| Autor |
Zpráva |
návštěvník
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:54
- Nahlásit
Ahoj. Chci se zeptat jestli na výstavu boxerů je třeba mít nějaké spešl vodítko a bojek? Nebo jestli je to jedno a jaké se kdyžtak preferuje. Díky. Pa pa
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:57
- Nahlásit
já myslím, že na výstavu musíš mít spešl vodítko - výstavní a snad na plemeni nezáleží. Je to takový vodítko s obojkem v jednom - šňůra se smyčkou. Maj to hodně v e-shopech, mrkni
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:59 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
na výstavy kteréhokoliv plemene je vhodné mít vodítko lehké vkusné a ne moc silné na šířku. Prodávají se různé druhy tzv. výstavních vodítek. Ale nic nezkazíte třeba ani tenkým koženým řemínkem, pokud nemáte třeba jistotu, zda byste psa udržel/a na tenoulinkém výstavním vodítku.
Vhodné je, když vodítko příliš nekontrastuje se psem, ale spíš, když s ním jde do barvy.
a pokud jde o obojek, jak už psala přede mnou ko4ka, je možnost výstavního vodítka, což je obojek a vodítko v jednom, anebo klasický obojek, ale platí o něm totéž co o vodítku.
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:28
- Nahlásit
návštěvník
pro boxera je nejvhodnejsi retizkovy obojek a voditko zvlast. vetsinou se pouzivaji kozena ( hneda nebo cerna) tak asi 1,5 az 2 m dlouha...
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:40
- Nahlásit
Před mou první boxeří výstavou se mě vetrinář ptal, zda máme výstavní vodítko neboli předváděčku.... no, neměli jsme, ale on nám ho hned ochotně prodal. Byla to taková tenká černá šňůrka.... Ačkoli jsem měla čubinku ve třídě mladých, moc se mi nezdálo, že bych toho tenkrát dvacetikilového pacholka utáhla na takové tkaničce. A tak jsme měli klasický řetízkový obojek a pěkné (neumolousané cvičákové) vodítko.
A tu předváděčku dnes s úspěchem používám na našeho grifonka (4,5 kg).
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:47
- Nahlásit
Já mám půjčené na 30kg australáka kožené výstavní vodítko....udrží ho bez problémů
|
návštěvník
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:38
- Nahlásit
Díky všem za rady.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:56
- Nahlásit
Markét
tak jak jsem svého mlaďocha (chodský pes, 25 kg) v klidu vystavovala na té tenoučké šňůrečce, je to dost pevné a i když při první výstavě ještě trošičku blbnul, nebyl vůbec problém ho na té "šňůrce" ukočírovat
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 14:59
- Nahlásit
brut
australáci mají i 30 kg? to je nějaký obřík ne? (nic ve zlém, jen se ptám). Teda jestli mluvíš o australském ovčákovi...nebo myslíš austral. honáckého psa? Moje kamarádka má australského ovčáka, je o ždibíček menší než můj choďák a váží skoro stejně jak můj pes něco kolem 25 kg spíš míň, a je tak akorát...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:06
- Nahlásit
Evik
australský honácký taky není moc velký oni jsou spíš korby ale na 30kg mi nepřipadají
Taky jem vystavovala na šňůrce a ono je to pevné - BO mají kolem 25kg ale můj měl trošku přes 30kg
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:07
- Nahlásit
Evik
Mluvím o australském honáckém .....australský ovčácký se mi moc líbí, vždycky je na výstavě okukuju, ale honák je honák...tam mám srdíčko, jukni do galerie, tam toho mýho obříka uvidíš.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:08
- Nahlásit
Petra
Pes může mít váhu až do 30kg a fenky do 25kg. Problém není většinou sváhou ( samozřejmě, že jsou i tlouštíci), ale s výškou.....musí totiž být souměrní. Takže pokud má pes v kohoutku pod 50cm a váhu 30kg, tak je brán jako nesouměrný..atd
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:29
- Nahlásit
brut
Díky za visvětlení o té vaze jsem fakt nevěděla
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 15:50
- Nahlásit
Petra
Není vůbec zač,mně na to upozornila rozhodčí na klubovce, jinak bych to taky nevěděla....ve standartu jsem nic takového nenašla.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 17:59
- Nahlásit
Ahoj.No boxíci se nejčastěj vystavujou na jednořadém stahováku.A nějaké delší tenké vodítko.Nejlíp kožené.
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 22:04
- Nahlásit
A co takhle převáděčku? Ale záleží jako ho máš vycvičeného, pokud ti chodí pěkně a spolehlivě tak jednoznačně předváděčku, pokud občas potřebuje srovnat, tak kup třeba ten jednořadý stahovýk s tenkým koženým vodítkem jak radí Ada
|
Arguskaaa
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2006 22:06
- Nahlásit
Jinak já své psy vystavuju jen na předváděčce, netuším ale jak moc je pevná, protože své psy spíše vystavuji až jsou vyvinutí-tedy dospělí a to už šlapou jako hodinky
|
Zdenaxxx
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 09:29
- Nahlásit
taková tenká černá šňůrka....
akový vodítko s obojkem v jednom - šňůra se smyčkou.
Tak tohle forum mě vážně pobavilo
|