| Autor |
Zpráva |
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:02
- Nahlásit
Jak se vlastně registruje chovatelská stanice ?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:08
- Nahlásit
zkopírováno z webu ČMKU:
Směrnice pro registraci chovatelských stanic
1. Chovatelská stanice (dále jen CHS) není vázána na určité plemeno psů.
2. Žádost o registraci názvu chovatelské stanice se podává na předepsaném formuláři.
3. O mezinárodní chránění názvu CHS se žádá na rejstříku CHS ČMKU. Název musí být schválen Mezinárodním registrem CHS FCI v Belgii.
4. CHS nemůže být předmětem spoluvlastnictví. Majitelem CHS může být občan ČR s plnou právní způsobilostí a s trvalým pobytem v ČR. Cizinec může žádat o chránění názvu CHS pouze tehdy :
a) je-li oprávněn pobývat na území ČR v rámci trvalého pobytu,
b) jde-li o občana Evropské unie a jeho rodinných příslušníků pobývajících v ČR na základě zvláštního pobytového povolení dle hlavy IVa zákona č. 290/2004 Sb., zákona o pobytu cizinců na území ČR,
c) má-li dlouhodobý pobyt v ČR, nebo jde-li o cizince s přechodným pobytem na území ČR na základě povolení k dlouhodobému pobytu,
d) Je-li oprávněn pobývat na území ČR v rámci přechodného pobytu delšího 90ti dnů na diplomatické vízum a jiné zvláštní vízum.
Výjimku z výše uvedeného může povolit ČMKU svým rozhodnutím.
5. Název CHS smí mít maximálně 40 znaků včetně mezer.
6. Názvy je vhodné vybírat s ohledem na možnou budoucí změnu chovaného plemene.
7. Název nesmí být hanlivý, vulgární a mluvnicky nesprávný, nesmí žádným způsobem propagovat terorismus nebo jiná extremistická hnutí. Název se připouští český i cizojazyčný.
8. Název nesmí být pouhá číslice nebo písmeno. Nesmí obsahovat přímo název plemene (ne např. Brněnská kolie).
9. Názvy musí být odlišné od již schválených a to i v různých mluvnických pádech. Za shodné názvy se považuje: Hora - z Hory - na Hoře, ale lze použít z Hory - z Velké hory - na Bílé hoře.
10. Schválený název CHS již není možno měnit.
11. Převod CHS je možný při písemném doložení notářsky ověřeného souhlasu s převodem obou zúčastněných stran (včetně podpisů, adres a rodných čísel). Osobě, jenž smluvně převedla svoji CHS na jinou osobu již nikdy nemůže být přiznán jiný název CHS.
12. CHS je možno zdědit. CHS může zdědit pouze osoba uvedená v článku 4. To se dokládá Rejstříku CHS ČMKU notářským zápisem - protokolem o projednání dědictví.
13. K zániku chráněného názvu CHS může dojít úmrtím majitele nebo písemným zrušením ze strany majitele. Po písemném zrušení registrace CHS nemůže dotyčná osoba již nikdy získat jakýkoli název CHS.
14. Archivace žádostí o chránění názvu CHS se provádí po dobu 5 let.
FORMULÁŘ JE ZDE Směrnice pro registraci chovatelských stanic
2. Žádost o registraci názvu chovatelské stanice se podává na předepsaném formuláři.
3. O mezinárodní chránění názvu CHS se žádá na rejstříku CHS ČMKU. Název musí být schválen Mezinárodním registrem CHS FCI v Belgii.
4. CHS nemůže být předmětem spoluvlastnictví. Majitelem CHS může být občan ČR s plnou právní způsobilostí a s trvalým pobytem v ČR. Cizinec může žádat o chránění názvu CHS pouze tehdy :
b) jde-li o občana Evropské unie a jeho rodinných příslušníků pobývajících v ČR na základě zvláštního pobytového povolení dle hlavy IVa zákona č. 290/2004 Sb., zákona o pobytu cizinců na území ČR,
c) má-li dlouhodobý pobyt v ČR, nebo jde-li o cizince s přechodným pobytem na území ČR na základě povolení k dlouhodobému pobytu,
d) Je-li oprávněn pobývat na území ČR v rámci přechodného pobytu delšího 90ti dnů na diplomatické vízum a jiné zvláštní vízum.
7. Název nesmí být hanlivý, vulgární a mluvnicky nesprávný, nesmí žádným způsobem propagovat terorismus nebo jiná extremistická hnutí. Název se připouští český i cizojazyčný.
8. Název nesmí být pouhá číslice nebo písmeno. Nesmí obsahovat přímo název plemene (ne např. Brněnská kolie).
9. Názvy musí být odlišné od již schválených a to i v různých mluvnických pádech. Za shodné názvy se považuje: Hora - z Hory - na Hoře, ale lze použít z Hory - z Velké hory - na Bílé hoře.
11. Převod CHS je možný při písemném doložení notářsky ověřeného souhlasu s převodem obou zúčastněných stran (včetně podpisů, adres a rodných čísel). Osobě, jenž smluvně převedla svoji CHS na jinou osobu již nikdy nemůže být přiznán jiný název CHS.
12. CHS je možno zdědit. CHS může zdědit pouze osoba uvedená v článku 4. To se dokládá Rejstříku CHS ČMKU notářským zápisem - protokolem o projednání dědictví.
13. K zániku chráněného názvu CHS může dojít úmrtím majitele nebo písemným zrušením ze strany majitele. Po písemném zrušení registrace CHS nemůže dotyčná osoba již nikdy získat jakýkoli název CHS.
formulář: Směrnice pro registraci chovatelských stanic
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:10
- Nahlásit
www.cmku.cz/jak/CHS.pdf tady je formulář
přiznání názvu trvá cca 3měsíce, poplatek za registraci mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice činí 1500 Kč + 70 Kč expediční náklady+19% DPH
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 09:22
- Nahlásit
Janiii
Díky !!!! A ten vyplněný formulář se musí poslat doporučeně ?? A na jakou adresu ? A těch 1500kč se platí až to chovateli schválí ?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 10:24
- Nahlásit
Bent
Vyplněný formulář se posílá na adresu ČMKU:
Českomoravská kynologická unie, Jankovcova 53/C, Praha 7, 170 00
certifikát ti pak přijde na dobírku.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 10:28
- Nahlásit
http://www.fci.be/affixes.asp?lang=en&l=AA celkem užitečný odkaz, seznam všech registrovaných názvů CHS pod FCI
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 10:31
- Nahlásit
Janiii
Díky moc !!! Ségra oženila posledního kluka, umřel jí starý pes a tak se cítí osamocená a zbytečná. Rozhodla se pořídit si fenku s PP a chovat štěníky. Takže shání informace.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 10:37
- Nahlásit
Bent
nemáš vůbec zač děkovat - zrovna nedávno jsme se o tom bavily s holkama na chatu, tak jsem to měla v čerstvé paměti - já osobně CHS vůbec nemám ale mamina o registraci žádala před rokem, tak to máme ještě v paměti ... tak ať dělá fenka jen samou radost
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:08
- Nahlásit
Já čekám na registraci už víc jak 4 měsíce a nic. Paní z ČMKU mi pořád říká, že už jim z Belgie dlouho nic nepřišlo.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:23
- Nahlásit
monika
A to se musí popohánět nějak telefonicky nebo jen pro klid duše ?? Jaký tam je telefon ??
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:25
- Nahlásit
monika
Bent
kamarádka už taky čeká víc jak tři měsíce a pořád nic .... a tuším, že ani u maminy ten limit 3 měsíců nestihli ...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:34
- Nahlásit
Bent
ono to popohánět asi nemá smysl, když to tam nemají tak s tím nic nenaděláme. Já to jenom zkouším.
tel. 234 602 276
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 11:40
- Nahlásit
monika
Aha. My jsme sice všichni v rodine pejskaři tělem i duší ale zatím jsme měli jen nalezence a útulkáře takže jsme se o chov jaksi nezajímali. Takže se to teď snažíme dohnat a napravit.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:19
- Nahlásit
já čekala přes čtyři měsíce
(žádost jsem odeslala 3.3. a přišla 7.7.)
ale konečně to máme PĚKNÝ KVÍTKO
P.S.
cena se platí dodatečně, certifikát přijde jako dobírka, ale uvedená cena (výše) je bez DPH, takže mě dobírka stála téměř 1900Kč
|
petl
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:33
- Nahlásit
zuzka
Tak jste se konečně dočkali a dokonce vám to i vyšlo !
