Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Knihy o chovatelství
Autor Zpráva
ragdoll
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:29
- Nahlásit

Dobré ráno všem, v nikoli blízké budoucnosti se chystám chovat, zatím jsem ve fázi studia , proto chci poprosit, jestli nemáte nejaký tip na dobrou knihu k tématu.
Díky a zdravím!

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:36
- Nahlásit

Chov psů
Zdeněk Procházka

KatkaM
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 09:38
- Nahlásit

Procházka - Chov psů
Tichá - Malá škola pro chovatele psů

ragdoll
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:50
- Nahlásit

Díky za odpovědi, ještě jsem vlastním pátráním narazila na titul : "Genetika v kynologické praxi" od Jaromíra Dostála. Pokud byste ještě někdo znal další (obvzvlášť tu genetiku), budu ráda! Díkz a pěkné odpoledne

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:51
- Nahlásit

(obvzvlášť tu genetiku
ta v tý Procházkově knize je popsaná taky

Zet
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:20
- Nahlásit

ragdoll
Genetika v kynologické praxi je výborná, ale pro začínajícího chovatele bych doporučila jinou knihu od Dostála a kol. - Kynologická příručka pro rozhodčí, chovatele a vystavovatele
fromeli
... aneb hrajeme si na genetiku Omlouvám se, nejsem proti Procházkovi nějak zaujatá, ale překvapuje mě, jak je v poslední době celá kniha přeceňovaná. Jako pohádka pro člověka, který už o kynologii něco ví, je fajn ... velmi vtipná Například mě moc pobavilo tvrzení, že na výstavě může být pes ohodnocen jako výborný, velmi dobrý, dobrý, dostatečný a vadný Ale jinak je (to se jí nedá upřít) skvělá pro "praktiky" - především kapitoly o reprodukci, porodu, zdravotní problematice a podobně Na druhou stranu kapitoly o genetice, výstavách a podobně jsou dosti tristní

fromeli
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:23
- Nahlásit

Zet
jo tak to nevím, já jen že sem si týhle pasáže všimla a přeskočila jí, protože mě tak nějak nezajímá Já spíš četla to o výživě apod.

Já měla to staré vydání, prý vyšlo někdy vloni nové vydání.

Zet
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:34
- Nahlásit

fromeli
Já má taky to "staré" - paperback. Teď vyšlo nové (myslím, že už třetí), jsou tam prý nějaké doplňky a je v tvrdých deskách. Nicméně až tak kvalitní ta kniha není, abych si kupovala nové vydání. To kdyby znovuvyšel Dostál ...

ragdoll
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:58
- Nahlásit

Zet
Aha, moc dík, přesně takovou radu potřebuju, právě že bych si chtěla počíst jak o praktických věcech, ale stejně tak i o té genetice .. Tu knihu " Kyn. příručka pro .. " jsem našla pod autorkou Vladimíra Tichá, jen mě zmátli ti rozhočí ) v názvu .. Tak se ji budu snažit sehnat i s tím Dostálem. Asi tam bude požehnaně počítání, že jo?! No, potěš, ja s matikou skončila na úrovni aritmetiky .. )

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání