| Autor |
Zpráva |
Nelka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2006 12:43
- Nahlásit
Ahoj mohl by mi nekdo poradit jak mam fene pripravit bednu na porod? jak ma vypadat ( klidne i rozmery- je to nem.ov.), co v ni ma byt atd...? Nebo odkaz na stranku kde se to dozvim... Diky moc
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2006 13:43
- Nahlásit
Bedna musí být tak dlouhá a široká, aby se v ní fenka mohla pohodlně natáhnout, pohodlně ležet. Nejlepší máš změřit si fenku, když odpočívá + přidat něco málo na štěňátka. Vystel několika vrstvami novin + snadno pratelnými dekami a hadry, vše samozřejmě čisté. Počítej s tím, že fenka před porodem podestýlku potrhá a připraví si pelíšek podle svého vkusu a potřeby. Připrav si zásobu čistých novin, dek a hader na přestýlání, při porodu podestýlka proteče.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2006 13:47
- Nahlásit
Bočnice mají být docela nízké, aby do ní fenka pohodlně vlezla. Připrav bedýnku předem, aby si na ni fenka zvykla a oblíbila si ji. Umísti ji na bezpečném a chráněném místě.
Já jsem udělala tři strany vysoké a přikryla bedýnku i seshora.
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2006 14:17
- Nahlásit
V knížce Německý ovčák jsem našla rozměry 2 x 1 metr, výška bez udání rozměru.
Nám se u beardedky osvědčil spodek ze staré vyklápěcí válendy, jen jsme ji trochu upravili. Fenka byla nadšená, protože z ní cítila nás a hned ji přijala za pelíšek. Zkusím najít fotku.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2006 14:22
- Nahlásit
Důležité jsou v porodní bedně zábrany proti zalehnutí štěňat - to znamená připevnit z vnitřní strany bedny kousek nad zem na všechny strany úzké lišty - pokud fenka nalehne těsně na bočnici bedny, tak se štěně pod lištu schová a fenka ho nezalehne. Je to dobrá věc.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2006 16:54
- Nahlásit
Já nechávám fenu rodit do slámy. Všechny tekutiny (a že jich při porodu je) protečou a fena i štěňata jsou v suchu. Až když porod skončí, slámu vyhodím, bednu vyčistím a pak až dávám pleny, prostěradla atd. Kdo má možnost si pytel slámy k porodu sehnat, fakt doporučuji.
|