Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Zkušenost s Anglickým Setrem???
Autor Zpráva
karlos
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 18:16
- Nahlásit

Pořídila jsem si tříletého Anglického Setra a chtěla bych poradit od zkušeného chovatele tohoto plemena, jakou stravu je nejvhodnější podávat? Skoušela jsem granule a také vařenou stravu, která mu evidentně chutnala víc. Tak bych chtěla poradit z čeho je nejvhodnější vařit? A jakým pamlskem bych mu udělala radost? Předem děkuji za rady.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:47
- Nahlásit

Nechceš si ho nechat ostříhat?

karlos
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2006 21:04
- Nahlásit

Zatím nechci, děkuji, je řádně upraven. Kdyby něco ozvu se.

sněhule
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:35 - Změnil/a: sněhule
- Nahlásit

Sice nejsem chovatelkou AS, teprve se ten , resp. TA, moje klube, ale podle informací, které mám od chovatelky nebo z literatury setr nevyžaduje nějaké speciální krmení, odlišné od jiných psů. Záleží co se setrem podnikáš. Jestli jste hodně aktivní, pracovně ho vedeš, nebo jen sportujete pro radost. POdle toho je třeba dávat stravu energeticky bohatší nebo naopak. Platí stejná pravidla jako pro ostatní psy. Je třeba hledat co bude vyhovovat tobě (zda vařit nebo ne) a samozřejmě také pejskovi. Moje chovatelka (mého budoucího psa ) krmí kombinovaně, granule i vařená strava. Já se přikláním spíš k vaření. U tvého psa bude také hrát roli, na co byl zvyklý z předchozího domova. Postupně bych přecházela na stravu, kterou si zvolíš jako nejvhodnější ty. V knihkupectví nebo i na netu narazíš na recepty pro psy. Já čerpám v tomto směru info z knížky Chov psů od pana Procházky. Skladba krmné dávky je tam dobře popsaná. Knížka nedávno vyšla v novém nákladu.
A ještě na závěr z které CHS máš pejska a jak se jmenuje?
Zdravím

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:55
- Nahlásit

karlos
zajdi na mujpes - je tam forum irský setr,ale chodí tam i páníčkové gordonsetrů a angličáčků

karlos
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 22:52
- Nahlásit

Ahojky Sněhule, děkuji za radu, ten můj milaček měl trošíčku složitější osud. Předchozí majitelka mi tvrdila, že není velký papáček a že krmila granulemi a občas vařeným. Za tu dobu co ho mám, se granulí ani nedotkl ovšem vařené mu chutná. Věřím že postupem času přijdeme společně s miláčkem na to co a jak, ale už teď mohu říci že toto plemeno je nejbáječnějších co jsem měla. Povahově je naprosto báječnej, učenlivej a poslušnej. Mám doma malé ďítě do kterého se okamžitě zamiloval. A ješte k tomu jeho jmenu, je to KARLOS. Tak hodně štestí s tvým budoucím pejskem, či fenkou zdraví Evík.

karlos
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2006 22:53
- Nahlásit

Pro Janu33:
Díky za radu, mrknu tam.

sněhule
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:42
- Nahlásit

karlos
Hrozně ráda slyším, že máš s angličánkem takové dobré zkušenosti. Jen se utvrzuju v názoru, že jsou to prostě skvělí psi a ještě víc se těším na to svoje chlupaté mimčo.
K tomu jménu, chtěla jsem jen mrknout na stránky CHS a zkouknout jak Karlos vypadá (to víš, možná budoucí konkurence )....jsem holt zvědavá ženská.
Jinak díky za přání a třeba se v budoucnu poděl o zkušenosti u kterého krmení jste zakotvili. Rada se poučím.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání