| Autor |
Zpráva |
raketa
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:28
- Nahlásit
Zdravím,
se zájmem jsem si přečetla diskuzi, ve které jste nějaké slečně rozmluvili howavarta a to mě inspirovalo k dotazu:
Doporučili byste začátečníkovi briarda?
Díky za reakce
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:34
- Nahlásit
raketa
Nevím,jak ostatní,ale já radši moc ne.Briard je pěknej pes,ale vyžaduje opravdu velkou důslednost při výcviku a jen tak někoho neposlouchá.Moc jich,ale neznám,takže ať ti radši poradí jiní.Jen vím,že ho je potřeba pořádně vycvičit,což někdy dýl trvá,ale když už,tak nejsou žádný problémy.
Ono se v podstatě nedá říct,jestli začátečník některýho psa zvládne.je to dost individuální.Něco si o tom nastuduj a pak sama posuď,jestli na to máš
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:39
- Nahlásit
raketa
obecně ne, ale dle mých zkušeností je nejpodstatnější osobnost toho začátečníka....jslou lidé, kteří nejsou schopni ukočírovat třeba nějakého dominantnějšího psa ani jako svýho 5tého psa a jsou lidé, které bude ten samý pes poslouchat v jejich sedmnácti letech, aniž by ti lidé znali cokoliv o výchově a výcviku...záměrně jsem uvedl extrémy...obecně bych však briarda také raději nedoporučil
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:41
- Nahlásit
raketa
Briard je pomerně náročné plemeno ,ale spíš na udržbu srsti.Jinak já jsem začínala s briardem a byl to poměrně lehce cvičitelný pes.Pokud chcete psa jako společníka a k běžnému výcviku měl by to zvládnout i začátečník.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:01
- Nahlásit
KEISSA
to mas pravdu,briard je skvely pes,pokud nekdo nezvladne i maleho psa,tak at si radsi nekupuje zadne velke plemeno,ne?
|
striva
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:58
- Nahlásit
raketa
Zrovna naše chovatelka si pořídila štěně briarda, fenku a je to prý hodně paličaté zvíře. Na briardí akci se jí prý další majitelé se smíchem ptali, jestli už si do ní fenka kousla - myšleno ohnala se po ní a prý se to stává. Tak jestli nemáte u psů respekt, radši si pořiďte něco povolnějšího
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:02
- Nahlásit
Briardi co jsem znala byli všichni docela v pohodě a nikdy nekousali, ani když páníčci zanedbali výchovu nebo když měli bolesti. Pamatuju, že jsem stříhala dvě fenky, jednu flanderskou bouvierku a briardku, ta briardka byla ke konci už slepá, měla cystu na vaječníku, udělala se jí po operaci píštěl a přesto si nikdy nedovolila ohnat se. Ani ostatní briardi nebyli vyloženě špatní psi.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:38
- Nahlásit
Mucholabka
nazdar!ja taky nepoznala vyslovene agresivniho,zleho briarda neurotika,ja vim,jsou to ostri psi,nekompromisni hlidaci,ale,ze bych se setkala s agresivitou,to vubec ne.
|
raketa
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2006 22:39
- Nahlásit
Aha, asi jsem hned na začátku měla napsat, že se neptám kvůli sobě, protože briarda už nějaký ten pátek mám a doporučila bych ho hned, jenže nevím, jestli jsou všichni chlupáči takoví dobráci jako ten můj, nebo jestli jsem jen měla štěstí (žádné jiné briardy totiž neznám). A když jsem našla tady tu diskuzi, rozhodla jsem se podle přísloví "víc hlav víc ví", že se přeptám - protože známá by měla o toto plemeno zájem a já ji nechci ze svého subjektivního hlediska špatně ovlivnit.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 06:38
- Nahlásit
Já bych ho i doporučila-určitě je to pro začátečníka vhodnější a vyrovnanější plemeno, než třeba kavkazák
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 10:00
- Nahlásit
nemethova5
Jo,taky si myslím,že nejsou agresivni,ale hlidači jsou super
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:01
- Nahlásit
raketa
se zájmem jsem si přečetla diskuzi, ve které jste nějaké slečně rozmluvili howavarta
Jak se ta diskuse, prosím jmenovala? Moc by mě povídání o hovawartovi zajímalo, tak ať se nemusím opakovat...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 11:06
- Nahlásit
Markét
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=3&topic=4359
|
Tonda
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 22:07 - Změnil/a: Tonda
- Nahlásit
Markét
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=2214&page=3#18
podobna diskuze i o hovawartech zde http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=3&topic=1873&page=1#14
dalsi http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=1859&page=0
jinak neni az zas tak slozite tu neco najit,vlastne to vyhledavac nejde za tebe,staci jen zadat pozadovane slovo
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:31
- Nahlásit
raketa
Zásadně bych nikomu psa nerozmlouval. Snažil bych se toho člověka spíš přesvědčit, že ho má vychovávat a nechat si poradit od zkušenějšícj. Já jsem třeba vysazený na ovčáky a chtěl bych vidět někoho, jak mi v 15 letech vysvětluje, abych si pořídil mírného retrývra.
Jinak si myslím, že briard je temperamentní, ale s učením a výchovou by neměl mít problémy.
|