| Autor |
Zpráva |
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:31
- Nahlásit
ahojky, nevíte někdo něco o plemeni Kangal...? Našla jsem náhodně zmínku na netu a toto plemeno vůbec neznám. Prosím, kdo víte, hoďte sem nějaký odkaz popř. fotku. Jen mě zajímá, co je to za plemeno. díky. Eva.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:49
- Nahlásit
http://www.anatolian-shepherd-dog.info/APP4.htm
Je tam zmínka, že kangal je název jiného barevného rázu...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 14:54
- Nahlásit
aha, díky tak na tyto stránky jsem předtím nenarazila. anatolského pasteveckého psa znám, ale o tom jiném názvu jsem nevěděla. ještě jednou dík.
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2008 20:13 - Změnil/a: Kláásek
- Nahlásit
Tohle plemeno mi příjde jako dost zajímaví na youtube sem našel video kde údajně dva kangalové brání ve volné přírodě svého pána před medvědem ale boužel je to točeno zdřejmě na mobil a ta kvalita té nahrávky je víc než špatná.Docela se mi tito psi líbí ale stejně s toho co jsem se dočetl mi příjde že to jsou jako takoví samorosti a taky nebezpeční psi.Tady ten odkaz:http://www.youtube.com/watch?v=Iw9dSTNyVeM Snad to víjde.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 01:41
- Nahlásit
v decembrovom PPČ je zrovna o tureckych psoch článok divne v živote som o tom psovi nepočula a terau dva krat v jednom týždni
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 08:35
- Nahlásit
To jsem si ani nevšimla, že je o něm v PPČ. Tak se těším, až dostanu od Ježíška tu obrovskou knížku Pes, že už všechno ostatní čtu nějak letmo. Jinak jsem jednoduše vygooglila stránku o kangalovi: http://www.kangal-dog.cz/
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 18:16
- Nahlásit
J v tom časáku sem to taky četl tohle musí bít hodně drahej pes.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2008 18:54
- Nahlásit
Kláásek
Nevím, rozhodně nejde o to, kolik stojí, ale na co takového psa užiješ, někam do zástavby asi nemá smysl tohle zvíře pořizovat, jakkoli se mi líbí.
V PPČ to nemůžu najít. Dejte stranu.
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2008 12:08
- Nahlásit
To je to číslo s těma Bearded koliemi strana 62
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2009 08:38
- Nahlásit
Zdravím, Kangal je opravdu úžasné plemeno, v ČR bohužel zatím prakicky neznámé. Momentálně jsou u nás pouze dvě zvířata (chovný pes Zeki Misty Acres - import z USA, stránky jeho majitelky jsou www.anatolian-shepherd-dog.info a www.kangal-dog.cz a moje pětiměsíční fena Düzen-Luna Kangal du Bonnie Blue Flag z Francie - www.kangaldog.cz ), která jsou však registrována jako anatolský pastevecký pes. Plemeno Kangal je uznané pouze v USA pod UKC a v Turecku (možná i jako non FCI plemeno na Slovensku ). V Evropě sice jsou Kangal cluby, ty však své psy stejně registrují jako APP kvůli oficiálním FCI průkazům původu a výstavám. Momentálně se pracuje na uznání a vydání oficiálního standardu, kdy k tomu však dojde je bohužel ještě ve hvězdách.
Jinak co se týče povah těchto psů, jsou opravdu vynikající (i když všude se jistě najde nějaká výjimka ), v Turecku totiž chov obvykle selektovali a selektují jednoduchým způsobem - agresivní jdince prostě likvidují. Kangalové jsou neútoční, opravdu dobře se snášejí s domácími zvířaty i dětmi, jsou však velice ostražití a v případě potřeby dokáží bez problémů zlikvidovat zdroj nebezpečí. Jelikož je to plemeno velké, mimořádně inteligentní a hodně samostatné, je potřeba věnovat se výchově již od malého štěněte a dávat si pozor na poměrně velkou dominanci psa. Naše prozatím krátké soužití s Lunou však můžu hodnotit jako naprosto bezproblémové a harmonické, i když jsme si zpočátku museli ujasnit pár základních pravidel .
Z velikosti Kangala v dospělosti vyplývá další - opravdu se nehodí do bytu (i když i zde výjimka potvrzuje pravidlo ), potřebuje prostorný a dobře oplocený výběh, kvalitní krmení (sežere toho víc než malé plemeno, což je i finančně nákladnější ) a důslednou a láskyplnou výchovu. Jinak pořizovací cena za štěně se pohybuje mezi 850 - 1000 euro (Evropa ) + náklady na cestu, někde možná trochu víc či míň. Z Turecka je možné dovézt psa pouze nelegálně, jejich vývoz je úředně zakázán. Pokud už si však ten export nějak zařídíte, cena štěněte se pohybuje okolo 1500 euro. V ČR zatím není možné čistokrevného Kangala pořídit, pokud někdo neuskuteční import dospělé chovné feny, bude mít první vrh pravděpodobně Luna (jestli bude zdravá, schopná vrhu a uchovněná ). To však bude možná aktuální až za nějaké dva roky, do té doby je možné pořídit si pejska pouze ze zahraničí. V kterém čísle PPČ je ten článek? Nějak jsem si ho asi při čtení nevšimla, nebo mi možná dané číslo chybí...
|
Grenay
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2009 17:23 - Změnil/a: Grenay
- Nahlásit
Krásné fotky kangalů najdete na URL
|
Kláásek
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 18:31
- Nahlásit
Prosimtě a když deš po ulici na druhém konci vodítka takové velké telacko tak se určitě někdo zeptá co to je za plemeno co lidi typují že to je to musí bít zajímavé.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2009 18:40 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Kláásek
Tipuju, že většina lidí řekne, že je to medvěd - nám říkají liška.... (asi jsme národ myslivců)
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 16:28
- Nahlásit
Kláásek
Jestli to tedy bylo směřované nám...
