| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 10:44
- Nahlásit
Ašopes mě normálně štve. Se chová jak stará baba. Na přivolání neslyší, na zůstaň neslyší, na sedni neslyší, dělá xichty. Dřív viděla zvěř a nechala se v klidu odvolat, teď se rozbíhá za vším, i za ležícím kyblíkem. Dřív se ode mně nepohla na tři metry, teď chodí daleko přede mnou a neštve jí nějaké přivolání nebo počkej. Je to tím, že je senilní, nebo dělá naschvál, nebo jsem prostě usnula na vavřínech a povolila? Mi se zdá, že se k ní chovám pořád stejně, ba teď poslední měsíc mám na ni ještě více času a více jsem ji zapřáhla. Malý psík krásně stopuje, docela se rozbíhá, Aša na mě normálně z vysoka pouští bobek a čuchá jen to, co chce. Třeba pěkně začne na mojí stopě, ale když ucítí něco lepšejšího, prdí na mě s celou mojí snahou navést ji zpátky. BTW před týdnem jsem si dělala krátkou stopečku s pamlskama pro mrně, říkala jsem si jak je pěkně sbírá. Teď koukám, že žere nějak dlouho a na mojí stopě ležela hromádka zaječích bobků. To bylo pošušňáníčko
Jo, a ještě jedna stížnost. Jsem s nima byla tři hodiny venku, šla jsem přes les s tím, že vylezu u kapličky, půjdu přes pole po cestě. A ta polňačka tam normálně není. Kaplička stojí jen tak uprostřed oranice. No mazec. Kdysi jsme uvažovali, že koupíme pozemek od ámoše, ten říkal, že pronajímá ornou půdu zemědělcům a že jsou to potvory, že každý rok ukrajujou íc a víc z mezí a cest. A je to tady.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 10:51 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
Mucholabka
hele a nežárlí třeba??jasně že štěndu se člověk věnuje víc a ona to prostě třeba nesnese a řeší to po svým????
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 11:02
- Nahlásit
Snažím se se štěnětem dělat tak, aby to nevěděla. Vždycky si štěně odvedu pryč a to až potom, co se Aša proběhne u kola a odpočívá. Naví bla vždycky na psy zvyklá. Je fakt, že se s příchodem malého psa stala umazlenější a trucovala, ale mám pocit, že se mě snažila naštvat už předtím. Že potřeba štěněte trochu vyplynula i z toho, že nebyla schopná se učit ani předvádět základy, které už znala. Ráno jsem ji řekla "ty potvoro rezavá, máš nasbírané, tak se chovej slušně nebo tě šlehnu", a je fakt, že chvilku jí chování vydrželo v lese jsem jí dala na stopovačku a to jsem nikdy nemusela. Fakt je úplně jiná, taková hloupější. Kdysi jsem si ji nechala proto, že se hrozně lehce a rychle učila, není to zas tak dávno, takže si to pamatuju. Jako by se vracela zpátky k té potvoře, jakou byla před dvěma a půl lety.
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 11:11
- Nahlásit
Mucholabka
jo tak zarleni me taky napadlo jako prvni..vidi stendo male nevycvalane a jak se mu venujes a chce upoutat pozornost (a dobre to dela ne? taky uz ma vlastni forum )..jako "hele mamo" se mnou bude taky jeste spousta prace, to jsi si nemusela porizovat novy trestiprdlo!"
ja mam 2 psi bratry, takze jsou spolu hned od zacatku, ale taky si dost hlidaj, abych mezi ne delila pozornost spravedlive. Rada obecna zni: venovat se Ase o to vic, davat ji jeste vic pamlsku..., aby vedela, ze se stendem prisly i vyhody, nejen deleni se o mamu..
jinak jsem desne pozadu, vubec nevim jak vypada takovej Asopes, nemas nakou fotecku?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 11:47 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
StaHi
Fotek dóst. Speciálně kvůli tebe jsem udělala novou sérii. Jsou unavené po tříhodinové procházce, takže Aša sotva drží oči otevřené (teď už spí).
Ašopes je speciální rasa, to musíš nejdřív spojit dva úplně chujové jedince co se týče povahy i zdraví a pak to štěně držet šest let někde zavřené, aby z toho byl pořádný pes
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:19
- Nahlásit
jee tak to jsem poctena Obe jsou krasavice! i kdyz priznavam, mala mne dostava preci jen o malicko vic
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:26
- Nahlásit
StaHi
To asi kazdeho. Nahodou je Asa krasny pes, i kdyz nestandardní. Skoda, že z fotek nejde poznat chování-prostě se i vnormální situaci jako je ležení na slunku chová jak debil-hyperventiluje, kňučí, je viditelně nervózní. Stejně mám teď takové hluché období, co se psů týče-obě hodně spí, Aša věkem a Bucka taky věkem takže musí furt odpočívat a nutí mě sedět na fóru zítra jedem do Beskyd, tak uvažuju,jestli brát obě-přece jen ta mladá vydrží víc, Ašu bych po prvním výstupu musela tahat na hřbetě. Zas by mi to ale měla za zlé...asi to vyřeší pár kiláků u kola a série cviků poslušnosti, pak celý den prospí
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:49
- Nahlásit
Mucholabka
ale joo, Asa je moc krasna dama! a ma stesti, ze je u tebe jen mam pro tyhle svehlavicky slabost, sama jsem moc meka panicka, tak jen z povzdali zavidim Buclika
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 12:56
- Nahlásit
Co ty máš za psíka? Frbul?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:09
- Nahlásit
Mucholabka
jj frbul..a hned dva
(nemucka je jak jinak ten bilej..)
a jeste mame v rodine bulicka:
(jinou fotku tu nemam)
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:12
- Nahlásit
Tak tahle fotka je super mi se tihle bílí bulíci hozně líbí, ale je to na mě trošinku malé. Snad i proto jsem neodolala nad Buckou oni jako doopravdy to nebo ne?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:18
- Nahlásit
no male..on je na ty fotce fryba (bulik) jeste uplny miminko, je to normal bulik, jako ne ten mikro..a fryba je navic vazne obrik, bohuzel nemam aktualni foto..no a k tomu doopravdy: jako k pruniku nedojde , ale jinak je vsechno uplne doopravdy
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:22
- Nahlásit
Tož to su čuňáci. Teď čtu deníček buldočka na mujpes ještě spí?
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:28
- Nahlásit
jsou vylitani a uz zase spi..mame tu (plzen)ukrutny vedro, takze akcnit zacnou az navecir ...na mujpes je to normalni forum, akurat zrovna ted probiha v brne nas sraz, tak jsou vsichni az na nas tam (my jsme ve financni krizi)..
|
StaHi
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:30
- Nahlásit
no a cunaci jsou to velky a ani k tomu nepotrebujou sexualniho maniaka frybu ..kolikrat se az cervenam, mam doma teply bratry
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2006 13:31 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
Až začnou působit hormony, budu mít teplé sestry Aša ovšem Bucu sežere i s chlupama, pokud se o něco pokusí jdu se projít ku rybníku.
|