Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / flat coated retriever
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
handula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:14
- Nahlásit

Byli jsme o víkendu na procházce se psem a potkali jsme paní s tímto nádherným psem. Ptala jsem se jí, co je to za rasu v domění že je to černý hovawart a dozvěděla jsem se, že je to právě flat coated retriever. Vypadal velmi klidně, vyrovnaně, mírumilovně no a já se prostě zamilovala...-)). Slyšeli jste o tého rase něco? Povaha, chování...atd...Budou se čtyřletým hovawartem kamarádi?

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:36
- Nahlásit

handula
flaty znám...stejně jako ostatní retrívry, sama mám ale zlaťáčky. Je to retrívr, takže s dalším pejskem se určitě snese v poho, záleží spíš na tvém hovawartíkovi. jsou to opravdu nádherní psi - ale jsou velmi divocí, aktivní a temperamentní - tedy ve srovnání se zlaťáky. Prostě jsou to prdlouši! U našich na vsi je rodina a ta má hovíka a flata a jsou moc spokojení!

handula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:50
- Nahlásit

Můj pes je divoký, to je pravda, je to uličník co pořád něco vymýšlí. (naposledy v pátek kdy sežral plnou mísu třešní,ale to by bylo téma jinam-)). Chtěla jsem ještě jednoho hovíka, ale to by mi asi vypadaly vlasy hrůzou, jeden fakt stačí...právě proto si myslím, že by to chtělo klidnějšího psa. Otázkou je, jestli ten mladší nebude pak stejně divoký jako ten náš....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:54
- Nahlásit

handula
můžu tě uklidnit.............kecáááám, fleťáci jsou ještě horší divočáci! Ale jsou to prvotřídní mazlíci a určitě by s hovíkem problém neměl

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 15:57
- Nahlásit

handula
Faltíci bývají temperamentní,rozhodně bych si ho teda nepořizovala proto,že chci něco klidnějšího než howíka ale jinak jsou opravdu úžasní,přítulní,neagresivní..... ale je potřeba počítat s tím,že potřebují zaměstnat,nejlépe loveckým výcvikem nebo nějakou jeho alternativou

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:23
- Nahlásit

handula

Byla jsem na tom jako ty.Kousek od nás mají flat coated retrievra a přestože mám zlaťáka,tak jsem ho nepoznala.Velkej,huňatej pes.
Z toho,co majitel říkal,mi nepřišel o nic divočejší,jak náš zlaťák

handula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:27
- Nahlásit

holky neblbněte, může bejt snad něco horšího než roztrhaných 16 párů bot, vyrvaný azalky a rododendrony, rozkopaná zahrada, sem tam roztrhaný prádlo a rozbitý nádobí, kousnutej soused (nechtěl si s ním hrát, tak se mu pomstil)..nebo zdevastovaný auto?
no já nevím, já mám už dobře vytrénovaný nervy, tak si říkám, že druhýho HW bych už fakt nepřežila a že flatík bude fakt klidnější, tak mě neděste...

jana33
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:45
- Nahlásit

handula
hele to je stejný jako obecně vžitá představa,že labradoři jsou klidný. Oni jsou,ale tak po třetím,čtvrtým roce,takže když to těch pár let vydržíš.....

Jumi
Člen
- Nahlásit

abby
Tak to je asi vyjjímka - já mám zlaťáky dva pár flatů znám a opravdu je to o něčem naprosto jiné...povahově jsou si z retrieverů bližžší spíš s tollerama...

ati
Člen
- Nahlásit

handula
kamarádka je chová , jsou to fajn pesani

handula
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:51
- Nahlásit

Oni jsou,ale tak po třetím,čtvrtým roce

jo to mě uklidňovali s hovíkama taky. Ale můžu tě ujistit, že mu jsou čtyři a co dokáže vymyslet fakt někdy zírám...jako s těma třešněma v pátek, vživotě si třešní nevšim, necháme ho doma chvíli samotnýho a už měl o zábavu postaráno....a my po návratu též....

