Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Tetovací číslo
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dannie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 16:57
- Nahlásit

Naši sousedi si koupili štěně s PP.... Má půl tet.čísla v jednom uchu a druhou půlku v druhém.... To se běžně takhle tetuje?

Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 16:59
- Nahlásit

Dannie
sem životě neviděla.. Moje obě fneky měly celé teování v jednom uchu.... a co sjme viděla tak taky...

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 17:04
- Nahlásit

moje ma taky jen v jednom cele

Pupy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 17:10
- Nahlásit

nika00
Taky se Ti to zdá divný?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 17:17
- Nahlásit

Tak je asi hodně malý a číslo se nevejde, ne?
Já mám pocit, ale nevím to jistě - že každé plemeno si detaily o tetování stanovuje samostatně. Např. my (a asi všechna lovecká plemena) tetujeme do levého ucha.

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 17:17
- Nahlásit

Dannie
Co to je za plemeno??? Co vim a znam, vzdy se tetuje cely cislo komplet do jednoho ucha, v pripade pozdnejsi necitelnosti se pretetuje do druhyho ucha - ale opet jen cely tetovaci cislo... Tak me to celkem zaujalo, u ktereho plemene se takto odborne tetuje?

Dannie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 18:16
- Nahlásit

Mě to přijde taky divný,protože vím,že se tetuje buď do uší nebo do slabin... Jinak je to irský setr....

andy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:36
- Nahlásit

já jsem taky měla na předvýchovu labradora s PP a měl půlku tetování v jednom uchu a druhou v druhém, tak je to asi normální

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:46
- Nahlásit

andy
Ja jenom nechapu duvod takovyho tetovani... Proc? Plachtaky na to maji tyhle plemena dost veliky a kdyz by takovymu pejsovi vybledlo jedno ucho cili pulka tetovani - kam ho pretetujou?? Mu daji pulku tetovani do slabiny??? Fakt nechapu - pokud to cte nekdo, kdo ma s timhle zkusenosti - muze mi to vysvetlit? Diky...

Dannie
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 20:57
- Nahlásit

Fifi
Je to divný, že? taky mi to neleze do palice.... Proto jsem se vás musela zeptat...

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 21:15
- Nahlásit

Dannie
Mne to divny prijde, ale treba to ma nejaky rozumny vysvetleni, na to by musel odpovedet nekdo z rad chovatelu irskych setru... A ja nikoho takovyho neznam...

andy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 21:40
- Nahlásit

Našla jsem na internetu:
Pokyny pro tetování loveckých
(Moravskoslezský klub anglických ohařů - Klubový zpravodaj číslo 1/97)

# Tetování pětimístných čísel - tetujeme do levého slecha dvě čísla (tisíce), do pravého slecha tři čísla stovky, desítky, jednotky. Příklad: 12345 - levé slecho 12, pravé 345.
# Tetování čtyřmístných a nižších čísel - tetujeme do levého slecha od kořene!

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2006 21:57
- Nahlásit

andy
Diky za vysvetleni, sice toto narizeni nechapu - u vsech plemen, co znam - ale to nejsou lovecaci - se tetuje jen do jednoho usiska.. Ale je fakt, ze se jedna jen o 4 cislice, takze vse vysvetleno, diky..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 08:20
- Nahlásit

Tak to se asi týká jen těch ohařů. U LR jsou už dávno 5místná čísla a tetuje se celé do levého. A v pohodě se to vejde.

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:21
- Nahlásit

stejne je to divny...ja bych psiska netetovala...

andy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 09:55
- Nahlásit

Nebo je možný obojí způsob. jak už jsem psala -LR pětimístné číslo tetování v obou uších, teď mám na předvýchovu dalšího LR pětimístné číslo v jednou uchu. Tak já nevím

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:03
- Nahlásit

andy
u toho LR s číslem v obou uších asi chovatel nevěděl, jak se tetuje...
I když ani nevím, kde ten předpis hledat. Mně to přijde tak samozřejmé, jako že se jezdí vpravo a chodci chodí vlevo.

shiba
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 10:58
- Nahlásit

nika00
ja bych psiska netetovala
A co bys dělala? Napsala bys mu číslo do ucha fixem?

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:11
- Nahlásit

shiba
ne e....meli vymyslet cipovani uz predtim, je to lepsi, presne a nemenne...

shiba
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:15
- Nahlásit

nika00
Tak o čipování se toho tady už napsalo mnoho, tedy se nebudu rozepisovat, ale o je to lepsi, presne a nemenne...
by se dalo s úspěchem polemizovat.

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:15
- Nahlásit

Dannie
To je celkem běžné. Například trpasličí jezevčíci se také obvykle tetují do 2 uší (jak už tady bylo uvedeno - do jednoho tisíce, do druhého stovky, desítky a jednotky. U jezevčíků pro to není žádné závazné pravidlo. Každý chovatel si určuje sám, jak do uší natetuje. Já osobně nechávám tetovat výše zmíněným postupem. Pokud dáváte pět čísel do ucha, většinou už jsou poslední umístěna v srsti a v dospělosti jsou pak špatně čitelná, nebo nečitelná vůbec.

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:18
- Nahlásit

nika00
Já mám proti čipování poměrně odpor ... iracionální a stále nepřekonatelný. Dokud mám na výběr mezi čipováním a tetováním, vždy nechám otetovat.

shiba
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:24
- Nahlásit

Zet
Já mám odpor docela racionální a řeším to stejně ;)

Endy
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:30
- Nahlásit

Nepřehledné tetovaní nadělá méně škody než putující nebo ztracený čip.

mac1
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:32
- Nahlásit

Zet
já také

nika00
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 11:36
- Nahlásit

pardoon....
muj pes je taky tetovany....myslela sem to jen tak, ze tetovani se casem rozmaze a je necitelne...muj pes ho ma napr hoodne zarostle chlupama....a uz se zacina rozpijet...
bylo to mysleno tak, ze cip ma v sobe informaci ktera nemeni svou podobu..
to ze cip putuje v tele je jina...

sama nechci davat cip svemu psovi dokud je tetovani jakz takz citelne..

brut
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 13:49
- Nahlásit

A já nemám tetovaného psa a ani jsem ho nechtěla...takže máme jen čip a to je Brut s PP.
Téměř všichni známí měli nebo mají tetovaného pesana do ucha a po nějaké době číslo nebylo ( není) k přečtení...tak na co způsobovat zbytečně bolest?

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 14:06
- Nahlásit

nika00
Pokud je číslo v dospělosti nečitelné, pak je to způsobeno špatným tetováním. Můj veterinář tetuje naprosto skvěle a ještě se mi nestalo, že by čísla u psů byla v dospělosti nečitelná. Na druhou stranu je pravda, že u některých plemen s velmi dlouhou srstí je tetování dosti obtížné.

shiba
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 14:30
- Nahlásit

Zet
100% souhlas

Fifi
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2006 14:35
- Nahlásit

Zet
Tetovani muze byt provedeno spravne, pouzita barva muze byt spravna - a i tak u psa se silnym pigmentem tetovani proste postupne zmizi... Znam nekolik takovych. Pretetovalo se do druheho ucha,a do par mesicu bylo nove cislo necitelne. Takze stejne nakonec doslo na cip... Je to proste individualni - co pes...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání