Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / stene NO
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 24 Bře 2005 22:09
- Nahlásit

Ahojte,chtela bych se zeptat,kolik asi tak stoji stene NO s PP.Chtela bych hlavne stene dobre povahy,vhodne k vycviku.Popr.,jestli znate nejake dobre chov. stanice.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 25 Bře 2005 00:11
- Nahlásit

Dobrý pracovní (většinou vlkošedý) NO s PP se dá pořídit tak od 6000 Kč. Některé vrhy po špičkových rodičích mohou být dražší.
Kolik stojí exterieroví (znakatí) psi Ti přesně neřeknu. Podle mých zkušeností cca 10 000 Kč.
Z vlastní zkušenosti můžu doporučit CHS Naspo, mám od nich štěně. Právě mají štěňata. http://www.naspo.cz
Snad Ti někdo poradí i jiné dobré chovy.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 09:40
- Nahlásit

Anonymní
mám štěndo z Gája - Nova, taky moc dobrá CHS. Teď by snad měla být nakrytá fenka po které mám psa tímhle psem LINK:http://kynologie-cb.cz/psi.php?id=147&druh=1

LUCKA
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 10:09
- Nahlásit

Tak NASPO taky můžu doporučit. viděla jsem z jejich CHS pracovat Peny (nejlepší poslušnost na mistráku MSKS 2003) , Pasa (vicemistr MSKS 2002 tuším), Gasa (mladej výbornej pes a razantními obranami) a Unu (3.místo na mistráku MSKS 2004) a spousta dalších...Jana Sekvencová, dcera p.Sekvence se mnou závodila v mládeži a jsem dobré kamarádky,takže jsem u nich byla a můžu jen říct, že je tam skvělá péče o štěnátka, i o všechny psy, a že jich nemají málo...přeji hodně štěstí při výběru.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:00
- Nahlásit

Gassa Naspo už v ČR asi neuvidíme. Přestěhoval se do Německa. Osobně si myslím, že je škoda. Penny už také neuvidíme, bohužel uhynula na rakovinu.
Dobrých CHS pracovních NO je v ČR zatím určite dost...

Evicka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 14:28
- Nahlásit

Prosím Vás, kdysi jsem měla nádhernou NO s PP z chovatelské stanice Ejro CZ. (Ada z Ejro Cz) Nevíte, fuguje ještě nebo už zanikla? Nebo chová ještě někdo na potomcích? Byla povahově naprosto jedinečná.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 25 Bře 2005 14:40
- Nahlásit

Pár stanic zkusím vyjmenovat, snad budou ostatní souhlasit s tím, že odsud pocházejí dobří psi.
Z Atarova dvora - http://www.volny.cz/beaglepv
Gymor - http://www.volny.cz/gymor
Z Trávníčkova dvora
Stibork
Dívčí plamen - http://divciplamen.webpark.cz/
Z Lipin
Z Větrného vrchu

stremka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:05
- Nahlásit

Víťa
Gymor bych taky doporučovala.Již hodně let se z jejich odchovů zúčastnují zvířata na vrcholových akcích.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:27
- Nahlásit

Víťa

Doporučuji chovatelskou stanici pana Josefa Sochora, má štěňátka ze spojení GASS NASPO a Yra NASPO/je to také takové naspo/, je rozumný, dá se s ním domluvit na ceně..
Vlkošedý vrh

stremka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:40
- Nahlásit

ala_baionette
tak jsem se tady někde dočetla že v časopisu Pes přítel člověka začal vycházet Eis (ty stopy jak jsme se bavili) na pokračování.Snad už jedno číslo vyšlo.Tak makej do trafiky

Anonymní
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:44
- Nahlásit

A co rikate na ch.st. Anrebri?
www.anrebri.cz

stremka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 15:59
- Nahlásit

Anonymní
I tam jsou velice dobrá zvířata jak v povaze i kráse.Tuším že vlkošedi.

