Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / jaké plemeno??
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 15:39
- Nahlásit

Mám fenu No a chtěla bych si ještě pořídit nějakého společníka.Chtěla bych něco menšího až středního,ne moc temperamentního,přítulného mazlíka který dokáže se mnou chvíli lenošit,veselého psíka,na chov a výstavy.taky bych s nim chtěla dělat agility,nebo jiný sport.Taky dobře zvladatelného a nekonfliktního,kterému nebude vadit letní dovolená na horách.Prosím poraďte jaké plemeno bych měla zvolit??

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 15:52
- Nahlásit

Strakáč. Teda český strakatý pes.

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:02
- Nahlásit

Mucholabka
taky jsem chtěla doporučit strakáče, ale bylas rychlejší

sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:06
- Nahlásit

děkuju mockrát...ono si dneska vybrat mezi tolika plemenama je fakt těžký....a nenapadlo vás něco z těch menších??

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:13
- Nahlásit

sue
strakáč je moc velký? jak jsem si přečetla ty požadavky, tak mě okamžitě napadl právě on

sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:14
- Nahlásit

rendik
není ale abych měla i něco z těch menších jako např.trpasličí pinč nebo krysařík či toy moskevský a třak...

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:18
- Nahlásit

A co kavalírek?

sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:19
- Nahlásit

suesie
nad tim jsem přemejšlela taky ale mám obavy z těch srdečních chorob,protože na tohle mám štěstí

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:21
- Nahlásit

sue
No ono každý plemeno má něco. Nebo co třeba šeltie? Mně se moc líbí blue merle.

sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:22
- Nahlásit

suesie
ty jsou moc hezký

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:29
- Nahlásit

mně tady napadl okamžitě chodský pes, ale když chceš něco menšího, tak ta šeltie je fajn.
Nicméně, když píšeš "něco ne moc temperamentního", ale současně bys chtěla dělat agility, nemyslíš, že se to trochu "tluče". Pes na sporty musí být temperamentní, protože s takovými se sporty dělají mnohem lépe než s "flegmouši" Co se týče ovladatelnosti, tak ta šeltie je taky (co vím od známých) na výchovu docela v pohodě , ale temperamentní pejsek to je.

sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:32
- Nahlásit

Evik
no ani netluče...já píšu ne nic moc temperamentího jako například parson jack russel teriér nebo borderka...

suesie
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:34
- Nahlásit

No řekla bych že ten kavalírek bude asi trošku klidnější něž šeltie. Teda soudím podle těch co znám. Může tomu být jinak.

sue
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 16:37
- Nahlásit

suesie
to je určitě individuální...

Evik
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 18:55
- Nahlásit

já si myslím, že je to o tom plemeni taky jenom zčásti. Je jasné, že jsou plemena temperamentnější už od základu, ale hlavně záleží na tom, jaké štěně si člověk vybere. Moje známá má třeba borderku, která je na borderu až moc klidná a naopak naši "sousedi" z ulice mají labradorku, která je hotový cvok, na chvíli se nezastaví - furt v pohybu Na tu povahu daného plemene, kterou určuje standard se prostě dá koukat jenom orientačně a štěndo si musí potom člověk pečlivě vybrat podle toho, co od pejska bude očekávat.

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 20:31
- Nahlásit

Mucholabka
rendik

sue
já jsem tu za strakáče
strakáči nejsou vzhledově ještě úplně vyrovnaní, proto jsou i "menší" pejsci, třeba 42-45cm
a na agility jsou strakáči super, právě jsem se vrátila z agi tábora, kde jsme byli tři strakáči a fakt jim to všem krásně šlo, mají do toho chuť a skákání je baví
a taky myslím, že mají temperamentu tak akorát, na parkuru se naše Bela temperamentem a výdrží vyrovná borderce (ovšem ne v rychlosti-borderky mají neuvěřitelné zrychlení), ale doma, když se nic neděje, je učiněný lenoch a mazel

kdyby tě zajímaly naše trampoty

rendik
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2006 22:47
- Nahlásit

zuzka
Já mám strakáče děsně ráda, tak za dva, tři roky bych si chtěla jednoho pořídit. Právě na agility a dogdancing. Nedávno jsem prohlížela stránky strakáčů (mimochodem ty vaše jsou moc hezké, máte tam super fotečky!!), zbarvením se mi moc líbí Bela a její mladší "sestra" (neznám jejich rodoknemy, takže nevím jestli mají stejné rodiče, proto ty úvozovky) Dafné. Jen je škoda, že je tak málo chlupatých strakáčů... Odchovává je vůbec někdo?

zuzka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 08:14
- Nahlásit

rendik
strakáči se začínají pomalu rozšiřovat
pořád vznikají nové chovatelské stanice a objevují se i dosud skryté vlohy pro dlouhou srst, takže za dva za tři roky bych to viděla dost nadějně

