| Autor |
Zpráva |
peginka
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 17:26
- Nahlásit
dobrý den chci se zeptat kdy se má nechat fenka nakrýt-dny děkuji
|
Jaji
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:05
- Nahlásit
myslim, že je to u každý fenky individuální, ale uvádí se tak ten jedenáctý den plus mínus...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:26
- Nahlásit
já kryla 13 den ale je to opravdu individuelní, jestli je pojsek-samec blízko tak to můžete zkoušet
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:42
- Nahlásit
peginka
To se nedá s určitostí říci. U každé feny je to individuální. Pokud máte pejska blízko, je nejvhodnější domluvit si dva termíny - obvykle první krytí přibližně 10. den a druhé 12. den. Pokud krytí proběhne bez problémů, pak jste ideální termín chytila dobře. Pokud ne, zajeďte ještě na další překrytí 14. den. Můžete pro jistotu vyrazit i dříve, ale překrývejte vždy po dvou dnech (například 9 - 11 - 13). Pokud máte pejska daleko, zajděte na stanovení hladiny progesteronu (např. http://www.labvet.net/news.php), kde vám řeknou více méně přesný termín pro krytí.
|
Ada
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 20:46
- Nahlásit
To se pozna podle toho jak fena špiní.Jaké má zbarvení.A určitě vám poradí vyterinař.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 07:46
- Nahlásit
Zet
S tím progesteronem a přesným určením správného dne jsi mě opravdu pobavila
Ale vážně - je opravdu velmi individuální a ani u matek a dcer nepozoruji v tomto podobnosti. Taky to záleží na plemenu. Třeba u nás je to spíše později než dříve, takže o nějakém 10. dni si můžeme nechat jenom zdát, zato 20. se klidně kryje.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 09:53
- Nahlásit
shiba
S tím progesteronem a přesným určením správného dne jsi mě opravdu pobavila
Po pravdě nevím čím
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:20
- Nahlásit
Zet
To nic Já vím, že by to mělo fungovat, jenže... většinou jaksi nefunguje. To nebylo rozhodně nic proti tobě, jestli to tak vyznělo! *kytička*
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:33
- Nahlásit
shiba
Trošku to tak znělo, ale tentokrát jsem nebyla překvapivě vztahovačná Spíš jsem nevěděla, která bije. Já mám s progesteronem dobré zkušenosti. Nechávám si ho u fen dělat, když jedu na krytí do zahraničí a zatím to pokaždé vyšlo ... zaťukávám
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:44
- Nahlásit
Zet
Tak to gratuluju! Jsi asi první (tedy z lidí, které znám), kdo má takové štěstí
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 22:34
- Nahlásit
shiba
Tak já se hlásím jako druhá... V prosinci mi fena začala barvit, pak zcela netypicky přestala a znovu začala za 5 dní... tudíž jsem nevěděla, odkdy počítat její osvědčený 13.-14.den a nastoupil progesteron (krycí pes nebyl zrovna ve vedlejší vesnici ) A sedělo to - pes jen čuchl a už skákal, druhý den totéž a bylo z toho 9 štěňat
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 07:48
- Nahlásit
sice to není tak úplně k tématu, ale týká se to krytí také...¨
toto jsem našla na netu:Hledáme pejska BSP ke krytí - Bernský salašnický pes [Krytí]
Pro naší 2-letou fenku BETTY hledáme psa ke krytí nejlépe mohutnější postavy a s PP. BETTY má PP nebyla však uchovněna(entropium)k.v.-62, Délka těla-73cm, obvod hrudníku-80cm,váha 48 kg, Odpovědi prosím na moji e-mailovou adresu.Děkuji Jaromír z Karviné
01.11.06 15:17
sem se zase poránu vytočila.....Pán chce štěňata, neuchovní mu čubu z důvodu dědičného očního onemocnení, tak pro ní shání ženicha a bude množit bezpapíráky a navíc ještě s předpoklady dědičného onemocnění
Napadá mě proto otázka...proč se tedy vůbec konají bonitace, na co všechny ty podmínky, vyšetření atd atd, když se pak stejně lidi nespokojí s verdiktem "nechovný" a množí bezpapíráky na nemocných zvířatech a chov jde tak celý do háje...... Já už fakt nemám slov....Říkám si, proč na to ještě reaguju, proč se kvůli tomu rozčiluju...asi proto, že jsem pitomá a holt mi na těch psech záleží....
Sorry, lidi, musela jsem si ulevit...dík za pochopení
|
ati
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2006 08:31
- Nahlásit
Evik
já Tě chápu,taky mě to štve.Ale co naděláš.
|