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 25 Bře 2005 17:23
- Nahlásit

...že v časopisu Pes přítel člověka začal vycházet Eis (ty stopy jak jsme se bavili)...
Jo pár prvních stránek, už v čísle 4/2005 je. Je to v takovém tom malém formátu, jak dřív vycházely romány na pokračování, takže se to pak dá bez problémů svázat do knížky.
Doporučuji !!!

stremka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 17:59
- Nahlásit

Víťa
to je totiž super stará knížka.Někde (nevím už kde) jsem to baionettovi doporučovala ať si jí sežene že to je to nejlepší co mohlo kdy vyjít o stopách a ejhle ona p.Trankovská se toho ujala a to je dobře.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2005 22:14
- Nahlásit

tak jsem se díval do toho psa, je to zajímavé

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2005 12:10
- Nahlásit

já bych ještě doplknila stanici Z Blatenského zámku,viděla jsem hodně dobrý zvířata,líbí se mi odchovy Luboše Jonáše,Z Dalub,
a pokud má štěňata Vláďa Souček, Z Trucu,tam se taky dá dobře sáhnout...

Dovoluji si ještě asi zcela zbytečně upozornit,že povaha jsou geny malýho účinku,že v každém vrhu se namíchají nějak jinak do každého štěněte a i po ideálních rodičích se ve vrhu objeví současně bomby i sračky.Takže jméno stanice a jména rodičů jsou první krok,a pečlivá selekce povahy ve vrhu a testování projevu po týdnu od toho měsíce věku je nezbytné....

Přesně takhle jsem teď vybírala dobrmánka,po prověřených rodičích,ze 4 pejsků,selekční testy týden co týden,no taky jsem si je rodila v pěti týdnech jsem měla předběžně jasno a další vývoj to jen potvrdil,akorát upozorňuju,že v těch sedmi nedělích se projevový rozdíly hodně srovnaly,resp.k provokaci adversních reakcí by už bylo třeba dodat větší tlaky,což nepovažuju vůči těm miminům za férový...a co můžu u tříměsíčního prckouna říct,po pěti nedělích,co ho mám u sebe,že drží trend,co nasadil v pěti nedělích.

Sali
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2005 12:14
- Nahlásit

Mladou Kirunu mi vybíral chovatel,starej zkušenej Hubka,přesně podle mých požadavků,předložil mi v sedmi týdnech tři feny, s tím,že Kira je nejlepší,rámcově podobný jsou ještě ty dvě,ale že sama uvidím,a měl pravdu,seděla mi a sedí mi dodnes.Tam jsem tu postupnou selekci nedělala,protože mi tehdy volal,že má pracovní vrh a jestli bych nechtěla si jednu čubu vzít,že jsou za týden k odběru,tak jsem to nechala na něm,rodiče mi seděli,znám je...

Danuš
# Zasláno: 30 Bře 2005 16:24
- Nahlásit

V prosinci jsem dohazovala kamarádce štěně NO s PP. Byla to fenka, po rodičích - matka ZVV3, IPO3, otec - ZVV2, IPO2 (z pracovní linie - z PS). Čubina je černá se znaky. Ačkoliv matka je taková škaredá vyblitina, tahle čubina vypadá, že bude pigmentovaná velmi dobře. Znaky má zrzavý. Hřbet zatím úplně černý. Teď je jí 6 měsíců a vypadá, že ještě poroste
Dala za ní 5 tis, a je od chovatele a rozhodčího Mirka Schobera.

Anonymní
# Zasláno: 30 Bře 2005 22:20
- Nahlásit

Danuš[b][/b]
A jak se jmenuje ch.st.?

stremka
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2005 08:16
- Nahlásit

Anonymní
myslím si že je to Jit-Mir ale bez záruky

Anonymní
# Zasláno: 31 Bře 2005 18:11
- Nahlásit

A jeste jedne.Bohemia Hartis.Co si o ni myslite?Mooooc diky

Danuš
# Zasláno: 1 Dub 2005 07:37
- Nahlásit

Stremka, anonym. Je to se zárukou. Jit-Mir. A ta fenka, které jsem mluvila, se jmenuje Quenny Jit-Mir, a je ze spojení Lotty Jit-Mir x Pluto z PS.

tttynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 00:19
- Nahlásit

ja mam ted fenku celocernou prave po spojeni z trucu a z travnickova dvora. zacneme s nic vicit az v roce, snad nebude pozde, mela ona i ja problemy s nohou. ona se dostala pod auto - jinak by mela DKK 0. jinak mi tento vrh doporucovala znama, ktera se zabyva hlavne pracovnimi NO -vsechny rodokmeny atd snad zna nazpamet uz se tesim az s ni zacnu delat

stremka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 07:55
- Nahlásit

tttynka
obě chov.stanice jsou staré osvědčené z kterých dost psů pracovalo vrcholově.Klidně začni až v roce.Nic se neděje.Jsou i takové metody tzv.nechávat mládí.Dříve (kdo se nechnal honem za úspěchem) tak takto postupoval.

tttynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 10:09
- Nahlásit

stremka
prave na to spoleham, necham ji "dozrat" a pak zacneme hezky pomaloucku. fakt se na to tesim.

Ebony
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 14:16
- Nahlásit

stremka
bohužel bych chtěla trochu varovat před panem Trávníčkem, už to není, co bejvávalo, chová na povahově velmi slabých fenách, (chodí k nám na cvičák) a sklouznul do takový teoretický roviny, kdy studuje jen rodokmeny a praktická skutečnost(povaha psa apod.) ho nezajímá, dokonce vystoupil na schůzi, že prozřel a je teď jasnovidec (to není prdel:sad, myslím, že se trochu pomátl.
Anonymní
záleží co od Hartisů očekáváš, je to solidní exteriérová stanice, kde i feny mívají trojkový zkoušky a viděla jsem zvířata od nich pěkně dělat, teď mají například i zase jeden vlkošedý vrh ze zahraničního krytí, druhý, ten první se jim celkem povedl.

kace
# Zasláno: 4 Dub 2005 16:57
- Nahlásit

Osobně doporučuji CHS Naspo. Nedávno jsem byla trénovat v Nezamyslicích a zvířat od Jirky Sekvence tam "běhá" spousta, různě stará zvířata po několika otcích a po Penny nebo Uně. Ve směs nádherná, tmavě vlkošená zvířata s chutí do práce. Byla jsem velmi mile překvapena. Doporučuju. Spojení Una Naspo a Cor Derik se mi osobně velmi líbí. Bezvadný rodokmen a předpoklady dobrých povach. Škoda, že mám zrovna mladého nadějného pejska..docela by mě šťěndo z tohoto vrhu lákalo :0)

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 4 Dub 2005 22:27
- Nahlásit

Ebony
S tím Trávníčkem jsi mě teda dostala
Pamatuju si ho z dřívějška, i pár jeho dobrých zvířat. Je fakt, že jeho aktuální odchovy jsem neviděl. Dobře znám Agra z Trávníčkova dvora Radka Fuksy a to je pan pes! Běhají nám po něm na cvičáku čtyři mladá zvířata (1,5 roku) a všechny se po pracovní stránce jeví velmi dobře.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 22:38
- Nahlásit

Radek Fuksa má super psa... to je jak říkáš pan pes, prezident kousač... viděl jsem ho jak teď trénuje do misrteovství, krásné kousačky... U nás jím teď budou krýt...

Ebony
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2005 10:02
- Nahlásit

kace
taky myslím, že Naspo je sázka na jistotu, Cor se mi taky moc líbí, uvažuju, že bych s ním v budoucnu nakryla

Víťa
je to škoda, bývala to opravdu dobrá stanice

tttynka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2005 19:23
- Nahlásit

taky mi nekdo rikal, ze travnicek uz neni to co byval. je fakt ze ta moje projevovala neco jako preskokove jednani pri obranach, jinak na stopy se hrne a v poslusnosti to taky docela slo. hlavne mi vrtaj v hlave ty obrany jestli to bude lepsu nebo nikoliv...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání