Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Antikoncepce pro fenku
Autor Zpráva
daliva
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2006 10:25
- Nahlásit

Máte někdo zkušenost s podáváním antikoncepce fence kvůli korekci-oddálení hárání? Dnes se na mě s touto otázkou obrátil majitel jedné fenky - rádi by jeli vystavovat na světovku do Poznaně, ale v tu dobu jim plus mínus měsíc může začít hárat... My jsme nikdy takovou situaci neřešili (vím jen, že soused dával antikoncepci své kočce, takže asi nějaké preparáty na trhu budou) , samozřejmě zkonzultuji s veterinářem, ale jsem zvědavá, tak se ptám i tady na vaše osobní zkušenosti...

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2006 10:34
- Nahlásit

daliva
Nevím, já osobně bych to feně nedávala, je to šílený rozhození organizmu, a to za to nestojí. Ale třeba moje teta to svojí feně, útulkářce, kterou má už víc jak deset let nechává dávat pravidelně, ale já bych to nedala, je tam riziko pozdější rakoviny atd.

leon
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2006 14:49
- Nahlásit

Já bych tu výstavu raději oželela. Jestli na té fence chce někdy chovat, tak rozhodně bych to nedávala! A nedávala bych to vlastně, ani když bych na ní nikdy chovat nechtěla. Je to,jak píše Jandula, velké rozhození organismu. Rakovina, zánět dělohy.
Ani veterináři to nedoporučují.

shiba
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 09:27
- Nahlásit

Já hloupá to jednou fence dala... Byla jsem mladá, blbá, nechtěla jsem prošvihnout výstavu... Už bych to nikdy neudělala. Naštěstí se nám vyhnuly záněty a podobné nepříjemnosti, ale rozhodilo jí to hárání na další rok! Takže opravdu nedoporučuji.

daliva
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2006 10:04
- Nahlásit

Děkuju za názory - takže stejná situace jako hormonální přerušení březosti... Říkala jsem si, jestli to není šetrnější, ale zjevně ne, veterinář mi také vaše zkušenosti potvrdil. Tak je odkážu na světovku v Bratislavě (za pár let

popoluska
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:04
- Nahlásit

Chcela by som sa spytat ci niekto nemate skusenosti ci sa takato "antikoncepcia" prejavi aj na spravani feny...??? pocas podavania...

dakujem za info

Meggi
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:39
- Nahlásit

Když už to téma tady je, tak ho aktualizuji a mám ouplně stejný dotaz jako popoluska!
Máte někdo zkušenosti s pravidelnou antikoncepcí pro feny??? Tento týden jsou u nás opravdu fronty neodbytných nápadníků, že se holka sotva může jít vyčůrat. A už mě to docela prudí, tak jsem začala přemýšlet o antikoncepci. Známý antikoncepci dávají kočkám a jsou v poho, ale neznám nikoho, kdo by jí daval feňulím.
Nějaké zkušenosti??? Díky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:43
- Nahlásit

Meggi
nezkoušela jsi ten spray pro háravky?

Meggi
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:50
- Nahlásit

blanulinka1
Ten bohužel nepomáhá . Její nápadníci se nedají odradit nijak, ani kdybych jí posypala pepřem . Je znich už sama otrávená, smutná, že se ani pořádně proběhnout nemůže, neb si neusátle sedá na zadek, aby jí nechali být! A majitelům nápadníků je to šumák! Jednomu ouplně, druhému ani tak ne, ale má přechytralýho ořecha, že stejně uteče i kdyby ho zavřel mezi 4 stěny u ostatních 4 se pes vrátí dřív, než se pro něj uráčej dojít! Dnes se začala hárat i druhá, takže bude fakt veslo

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:02
- Nahlásit

Meggi
škoda, já si říkla, jestli to funguje nebo ne... Pak jedině přivázat na ocásek pár stroužku česneku a uvidí se

geru
Člen
# Zasláno: 7 Úno 2007 16:02
- Nahlásit

daliva
Ja jsem si našla na netu vnějaké vet. poradně přípravek na oddálení hárání konzultovala se svým vetem jako neškodné bez následků dokonce i přeruší nepříliš rozběhnuté hárání,po vysazení fena odhárá.Mám to vyzkoušené bez problémů další cyklus měla normálně v termínu.Není to antikoncepce!!!!!To bývá dryák a já bych to nikdy nopoužila(špatná zkušenost)

MORIE
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2007 07:10
- Nahlásit

geru, jak se ten přípravek jmenuje?

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2007 08:07
- Nahlásit

Tyto přípravky jsou všechny na bázi hormonální.Je to velký zásah do organizmu feny.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2007 08:11 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Připadá mi dost nefér a zavádějící, jestli jsou tyto preparáty označovány a nabízeny jako antikoncepce, což budí mylný dojem neškodnosti. Je to prostě hormonální oddálení říje a jak píše Smečka velký zásah do organizmu feny. a velké riziko. Průšvih se nemusí projevit hned, může se to postupně střádat. Žádná výstava ani světovka za to nestojí. A řešit tím zástupy psích nápadníků před domem - tak to snad chce promyslet dřív, než si pořídím fenu, ne.

geru
Člen
# Zasláno: 8 Úno 2007 09:52
- Nahlásit

MORIE
Jmenuje se to Pillkan 20 a je to i na "redukci sexuální aktivity psů a s ní souvisejících problémů chování (satyrismus) Já jsem to použila jednou také kvůli výstavě,k žádnému rozhození dalšího hárání nedošlo,musí se to začít podávat těsně před háráním nebo v začátku .Nevěřím že by mě můj vet doporučil něco rizikového je to kamarád a taky chovatel.Samozřejmě antikomcepce nebo hormonální přerušení březosti je o něčem jiném-velká dávka hormonu a co já vím tak většině fenek to potom způsobylo další problémy.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání