Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Československý vlčák
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
wami
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 20:53
- Nahlásit

monika
prostě seš dobrá, že ho zvládáš
taky ne vzdycky...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 20:59
- Nahlásit

wami
A dá se s nima běžně dělat služebák? Mi se čsv taky líbí, trochu o něm do budoucna uvažuju. Chtěla bych ale psa spíše nebojácného, což čévéčko určitě nebude. Slyšela jsem, že při služebním výcviku čsv jsou spíš nedostatky nad přednostmi, které by měl mít. A jak jsou na tom zdravotně? Podařil se původní záměr? Je u nich větší postižení DKK, nebo se to plemenitbou vylepšilo? Mě na NO štve právě ta nemocnost a kulhavost. Málokterý fakt normálně chodí.

wami
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:20
- Nahlásit

Mucholabka
nekteri psi DKK maji, ale nejde o nijak vysoke stupne (pokud si zacnes prochazet databaze, u vetsiny psu je poznamka o vysce nafoceneho DKK). O jinych zdravotnich probelemech nevim (vyjma ponekud problem s hubenosti, ale vetsinou nebyva pri krmeni masem). Jedine, co se v posledni dobe resilo, byl trudnik psi, ale to jen u nekolika jedincu, jinak fakt co se zdravi tyka, tak pohoda.

Co se tyka vycviku, to jsem psala nekde v uvodnim prispevku. KAZDE csv ma na ZOP nebo ZZO, vetsina z nich i na zkousky vyssi - porad se pocitaji ezi pracovni/sluzebni plemena. Jsou to dobri i tartaci, ale cevecko udelane do tartu je totalne nepouzitelne v beznem zivote. Co se obran tyka, tak to chce hodne rozmyslet, kdyz spatne odhadnes povahu, tak akorat naucis psa s nejistou povahou, ze si muze kousnout do tot, ceho se boji... Ale kdyz si vyberes rodice a das si praci se socializaci, budes mit psa s pevnymi nervym, tak se i ty obrany daji delat. Na stopy jsou to spickova zvirata, nos maji od panaboha. Poslusnosti jdou, ale nesmis to delat drilem, jak to cevecko prestane bavit, nic ho nenaucis. S ceveckem se nedela proto, ze by te ten pes chtel potesit, takhle to nefunguje. Jde to jenom tak, ze to chce on - a je na tobe, jak mu to vysvetlis, ale pokud veskery deni nevychazi primo z chteni cevecka, vysledky budou nic moc.

Kazdopadne sportovka se s nimi delat da, a cvici se s hodne psama, ale necekej, ze ho vytahnes na trojkovy zkousky, takovejch zvirat je jen par a podle meho to je o mravenci peclive vydrene praci... Na strankach wolfodogu se daji najit i videa, i z kousacek, a dela jako maliny nebo NO nebo dorbousci to fakt nejsou.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:22
- Nahlásit

wami
Takze neco jako kocky? Ja jsem kral, ted nechci. A delej, protoze ted zrovna chci

wami
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:26
- Nahlásit

Mucholabka
kocka je preci jen jina...
Jsou to porad psi, ale vic nez "tvuj mazlicek" to bude "tvuj partak" (mazlik treba taky... )

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2006 21:29
- Nahlásit

wami
no, tak nějak zhruba jsem to myslela. Jdu ještě čůrnout Ašovlkodlaka němčourského a dám ji štěkat na povel, tak musím v téhle pozdní hodině někam mimo civilizaci. Pa.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání