| Autor |
Zpráva |
daliva
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 10:25
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s podáváním antikoncepce fence kvůli korekci-oddálení hárání? Dnes se na mě s touto otázkou obrátil majitel jedné fenky - rádi by jeli vystavovat na světovku do Poznaně, ale v tu dobu jim plus mínus měsíc může začít hárat... My jsme nikdy takovou situaci neřešili (vím jen, že soused dával antikoncepci své kočce, takže asi nějaké preparáty na trhu budou) , samozřejmě zkonzultuji s veterinářem, ale jsem zvědavá, tak se ptám i tady na vaše osobní zkušenosti...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 10:34
- Nahlásit
daliva
Nevím, já osobně bych to feně nedávala, je to šílený rozhození organizmu, a to za to nestojí. Ale třeba moje teta to svojí feně, útulkářce, kterou má už víc jak deset let nechává dávat pravidelně, ale já bych to nedala, je tam riziko pozdější rakoviny atd.
|
leon
Člen |
# Zasláno: 23 Čec 2006 14:49
- Nahlásit
Já bych tu výstavu raději oželela. Jestli na té fence chce někdy chovat, tak rozhodně bych to nedávala! A nedávala bych to vlastně, ani když bych na ní nikdy chovat nechtěla. Je to,jak píše Jandula, velké rozhození organismu. Rakovina, zánět dělohy.
Ani veterináři to nedoporučují.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 09:27
- Nahlásit
Já hloupá to jednou fence dala... Byla jsem mladá, blbá, nechtěla jsem prošvihnout výstavu... Už bych to nikdy neudělala. Naštěstí se nám vyhnuly záněty a podobné nepříjemnosti, ale rozhodilo jí to hárání na další rok! Takže opravdu nedoporučuji.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 24 Čec 2006 10:04
- Nahlásit
Děkuju za názory - takže stejná situace jako hormonální přerušení březosti... Říkala jsem si, jestli to není šetrnější, ale zjevně ne, veterinář mi také vaše zkušenosti potvrdil. Tak je odkážu na světovku v Bratislavě (za pár let
|
popoluska
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2006 08:04
- Nahlásit
Chcela by som sa spytat ci niekto nemate skusenosti ci sa takato "antikoncepcia" prejavi aj na spravani feny...??? pocas podavania...
dakujem za info
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:39
- Nahlásit
Když už to téma tady je, tak ho aktualizuji a mám ouplně stejný dotaz jako popoluska!
Máte někdo zkušenosti s pravidelnou antikoncepcí pro feny??? Tento týden jsou u nás opravdu fronty neodbytných nápadníků, že se holka sotva může jít vyčůrat. A už mě to docela prudí, tak jsem začala přemýšlet o antikoncepci. Známý antikoncepci dávají kočkám a jsou v poho, ale neznám nikoho, kdo by jí daval feňulím.
Nějaké zkušenosti??? Díky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:43
- Nahlásit
Meggi
nezkoušela jsi ten spray pro háravky?
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 09:50
- Nahlásit
blanulinka1
Ten bohužel nepomáhá . Její nápadníci se nedají odradit nijak, ani kdybych jí posypala pepřem . Je znich už sama otrávená, smutná, že se ani pořádně proběhnout nemůže, neb si neusátle sedá na zadek, aby jí nechali být! A majitelům nápadníků je to šumák! Jednomu ouplně, druhému ani tak ne, ale má přechytralýho ořecha, že stejně uteče i kdyby ho zavřel mezi 4 stěny u ostatních 4 se pes vrátí dřív, než se pro něj uráčej dojít! Dnes se začala hárat i druhá, takže bude fakt veslo
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:02
- Nahlásit
Meggi
škoda, já si říkla, jestli to funguje nebo ne... Pak jedině přivázat na ocásek pár stroužku česneku a uvidí se
|
geru
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 16:02
- Nahlásit
daliva
Ja jsem si našla na netu vnějaké vet. poradně přípravek na oddálení hárání konzultovala se svým vetem jako neškodné bez následků dokonce i přeruší nepříliš rozběhnuté hárání,po vysazení fena odhárá.Mám to vyzkoušené bez problémů další cyklus měla normálně v termínu.Není to antikoncepce!!!!!To bývá dryák a já bych to nikdy nopoužila(špatná zkušenost)
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 07:10
- Nahlásit
geru, jak se ten přípravek jmenuje?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 08:07
- Nahlásit
Tyto přípravky jsou všechny na bázi hormonální.Je to velký zásah do organizmu feny.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 08:11 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Připadá mi dost nefér a zavádějící, jestli jsou tyto preparáty označovány a nabízeny jako antikoncepce, což budí mylný dojem neškodnosti. Je to prostě hormonální oddálení říje a jak píše Smečka velký zásah do organizmu feny. a velké riziko. Průšvih se nemusí projevit hned, může se to postupně střádat. Žádná výstava ani světovka za to nestojí. A řešit tím zástupy psích nápadníků před domem - tak to snad chce promyslet dřív, než si pořídím fenu, ne.
|
geru
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2007 09:52
- Nahlásit
MORIE
Jmenuje se to Pillkan 20 a je to i na "redukci sexuální aktivity psů a s ní souvisejících problémů chování (satyrismus) Já jsem to použila jednou také kvůli výstavě,k žádnému rozhození dalšího hárání nedošlo,musí se to začít podávat těsně před háráním nebo v začátku .Nevěřím že by mě můj vet doporučil něco rizikového je to kamarád a taky chovatel.Samozřejmě antikomcepce nebo hormonální přerušení březosti je o něčem jiném-velká dávka hormonu a co já vím tak většině fenek to potom způsobylo další problémy.
|