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:52
- Nahlásit

vyrvaný azalky a rododendrony, rozkopaná zahrada, sem tam roztrhaný prádlo
Tak retrívr na zahradě - to je vůbec kombinace. jak to tu popisuješ tak to dělají naši zlaťáčci taky...jinak já ti flata rozhodně nerozmlouvám - je to super plemeno, ale nemůžeš si ho pořídit s tím, že chceš klidnýho psa....

dejavu
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 16:57
- Nahlásit

ja jsem kdysi taky po flatovi touzila, ale jsou opravdu dost divoci, maji v predcich setra a je to videt. Jedna panicka tedka davala do utulku fenku flata, prave pro tu divokost, fenka byla schopna ji uteci u rybnika a vratit se domu s rybou, co si ulovila.
Jinak pokud maji dostatek pohybu a zvladnutou vychovu, jsou uzasni, vyuzivaji se i na canisterapii.

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:13 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

moje známá u nás v ulici má flata a je to strašně milý pejsa. Naprosto nekonfliktní, neskutečný kámoš se všemi psy, dokáže ukecat skoro každého psa ke hře...
Znám ještě pár dalších flatů a všichni mají stejnou povahu jako ten té mé známé. Jsou to takoví akční "prdlouši", co potřebují dost zaměstnat, aby z nudy nedělali lumpárny, ale souhlasím s dejavu...jsou to skvělí pesani, ale taky s Jumi, že pokud člověk chce pejsu klidného od nátury, tak toho se u flata nedočká

abby
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:15
- Nahlásit

No,je fakt,že už je trochu má nějaký ten pátek.A znám jenom toho jednoho,takže nemůžu moc soudit.

rendik
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:32
- Nahlásit

Já znám jednu čtyřletou fenku flata, která je moc hodná a temperamentní a právě hledá nový domov!!!!! Je s PP, myslím, že je uchovněná a má canisterapeutické zkoušky. Její majitelka má ještě dvě zľaťačky a nemůže se jí věnovat tak, jak by si tato milá fenka zasloužila, proto ji chce darovat někomu, kdo na ni bude mít dostatek času. Pokud by měl někdo zájem, dám vám kontakt.

dejavu
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 17:38
- Nahlásit

rendik
tak o ni napis neco blizsiho, vcetne kontaktu nebo fotky, urcite se sem podiva vice lidi, co by melo zajem a ja bych ji mohla dat do inzerce na weby utulku. Asi dulezite je, co obnasi ten jeji temperament konkretne, jestli poslucha a jake ma naroky, jestli umi byt sama ap. Nekteri pejsci preskakuji ploty, jini se sami doma nudi a nici veci, to je dobre nejak podotknout, aby se vedelo, co potrebuje. Pokud je chovna, ma zkusky z canisterapie, panicka musi mit asi velmi vazny duvod ji davat pryc.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 18:07
- Nahlásit

rendik
to si sem psát nemusela, hned bych jí brala, ale jaksi do 3+1 k labroušovi a mimi zláťáčkovi to neklapne Doufám, že brzy někoho seženeš, ale myslím, že jo, jsou to super bafíci!!!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 18:11
- Nahlásit

handula
opravdu to není klidnější než golden. Ti jsou mnohem klidnější než ostatní retrieveři. Fletíka bych srovnala asi tak s labrouškem. Jsou to divočáci, klidný to rozhodně nebude, možná v dospělosti ( a to až tak bych řekla po 4. roce nejdřív )....Ale jinak mazel,canisterapeut určitě taky a neagresivní, takže při troše důslednosti se dá naprosto bez problémů klidně vychovat a můžu ho doporučit....
Ale já jsem neobjektivní, mně řekneš retriever a budu pět pozitiva a negativa okamžitě omluvím dalšíma 5ti pozitivama...

rendik
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 18:33
- Nahlásit

Fotku nemám, vím o té fence jen tohle, ale tu paní znám trochu osobně, pošlu jí SMS a napíšu sem !