Téměř nikdo se nepokoušel tipovat, obvykle se prostě zeptají, co je to za plemeno. Někdo zná spíše anatolskho pasteveckého psa, tak mu to třeba trochu napoví, ale málokoho zajímá, jak to je s anatolci doopravdy, že je to vlastně směska různých tureckých pasteveckých plemen. Takže vysvětlovat někomu, že Kangal vlastně je i není APP je dost obtížné . V sobotu jsme se byli podívat na setkání kavkazáků a středoaziatů, aby si Luna mohla pohrát s podobně velkým dorostenci (jinak ještě není moc "telátkovitá", momentálně v necelém půl roce je vysoká asi jako NO a má přes 30 kg ) a tam ji dva majitelé kavkazáků tipovali na "to je... SAO?" (dobře jsem na nich viděla, jak si v duchu myslí "Teda co sis to pořídila za zprsklotinu, takovej divnej a vychrtlej středoaziat a ještě s ocasem..." ). Jinak už snad budu mít brzy hotové stránky o Kangalech (tedy hlavně Luně) a ostatních tureckých pastveckých plemenech, tak si snad budete moct přečíst něco zajímavého a poučného.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 17:09
- Nahlásit
Lenka_Z
Doufám, že pojedete na sraz i příště, jsem na Lunu zvědavá .
Nás taky málokdy tipnou (SAO), na dovče v létě jsem se vyloženě bavila, protože uhodl jen jeden - hlídač na parkovišti, který obratem se slovy "helejte co mám já" vytáhl z budky pitbula, na což jsem nestíhala nic říkat, neb jsem pevně držela a doufala, že on drží taky.
Další pán co byl blízko tipoval tibetskou dogu, a když se netrefil, věnoval Almazovi zmrzlinu (byl to zmrzlinář).
To že se s námi fotili turisti na Červené Lhotě už je drobnost .
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 22 Led 2009 18:45
- Nahlásit
LucieS
Tak s vámi se taky fotí turisti? A já myslela, že jsme bůhvíjak zvláštní. Bydlíme u hradu, takže 6 dní v týdnu Češi, Němci... - většinou si nás fotí mladé slečny, liška je přece jenom roztomilejší než medvěd
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 15:29
- Nahlásit
LucieS
Jestli nám do toho nic nevleze tak určitě, moc se nám tam líbilo. Málokde totiž potkáme tolik stejně velkých kamarádů na hraní (sice chodíme i na cvičák, ale hraní s pejsky není nikdy dost ).
To že se s námi fotili turisti na Červené Lhotě už je drobnost
Ach jo, s námi se nikdo nefotí...
|
hmarky
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2009 23:51
- Nahlásit
Ahoj, náhodou jsem se dostala až sem a nestačím se divit. NIkdy jsem o tomto plemeni neslyšela. Skoukla jsem pár videí na youtobe a síla.....je to krásný ohromný pes. Už se těším na Vaše www stránky Ať se fence daří, Markéta
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 18:35
- Nahlásit
Tak už jsou na světě nové stránky o Kangalech (a mojí fence Luně ). Kdo má zájem, mrkněte na www.kangaldog.cz .
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2009 19:38
- Nahlásit
Lenka_Z
Nějak se na stránkách blbě zobrazuje text (aspoň v Opeře) překrývá se, a tudíž se nedá přečíst
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 21:04
- Nahlásit
Tak stránky www.kangaldog.cz už jsou opravené, jsou však stále ve výstavbě, takže články a fotky budu přidávat postupně.
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2009 21:22
- Nahlásit
Lenka_Z
Ahoj, tak to určitě chodíš s Lunou na cvičák do Nového Strašecí co?
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 13:45
- Nahlásit
AlenaD
No,chodím... Ke kterému psovi patříš ty ?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 17:56
- Nahlásit
Lenka_Z
Já patřím k těm černým praštěným belgičandám, teď jsme teda pár týdnů nebyly protože se háralo, ale jinak jezdíme většinou s dcerou.
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 21:20
- Nahlásit
Jé, tak to už vím . Ty jsou mi moc sympatické, taková správná torpéda. Kolik jim je?
|
AlenaD
Člen |
# Zasláno: 11 Bře 2009 21:33
- Nahlásit
Díky, jsou to fakt divošky. Jackie 8let, Satin 5let a Lily10 měsíců, to je dcera Jackie.
Náhodou jsem narazila na dotaz na plemeno Kangal a hned jsem si na tebe vzpoměla. Máš moc pěknou a hodnou fenku.
|
Lenka_Z
Člen |
# Zasláno: 14 Bře 2009 06:56
- Nahlásit
Děkuju (i když opožděně ). Občas by Luně neuškodila trocha té belgičácké hyperaktivity, ale i tak jsem s ní moc spokojená. Je to naše malé holčička .
|
Pavel Zemánek
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 23:43
- Nahlásit
Ahoj, podívejte se na naše stánky o našem Kangalovi Torovi :
www.sivaskurdishkangal.com
Mějte se krásně,
Pavel.
|