| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:52
- Nahlásit
Ahojky, včera jsem si konečně přivezla fenečku ČCHP po které jsem tolik toužila. Jak možná víte z mých dřívějších příspěvků, mám doma ještě 7 letou fenku pinče a 2 letou jorkšírku. No a právě u ní pozoruji začínající problém. Starší fenka je nadšená a přijala ji bez problému ale ta mladší se nejdřív strašně urazila a teď na ní vrčí. Když jsem s nima tak si ji nevšímá ale jak se otočím, nebo odejdu, tak na ní vyjíždí. Je mi jasný že žárlí a doufám že to přejde, ale přece jen - nemáte radu jak postupovat ? Bojím se je nechat zatím o samotě, aby to nedopadlo špatně. Díky za rady.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:09
- Nahlásit
jorkaAmálka
Myslim ze to spravi jedine cas, proste si zvykne ... u nas to tak dycky dopadlo.
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:19
- Nahlásit
radek
Díky, jenže já musím v pondělí do práce ( do té doby budu stále s nimi ). Bojím se aby se něco nepřihodilo. Pokud je rozdělím do jiných místností, tak na sebe budou štěkat a lidi v baráku mě asi ukamenují. Teď leží obě vedle mě na zemi a je klid, ale bojím se co bude až odejdu.
|
radek
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:35
- Nahlásit
jorkaAmálka
Snaz se je nechat spolu o samote a jakmile by se neco delo okamzite zakroc "fuj.. nesmis..", aby vedela ze je to spatne. Podle me se toho vic delat neda.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:29
- Nahlásit
a jak to bylo doposud, než přišla ta nová fenečka? Byla v tom původním vztahu dominantnější "pinčová" nebo "jorková" ?
V případě, že "jorková", tak pak by se asi nejednalo o "žárlivost", ale o to, že se jorka cítí ohrožená na svém "postu"....
Každopádně je důležité, abys všem 3 čubinkám měřila stejným metrem, tj. na všechny stejně spravedlivě, ale kdo si s kým bude hrát nebo nebude, o tom rozhoduješ ty a ne "paní jorková"
V tvé přítomnosti - tj. budeš doma, ale ne třeba zrovna v mísnosti... budeš čubiny tajbě hlídat a při jakékoli špatné reakci ze strany jorky vůči štěndu zakročíš. V případě skutečné nepřítomnosti bys je asi neměla nechávat o samotě, (do každou do jiné místnosti...)
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 15:12
- Nahlásit
Evik
No, těžko říct. Myslím že domina je jorková. Ona je takovej náš rozmazlenec a pinčová vždy ustoupí. Trochu to nechápu, protože pinčová je starší, větší ( jorková 2,20 kg, pinčová 5,50 kg ) a vúči ostatním dost agresivní ( myslím lidi a skoro už i na mě ), malý psy má ráda, ale na velký útočí.
Ona v podstatě jorková je v klidu a leží, ale jakmile na mě prcek začne skákat, nebo si s ním hraju, začne vrčet a odstrkovat ho. Ale i jorkovou se snažím do hry zapojovat a víc se s ní mazlit, jenže dělá uraženou a nestojí o to.
|