| Autor |
Zpráva |
alikpb
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 14:56
- Nahlásit
Chtěla bych si pořídit štěně NO s tím, že bych ho ráda uchovnila a jezdila s ním po závodech. Chtěla bych se vás zeptat, jakou značkou granulí krmíte? Která je podle vás nejlepší pro psa ve sportovní kynologii? Díky za odpovědi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 15:22
- Nahlásit
Na to musíš přijít sama, to záleží na psovi. Od levnějších K-9 přes různé Eukanuby a granulí podobné ceny. Podle mě je však nejlepší syrové maso a občas nějaká zelenina, rohlík. Tím masem nemyslím odřezky nebo vnitřnosti a vyjde to levněji, než kvalitní granule, i kvalitněji.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 19:11
- Nahlásit
alikpb
chce to fakt koupit nějaký 15 kg pytel a vyzkoušet na měsíc, co to se psem udělá. Jinak to nepoznáš. Nejdřív samozřejmě krmíš tím, co chovatel tvýho štěnda a pak ho postupně převádíš na značku, kterou chceš. Začni standardními granulemi ( K9,Acana,....a zkoušej i ty dražší ). Nikdy nekupuj granule ze supermarketu, ale buď od vetky nebo ve zveráku. Tam by ti mohli poradit taky, s čím mají zákazníci dobrý zkušenosti. Ale pravdou je, že to co svědčí jednomu, tak nemusí svědčit dalším několika psům. Hodně štěstí při výběru
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 19:24
- Nahlásit
alikpb
jak píšou holky, každému psovi sedí něco úplně jiného a taky záleží na tom, kolik chceš do psa investovat, co se granulí týče...
Já mám výborné zkušenosti s Eagle Packem, který bohužel už celkem dlouhou dobu není do ČR dovážen, takže teď krmím Nutro Choice a taky super. Obě značky patří ale k těm dražším, hlavně ten Eagle...
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 20:10
- Nahlásit
Super je Purina ProPlan a Calibra, ale tyhle dvě značky patří právě k těm dražším.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2006 21:52
- Nahlásit
Já krmím sportovně využívané psy ve velmi vysoké zátěži Trainerem a jsem maximálně spokojená. Není nejlevnější (ale jsou i daleko dražší), ale za ty peníze stojí.
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 08:31
- Nahlásit
my to zase kombinujeme, ve větší míře krmím masem, přílohou, zeleninou (vař. či syr.) + přidávám multivitamín a střídám to obdobím, kdy krmím jen granulemi značky ANF. Moc našim hafanům chutnají, ale s rychlostí sežrání masíčka se to srovnat nedá. To jsou vteřiny.
|
Shadow
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 20:01
- Nahlásit
svýho 8měsičního leoňáka krmím Proplankou a všechno je zatim v poho... ale doporučila bych ještě třeba ProFormance
|
petr26
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 08:34
- Nahlásit
V diskuzi na mushing jsem narazil na překopírovaný článek o rozdělení krmiv, který mě docel zaujal. Co vy na to? Jinak krmím mého RR Acanou a nějak nemůžeme přibrat, proto uvažuji o jiném krmení v této cenové relaci a stejné kvalitě.
Kvalita krmiv... staženo z netu (0)
1. kompletní výběrová krmiva v superpremiové kvalitě ( Purina ProPlan, Hill´s, Royal Canin, Eukanuba ) - patří ke světové špičce., rozlišují velikostní rázy plemen (malé, střední, velké plemeno) a 4 věkové skupiny u psů ( štěně, dospělý pes, senior a pes v zátěži, březí kojící feny ). Těmito krmivy zajistíte psovi dokonalou výživu v každé etapě jeho života, vyrábí se opravdu z masa a jiných prvotřídních surovin, krmiva jsou vakuově balená, takřka bez konzervantů a velmi vysoce stravitelná. Výroba těchto krmiv navazuje na dlouhodobý výzkum dané firmy a podléhá přísné kontrole i zpětně z použití v praxi. Často na tuto výrobu tzv. komerčních krmiv navazuje i výroba veterinárních diet ( speciálních receptur pro zdravotní problémy jednotlivých orgánových soustav … ledvinné obtíže, obezita, srdeční problémy atd. )
2. kompletní krmiva v premiové kvality ( Bosch, Excellent, Nutram, Eagle, Acana, First Mate … ) - výborná krmiva, která poskytují výrobky pro rostoucí psy, krmiva pro březí a kojící feny, vyráběno z jakostních kostních mouček.
3. kompletní krmiva ( Dog Chow, K9, ProPac … ) - většinou se jedná o levnější krmiva z masokostních mouček nižší kvality.
4. ekonomická krmiva ( Purina Dog Meal, Omega Dog, Aport, Delikan, Brasa, Fitmin, neznačková krmiva v supermarketech ) - nejnižší třída kvality, nejméně kvalitní masokostní moučky, větší podíl obilných a sojových šrotů, nízká stravitelnost ( „co pes sežere, to z něj vyjde“ ), vysoká možnost potravinových alergií.
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 09:00
- Nahlásit
Pro NO je doporučováno krmivo Bosh,je to krmivo dělané pro ovčáky.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 09:10
- Nahlásit
petr26
Zřejmě mají v tom článku chybku, páč jestli myslí Eaglem Eagle Pack, tak ten rozhodně do prémiovek nespadá... jedná o superprémiovku a z vlastní zkušenosti bych řekla, že i jednu z nejlepších (bohužel i nejdražších)...
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 09:21
- Nahlásit
KEISSA
dělané pro ovčáky? To je snad reklamní žvást, ne? Čímpak je tak speciální pro ovčáky? A zrovna Bosh, no nevím, nevím. Nejlepší krmivo je maso, haf haf.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 10:36
- Nahlásit
alikpb
Já bych ti spíš poradila nekupovat přímo 15kg pytel,ale jenom malé balení.Pejskovi to nemusí dělat dobře a co pak s celým pytlem.
|
alikpb
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2006 23:21
- Nahlásit
Díky. Asi nejdřív vyzkouším Happy dog. Hrozně moc lidí s ním má skvělý zkušenosti. Navíc mám možnost ho získat s pořádnou slevou, protože jedna známá ho objednává ve velkém pro spoustu dalších lidí. Navíc Happy dog doporučuje i spousta vetů, tak schválně uvidim. Neví někdo z vás, jakou funkci v krmivcech má a co to vlastně je Játrový hydrolyzát?
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2006 14:38
- Nahlásit
alikpb
My krmíme K-9, občas přidáváme různé vitamínové doplňky, olejovky, někdy tvaroh, maso z konzervy, syrové maso, prostě pestrá strava. A občas nějakou mlsku bokem-i když se to nemá.
|