:18
- Nahlásit
Mucholabka
Tip na řešení (sice ne zcela dle práva, ale mohlo by fungovat) ... příště chyť psa, zaveď ho těch pár metrů za ceduli Ostrava, zavolej MP Ostrava, že tam běhal po silnici, ohrožoval dopravu, že jsi ho chytila, aby nezpůsobil nehodu a ať pro něj pošlou odchytovku. Skončí v Třebovicích, jestli má čip, majitel se bude hodně divit ... doporučuji provést toto v pátek večer, dřív než v pondělí majitele nikdo hledat nebude. A z Třebovic nezdrhne.
Jinak ... za dávných časů se to na dědině řešilo tak, že se takový pes zavřel do stodoly, dostával tam vodu a byl vypuštěn poté, co se háravka přestala hárat. Po týdnu o vodě ho většinou chuť na nějakou dobu přešla. Další varianty (vzduchovka a spol.) silně nedoporučuji.
Jinak, obec se musí o psa postarat, že nemají kotec je jejich věc, jenom doporučuji neříkat, že otravuje fenu, ale že ohrožuej Tebe, dopravu, děti ... pokud hrají mrtvého brouka, lze psa v úředních hodinách odvést přímo na úřad - věci nalezené na území města se tam stejně mají dle zákona odevzdávat, tak bych ho tam odevzdala. Takový roztoužený hafan v kanceláři starosty dokáže rozpohybovat i líné úředníky
|
tosca
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2006 16:23 - Změnil/a: tosca
- Nahlásit
Mucholabka
Jo ještě, Ludgeřky jsou samostatná obec, jestli mají s Hlučínem smlouvu na odchyt, to nevím, ale jako správní celek pod Hlučín nespadáte. Jinak Hlučínský útulek má 5 (možná už 7) kotců a mají co dělat, aby zvládli to, co odchytí na území města.
To jen jako vysvětlení, co může být důvodem, že nepřijeli.
|