| Autor |
Zpráva |
Zazy
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:23
- Nahlásit
Máte někdo zkušenosti s tímto plemenem?Znáte nějakou dobrou CHS na Moravě,nechci psa na výstavy,ale chci,aby mi z něj vyrostl zdravý CHP pro sport a rodinu.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 12:52
- Nahlásit
zkus se podívat po internetu... prohlížej stránky různých chovatelských stanic...když se ti bude někde líbit, zkus chovatele kontaktovat, atd. atd. prostě hledej, víc ti asi neporadim, ale jestli se tu objeví Evik nebo někdo od Choďáků, tak ti určitě poradí dobré chovatele
Já když jsem hledala štěně, tak jsem si našla hlavní stránku plemene a projížděla odkazy chovatelských stanic, koukala jsem na to, jak si psi vypadají, kde a jak se o té či oné stanici mluví, projížděla jsem rodokmeny, sledovala výstavy, úspěchy atd. atd., prostě až se ti to bude někde líbit tak chovatele zkontaktuj, popovídej si s nim, poptej se ho na to co potřebuješ, a uvidíš soustřed se na to jakým stylem ti odpoví, jestli se bude snažit abys štěndo hned a rychle koupila, a nebo jestli si s tebou popovídá, porádí, dá čas na rozmyšlenou, atd.. Mě tohle třeba hrozně bavilo. Je dobře, že jsi se rozhodla pro psa s PP
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 13:48
- Nahlásit
http://www.kpchp.org/mapast.php v CHS Krosandra mají právě štěníky ...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:42
- Nahlásit
ahojky, tak jsem tady. Jasně, použij odkaz, který už tu napsala Klárča. www.kpchp.org obecně...tam najdeš o choďácích všechno možné. Následně se můžeš zaregistrovat na choďácké fórum www.kpchp.org/forum kde se bavíme víceméně jen o choďácích, píšeme si tam navzájem rady, tipy, či jen tak kecáme o tom, co zrovna ti naši choďáčci provedli.
Zazy, pokud chceš psa pro sport a rodinu, pak je choďák pro Tebe jak dělaný. Vřele ale doporučuji jít opravdu do psa s PP, protože jen tak máš zaručenou čistotu plemene a to zdraví.
Přeji šťastnou ruku při výběru štěníka a ukaž se na choďákém fóru až ho budeš mít či ještě předtím. Chodí tam nejen lidé, kteří se psy aktivně cvičí a skládají zkoušky, ale především ti, kteří mají psy pro radost a jako rodinné kamarády. Určo pak dej vědět, jakého štěndu budeš mít Všichni jsme na nové chodské prcky zvědaví
|
Zazy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:41
- Nahlásit
Díky za rady!Do psa s PP jdu určitě,i když naši byli původně proti,že je pp zbytečný a tak:Když jsem na ně ale vychrlila všechny argumenty a to jak se mu chci věnovat,tak taŤka nadšeně souhlasil a mamce nezbylo nic jinýho než se s tím smířit.Zatím mám dost času vybrat si nějakou chov.stanice .Chtěla bych hafíka až tak v červenci.Ale uvidím, jak se to všechno vyvrbí!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:55
- Nahlásit
Zazy
k tomu PP, dej svým rodičům přečíst článek, který je tady: http://www.hafbezobav.cz/view.php?cisloclanku=2006 082801 anebo na mých stránkách http://psistranky.wz.cz/pp.htm jsou tam i odkazy na další články na toto téma.
Já jsem vždycky vzteky bez sebe, když mi někdo řekne, "že PP je zbytečný". Jak vidím, Ty jsi v tomto směru poučená a víš, v čem výhody PP spočívají, ale aby to Tví rodiče měli černé na bílém, schválně jim to dej přečíst, aby věděli, že sis ty agumenty nevycucala z prstu Nehledě na to, že chodského psa bez PP seženeš málem za téže cenu jako psa s PP, tj. kolem 5 - 7 tisíc. A i když by sis brala štěně po rodičích šampionech, stejně jeho cena nebude víc než 8000,-.
|
Zazy
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 20:19
- Nahlásit
Tak už to tisknu a dám jim to přečíst!
|