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Čec 2006 19:19
- Nahlásit

z knihy Retrívr:

Flat je aktivní, sebejistý a přátelský pes.Projevuje se o něco živjeji než příslušníci většiny ostatních plemen retrívrů. součástí jeho vrozených vlastností je přátelskost k lidem i ke zvířatům Dovede neúnavně pracovat a má výraznou touhu spolupracovat se svým pánem. jeho majitel by se měl obrnit trpělivostí a tolerancí, protože flat je pes s vinikající inteligencí a fantazií, který často tropí různé žerty. Zůstává hodně dlouho hravý a zklidní se až ve vyšším věku. Flati vynikají loveckou vášní, ale pokud nejsou kvalitně zaměstnáni, zůstane jejich temperament bez užitku.

no, co víc k tomu dodat, že...

handula
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:33
- Nahlásit

rendik

prosímte to mi ani neříkej, já bych si ho mohla vzít až tak za dva až tři měsíce, až se nám dostaví barák...chtěli jsme kluka, protože máme kluka a s holkou by mohl být problém co se týče hárání, ale jak slyšim, že někdo hledá domov....ach jo....brala bych ji hned, ale nejde to....

dejavu
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:44
- Nahlásit

handula
ja myslim, ze byste se s pani mohly dohodnout, jestli na to nespecha, 2-3 mesice nejsou tolik. fenecka ma velkou vyhodu, ze ti nebude ocuravat stromky a prat se.

barney
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 08:45
- Nahlásit

Tak já mám zlaťáka i fleťáka, jsou to kluci, oba dva staří 1,5 roku. Povahově jsou kromě absolutní neagresivity úplně odlišní. Zatímco GR je klidný, poslušný, na FCR je potřeba ve volném čase trénovat vytrvalostní běh. Na procházkách je jako utržený z řetězu, neslyší žádné povely (doma bez problémů), divoký, no prostě hrůza. Jinak je to pes mazlivý, závislák na paničce a páníčkovi, ale jako každý retrívr taky popelnice na nalezené odpadky.

michalm
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 09:16
- Nahlásit

co znam flaty tak jsou to jsou to mazlici, kteri opravdu potrebuji zamestat, jedna fenule, co znam vic se zklidnila az nekdy po tretim roce, do ty doby me kolikrat nenechala vystoupit ani z auta a uz jsem ji mel na zadech. Jinak ona byla prvnim pesou, ktery me uspesne zbavil strachu a naucil me pesuv duverovat... proste prisla a zacla me ozuzlavat ruku

brut
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:26
- Nahlásit

michalm
Jinak ona byla prvnim pesou, ktery me uspesne zbavil strachu a naucil me pesuv duverovat... proste prisla a zacla me ozuzlavat ruku

To je hezké, feňulka je šikovná

rendik
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 10:33
- Nahlásit

Zatím jsem od té paní nedostala odpověď, takže žádné nové zprávy nemám. Je také možné, že fenka už nový domov našla, s tou paní jsem už tak měsíc nebyla, říkala, že zájemce má, ale spoustu jich odmítla, nechce ji dát jen tak někomu a zájemce si prověřuje. Jakmile budu mít nějaké zprávy, tak dám vědět!!

michalm
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 18:01
- Nahlásit

brut
jj, je to milacek, vsak taky naposled kdyz jsem tam byl, tak se na me vrhla, pak Verca otevrela korbu a vyritila se Beruska, tak se se mnou Ara uspesne asi 2 hodiny "nebavila"

rendik
Člen
# Zasláno: 18 Čec 2006 19:05
- Nahlásit

Tak jsem dostala odpověď od majitelky Aury, pokud máte někdo zájem, mám vám dát její telefonní číslo a máte zavolat. Nerada takhle zveřejňuji telefonní čísla (zvlášť cizích lidí), takže kdo byste měl o tu fenku zájem, pošlete mi e-mail na rendik@centrum.cz a já vám pošlu to číslo.
P.S:handula - Myslím, že vzhledem k tomu, že ta paní hledá Auře vhodné nové majitele už alespoň půl roku (zatím u ní nikdo za zájemců neuspěl, nechce ji dát jen tak někomu), nebyl by podle mě pro ni problém 2-3 měsíce počkat!

handula
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2006 09:16
- Nahlásit

rendik

jsi moc hodná, já jsem teď ve fázi přemlouvání doma, nějak se chlapovi do ještě druhýho psa nechce, budu si to pamatovat, a ozvala bych se ti, až by to bylo aktuální.
A jestli má paní vysoký nároky na budoucí majitele, tak to bysme asi nejspíš taky neuspěli, neboť máme rozmazlenýho fracka, kterej může téměř cokoliv, co ho napadne, takže by jsme asi vychovanou fenku zkazili...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání