Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / TRHY
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 18:47
- Nahlásit

Ahojky všichni,musím vám napsat co jsem dnes zažila.Dnes ráno jsme se vydaly na nedaleké trhy,které se tu pořádají každou neděli,možná jste už o nich slyšely jsou v Ředhošti.Prodávaji tam skoro všechno a mimo jiné i psi a kočky.Dneska tam pani prodávala Americké kokršpaněli,byli moc hezcí až na jednu věc,paní tvrdila že jim je 7týdnů.Nevím jak může vypadat 7 týdení štěně kokra?Tyhle vážili stěží půl kila,vešli se mi do dlaně.Tak si myslím,že jim mohlo být tak možná 5 týdnů,bylo to strašný jak se tam klepali v kleci.Ještě teď jsem s toho špatná

Ivana
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 22:53
- Nahlásit

Nevím kolik může vážit štěně amerického kokra.Chovám havanské bišony a ti mají v dospělosti mezi 4-6 kg.Ve 14 dnech mívají štěňata okolo půl kila a vejdou se do dlaně.Při odběru v 8 týdnech mají 1,2-1,6 kg zhruba.
Americký kokr je podle mě těžší.Bůchví kolik jim chudákům bylo,také byli možná špatně živeni.
Zajímalo by mě kolik lidí si je koupí z lítosti a za málo peněz a pak budou litovat a zase všude psát jak si naběhli,že byli hloupí,kolik již nacpali do veterináře.
Kdyby je nikdo nekoupil,tak by se paní "chovatelka" příštěla rozmyslela zda bude krýt či nikoli.
Tam kde není poptávka,není ani nabídka.

Hanka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 09:07
- Nahlásit

Já si také myslím,že jim bylo hodně málo.Ona zas tak málo nechtěla¨,stáli 3000kč,což je asi tak normál cena za štěndo bez PP.Já tam jezdím poměrně často,ale tohle jsem tam ještě neviděla.To,že tam prodávaji štěňata "RTW" ktaří jsou úplě černý a má to být rarita na to jsem si už zvykla.Včera tam ještě nějaký pán prodával "BASETA",který byl šedivočerný s krátkýma ušima a lidi tam stáli obdivovali a za 4000kč koupili,děs.A nedej bože,když něco řeknete tak vás tam ukamenujou.

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 09:27
- Nahlásit

Hanko a co to jsou za trhy? Co se tam všechno kromě zvířat prodává? Jsem lehce konsternovana. To jsou ta zaručeně čistokrevná štěňata bez PP, pokud se to umí šikovně podat, tak se kupec vždycky najde. Každý chce mít doma raritu. Cha, Cha, tak ji bude mít. Ale jaké to pak může mít konce, když mi z baseta vyroste pěkný voříšek.

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 09:28
- Nahlásit

Hanko a co to jsou za trhy? Co se tam všechno kromě zvířat prodává? Jsem lehce konsternovana. To jsou ta zaručeně čistokrevná štěňata bez PP, pokud se to umí šikovně podat, tak se kupec vždycky najde. Každý chce mít doma raritu. Cha, Cha, tak ji bude mít. Ale jaké to pak může mít konce, když mi z baseta vyroste pěkný voříšek.

niniel
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 10:02
- Nahlásit

To je desny! Nechapu, ze je povoleno prodavat stenata na trhu...

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 10:41
- Nahlásit

No běžte se podívat do Polska...
Mamka minule přijela a říkala, že tam prodávali "krásné velké horské bílé psy"..
(Ale co - donedávna se prodávaly štěňata i ve Zverimexu - v kleci..)

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 11:45
- Nahlásit

No v Polsku, před branami výstavy jsou plnáparkoviště těchdle "obchodníků". Tam je to asi naprosto běžný způsob koupě psa, protože tam bylo úplně plno, přímo k nehnutí a lidičky si v náruči odnášeli nové přírůstky do rodin. Ale u nás jsem myslela, že se to takhle neděje. Jo i občas vidím před branami výstavy nějakého českého človíčka se štěňaty, ale naprosto ojediněle. A že se prodávali štěňata ve Zverimexech, tak to snad padlo před x lety s přijetím zákona na ochranu zvířat před týráním. Nebo žiju v jiným světě?

Hanka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 11:49
- Nahlásit

Prodávaji tam úplně všechno,slepice,kozy,králíky,kytky,stromky,oblečení(ťamani),prostě tam člověk sežene snad úplně všechno.Jsou to trhy přes celou vesnici.Je to asi 50km za Prahou směr Litoměřice,vesnice se jmenuje Ředhošť a je to tam každou neděli od 8-12h..Teď tam těch psíků bylo málo,v letě jsou tam plné klece,od štěňátek a koťátek po dospělé hafany a kočky.Nikdy mi to moc nevadilo,když jsou lidi hloupí a koupí tam něco,tak je to jejich hloupost,ale tyhle mrňouskové mě vážně dostali.

Hanka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 11:53
- Nahlásit

Evičko asi žiješ v jiném světě,nedavno na Zličíně v Intersparu prodávali koťata za 500kč a měli je tam v akváriu s králíky.

Evicka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 13:10
- Nahlásit

No v Praze je asi možné všechno, ale já jsem z vesničky střediskové a vážně jsem se dlouho s ničím takovým nesetkala.A to Polsko, to neřeším. Poláci jsou takový národ obchodníků, šmelina a kšeft a smlouvání, to je jejich. Tam je to součást národní kultury. No dějí se to tedy i u nás pěkná svinstva.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání