| Autor |
Zpráva |
ragdoll
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:29
- Nahlásit
Dobré ráno všem, v nikoli blízké budoucnosti se chystám chovat, zatím jsem ve fázi studia , proto chci poprosit, jestli nemáte nejaký tip na dobrou knihu k tématu.
Díky a zdravím!
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:36
- Nahlásit
Chov psů
Zdeněk Procházka
|
KatkaM
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:38
- Nahlásit
Procházka - Chov psů
Tichá - Malá škola pro chovatele psů
|
ragdoll
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:50
- Nahlásit
Díky za odpovědi, ještě jsem vlastním pátráním narazila na titul : "Genetika v kynologické praxi" od Jaromíra Dostála. Pokud byste ještě někdo znal další (obvzvlášť tu genetiku), budu ráda! Díkz a pěkné odpoledne
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:51
- Nahlásit
(obvzvlášť tu genetiku
ta v tý Procházkově knize je popsaná taky
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:20
- Nahlásit
ragdoll
Genetika v kynologické praxi je výborná, ale pro začínajícího chovatele bych doporučila jinou knihu od Dostála a kol. - Kynologická příručka pro rozhodčí, chovatele a vystavovatele
fromeli
... aneb hrajeme si na genetiku Omlouvám se, nejsem proti Procházkovi nějak zaujatá, ale překvapuje mě, jak je v poslední době celá kniha přeceňovaná. Jako pohádka pro člověka, který už o kynologii něco ví, je fajn ... velmi vtipná Například mě moc pobavilo tvrzení, že na výstavě může být pes ohodnocen jako výborný, velmi dobrý, dobrý, dostatečný a vadný Ale jinak je (to se jí nedá upřít) skvělá pro "praktiky" - především kapitoly o reprodukci, porodu, zdravotní problematice a podobně Na druhou stranu kapitoly o genetice, výstavách a podobně jsou dosti tristní
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:23
- Nahlásit
Zet
jo tak to nevím, já jen že sem si týhle pasáže všimla a přeskočila jí, protože mě tak nějak nezajímá Já spíš četla to o výživě apod.
Já měla to staré vydání, prý vyšlo někdy vloni nové vydání.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:34
- Nahlásit
fromeli
Já má taky to "staré" - paperback. Teď vyšlo nové (myslím, že už třetí), jsou tam prý nějaké doplňky a je v tvrdých deskách. Nicméně až tak kvalitní ta kniha není, abych si kupovala nové vydání. To kdyby znovuvyšel Dostál ...
|
ragdoll
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:58
- Nahlásit
Zet
Aha, moc dík, přesně takovou radu potřebuju , právě že bych si chtěla počíst jak o praktických věcech, ale stejně tak i o té genetice .. Tu knihu " Kyn. příručka pro .. " jsem našla pod autorkou Vladimíra Tichá, jen mě zmátli ti rozhočí ) v názvu .. Tak se ji budu snažit sehnat i s tím Dostálem. Asi tam bude požehnaně počítání, že jo?! No, potěš, ja s matikou skončila na úrovni aritmetiky .. )
|