Paráda, gratulujeme a už se těšíme na malé belíšky
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:35
- Nahlásit
zuzka
To jsi mě moc nepotěšila. Před měsícem jsem poslala žádost a už se nemůžu dočkat. Říkala jsem si,že by to mohlo přijít v září.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 12:52
- Nahlásit
Ja to posilala v pulce listopadu a prislo mi to koncem brezna dalsiho roku... Cili asi 4 mesice a kousek... Uznali mi hned prvni nazev..
|
monika
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:08
- Nahlásit
zuzka
jéé ty se máš. Ale já to posílala 13.3. tak to teda můžu každým dnem čekat.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2006 12:07
- Nahlásit
pro nedočkavé:
nejprve se to objevilo na netu FCI v seznamu a pak teprve došel certifikát
monika
zkus se tam juknout, třeba už to tam je
petl
no, plánujeme až příští jaro
minulý víkend jsme byli u chovatelky, tak jsem se vyptávala a jsem trochu uklidněná a trochu znervózněná ... nejhorší je prý pak ta úžasná vypiplaná šťěňátka dát úplně cizím lidem
|
monika
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:11
- Nahlásit
Hurááááááááá, dneska mi přišel ofiko název. Mám chovatelskou stanici "ELIDOR"
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 18:38
- Nahlásit
monika
gratulujeme
|
brut
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2006 19:25
- Nahlásit
monika
taktéž gratulujeme
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 11:15
- Nahlásit
monika
Gratulujeme, to je fakt hezké "příjmení pro štěňátka"! Ať se vám s doginama daří
Můžu mít pár vlezlých dotazů? Potřebovala bych zjistit, jak to aktuálně funguje:
1/ Vypsali jste všech 6 možností, nebo jste riskli jen těch několik, které jste chtěli? (Nebo se vám podařilo vymyslet 6 takových, že vám bylo jedno, který padne?)
2/ Vybrali vám název, který jste chtěli?
3/ Vzpomenete si, na kterém místě jste ten vítězný název uvedli?
4/ Jak dlouho celkem trvalo vyřízení?
Předem děkuji za odpovědi - příp. i od těch, kteří mají podobně čerstvou zkušenost...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 12:52
- Nahlásit
Děkuju
1/ Vypsali jsme všech šest
2/ V podstatě jo, měli jsme vymyšlené takové, které jsme chtěli i když tenhle byl na 5 místě a ty ostatní kromě jednoho v seznamu FCI nikde nebyly.
3/ na 5 místě
4/ 4 měsíce skoro na den přesně
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 14:02
- Nahlásit
daliva
já měla napsané jen dva názvy, i když to byl vlastně jeden (1/ pěkný kvítko, 2/ pěkné kvítko) s tím, že když to nevyjde, podám novou žádost.
Pár lidí mi už říkalo, že jim zapsali název na jiné než první pozici, i když ten první v seznamu FCI nikde nebyl, tak proto.
vyšel první název
trvalo to pár dnů přes 4 měsíce
jen pro jistotu seznam FCI
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 15:46
- Nahlásit
zuzka
Tak to bylo docela štěstí. Já slyšela, že žádosti s nevyplněnými šesti možnostmi vraceli jako neúplné (snad už z ČMKU), ale to už je taky informace staršího data...
Je to zvláštní, že takhle vybírají - když zjistí, že ty názvy nikde nejsou, proč je nedají podle pořadí. Dá se předpokládat, že chovatel pořadí udal podle svých priorit...
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 17:52
- Nahlásit
monika
Když něco nevím, tak se zeptám a nekoukám, že budu vypadat jak blbec.
Když se tvoje chovná stanice jmenuje Elidor, tak se to přidává za jméno pejska v takto nezměněném tvaru, nebo se píše Z Elidoru?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 18:25
- Nahlásit
daliva
tak to já se ptala a největší riziko bylo v tom, že kdyby mi to neuznali, pak by další žádost možná nebyla schválená ve zkráceném řízení, protože jsem nevyužila všechny možnosti, ale chov plánuju až na jaro, takže jsem měla dost času
Tami
nejsem monika, ale za jméno štěněte se přidá jen Elidor (např. Argo Elidor), názvy Z Kraje krkavce a pod. se tak přímo jmenují, jen v seznamu FCI je najdeš takto: Krajekrkavce (z)
|
monika
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 19:27
- Nahlásit
Tami
já taky když něco nevím tak se zeptám a je mi jedno, že vypadám jako blbec, prostě to nevím
Jak psala zuzka. Budou se pejsi jmenovat třeba Ajax Elidor. Mám to složené dvě slova Eliška (dcerka)-Dora (můj splněný sen, německá doga)
|
Tami
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2006 23:28
- Nahlásit
Tak holky dík, zase jsem o něco chytřejší!
|