Dafné (říkají jí Nela) je sice taky Velký dar jako naše Bela, ale je od druhé fenky, ale otec je zase Belin brácha, takže je to vlastně neteřinka

Maya
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:17
- Nahlásit

sue
Nedá mi to a musím doporučit své oblíbené plemeno - špice. Ty požadavky jsou všechny jakoby vypsané podle něj. Velikost asi střední nebo malý, barev je spousta.
Pár jich agility běhá a nejsou tak špatní.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:21 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

doporučuji bišonky (ať už havaňáčka, boloňáčka, frisáčka atp.) Já sama mám boloňáčka. Děláme agility, chodím na výstavy, do přírody. Je to super nekonfliktní plemeno, přizpůsobí se majiteli: ať už lenošit nebo sportovat. Záleží, jak ho páníček vede. Já mám třeštiprdlo, hroznou hyperaktivku, takže na agility apod. je to super. bišonci jsou hrozně učenlivá plemena, byli používáni v cirkuse. Je taký nazýván antidepresivní pejsek.Jen ta srst je náročnější na údržbu, musí se několikrát týdně česat, frisáčci se pravidelně stříhají, jinak se jim nechává narůst dlouhá srst kvůli výstavám. Ale pokud byste nechodili na výstavy, tak je lze samozřejmě stříhat. Pro mě byla rozhodující povaha: nekonfliktní antidepresivní psík, vhodný k dětem. A znám manželé, kteří měli ovčandu a k tomu frisáčka.
A hlavně NELÍNÁ.

Darina1
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:34
- Nahlásit

To co psala Verunka je naprosto pravda od a-z. Ti manželé jsme asi my. Bišonek je malého vzrůstu tak do 5kg, ale pozor některé chovy jsou větší. Teď mám 2pejsky a oba do 5kg. NO nám zemřela před dvouma lety. Spolu s Biškem byly spolu ještě třičtvrtě roků. Když si ho dobře naučíte od štěněte na česání pak není problém, já mám jednoho vyčesaného za 5min.
Pac a pusu Bišo a Damiš.

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:37
- Nahlásit

Darina1
No jasně, že jste to vy. JJ, bišonci jsou fakt zlatíčka.

Darina1
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:54
- Nahlásit

Verca
Takže jsem to uhádla, jsem fakt dobrá.
Verunko pac tvým fenečkam od dvou nezbedu Biška a Damiška.

Zany
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 13:32
- Nahlásit

A co třeba čínánek, je temperamentní, ale zase třeba nemusí mokro, takže nemusíš v dešti chodit na dlouhé procházky.Agility jsme začali od července a zatím super.

rendik
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 13:50
- Nahlásit

zuzka
objevují se i dosud skryté vlohy pro dlouhou srst, takže za dva za tři roky bych to viděla dost nadějně - ty jo, super! Chci si ho právě pořídit až budu na vysoký, to na něj určitě budu mít víc času něž teď na gymplu, to mi jeden hafoun zatím bude stačit, navíc naši druhého nechtějí. Za dva, tři roky je snad ukecám. Navíc už si na strakáče začínám šetřit...
Dafné (říkají jí Nela) je sice taky Velký dar jako naše Bela, ale je od druhé fenky, ale otec je zase Belin brácha, takže je to vlastně neteřinka, aha... mě se hrozně líbí jak má Dafné (teda Nela ) vybarvenou hlavinku, Bela je taky hezky zbarvená, ale ta Nelinky hlava se mi líbí víc, má takovou sytější hnědou (teda aspoň podle těch fotek co jsou na netu).Strakáči, kteří mají na hlavě málo hnědé se mi moc nelíbí...

sue
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 16:51
- Nahlásit

děkuju všem ale momentálně bojuju mezi borderkou a strakáčem

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:08
- Nahlásit

sue
Borderkou? Nechtěla jsi něco ne moc temperamentního?

sue
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:19
- Nahlásit

suesie
to jo ale ne snad každá borderka je hyperaktivní ne??

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:22
- Nahlásit

sue
no ale jak poznáš, že to tvé štěně nebude hyperaktivní? u chovatelky může být třeba kliďas a u vás se rozblázní a ukáže svou pravou tvář. Spíš neznám moc borderek,které nejsou temperamentní. Nejsem na ně odborník. Borderky jsou opravdu svkělý psi na agility, ale jsou to šílenci, fakt...

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:22
- Nahlásit

sue
No to nejspíš ne, ale znám jich dost a všechno to jsou šílený poděsy. Pokud bych neměla fakt šíleně volného času abych ji mohla dokonale zaměstnat (agility, výcvik, tanec se psem, coursing), tak bych to tohohle plemena rozhodně nešla. Borderku mají zrovna rodiče mého přítele a tak mám info hned z první ruky.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání