| Autor |
Zpráva |
Pettr335
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:06
- Nahlásit
Chtěl bych se všech zeptat, jakou vodu dáváte psům k pití.
My máme ovčáky a dostávájí vodu ze sudu, ve kterém je odstátá voda z vodovodu klidně i 2-3 týdny. Z této vody je vyprchaný chlór (přísady z vody). Ale zdá se mi, že čerstvá voda z vodovodu jim chutná více. Co je pro ně lepší? Rád bych si přečetl vaše názory. Díky.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:09 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Já piju přímo čerstvě natočenou, psi taky.
Taky jsem si všimla, že když jim v kyblíčku déle stojí a jdu jim ji vyměnit a napustit novou, tak si na tu novou hned dojdou.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:10
- Nahlásit
nevím, co je lepší, ale dešťovka nebo odstátá pitná voda jim určitě neublíží (pokud ten sud není od nějakého sajrajtu).
já mám úplně opačnou zkušenost - moje pejsa doma skoro nepije (denně má čistou vodu) a venku chlemtá z louží
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:12
- Nahlásit
kokoška
No já nevím, půl dne odstát snad ano, ale tři týdny? To už snad musí i smrdět, ne?
|
Pettr335
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:18
- Nahlásit
aren
Ty tři týdny je fakt hodně, ale většinou tak dlouho to není. Sud je ve sklepě v chladnu a tmě, tak se ta voda tolik nekazí - určitě nesmrdí, to bych jim nedal.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:22
- Nahlásit
aren
my máme na zahradě sud s vodou, stojí tam celé léto a voda se nikdy nezkazila (nehnila).Pokud je ta voda čistá, nemá se tam co zkazit!
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:43
- Nahlásit
Hm, my máme zhýčkaný panelákový psy a pijou vodu z vodovodu / odkud taky jinud , že jo / a dokonce, když jedeme na dovolenou, kde si nejsem jistá kvalitou vody, vozím jim balenou !!!!!
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:47
- Nahlásit
Pettr335
U nás Brut preferuje vodu ze sudu, teda dešťovku. Pokud dostane vodu z vodovodu do misky, taky jí vypije, ale raději má tu "ukradenou " sudovou. Denyně je to jedno. Voda z louží chutná oběma a pijí ji raději než z vodovodu. Taky voda z řeky, potoka ... je pro ně zřejmě chutnější, jelikož vodu z vodovodu nechají v té chvíli stát.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:49
- Nahlásit
wensday
Denyna byla z paneláku taky zvyklá na vodovodní vodu, ale venku si dala jakoukoli a nikdy jí nevadila. Taky se jí zaplaťpánbu nikdy nic nestalo.
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:52
- Nahlásit
Můj boxer hlavně, ke stáru, měl moc rád tekouci vodu z kohoutku, to jsem musela vždy vyběhnou do patra a kohoutek mu pustit.Ale je zajimavé , že naše kočky preferují vodu z kaluží.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:52 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Pettr335
určitě nesmrdí, to bych jim nedal.
Jo, tak promiň. Bojím se, ale, že zatím jsme Ti moc neporadili.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:53
- Nahlásit
Voda obsahuje choroboplodné zárodky ať chcete nebo ne.Stojací voda vždy o něco více.Psům dávám pitnou vodu,zdravotně nezávadnou,z vodovodu.Za sudu bych jí nedala,i když po ní obtíže nemají.Sama bych jí taky nepila.Venku taky nenechám psa pít z louže.On sám nechápe,že v té vodě je plno bakterií.Dá se to naučit.Na výlety nosím vlastní vodu pro psy a ani je nenapadne se z louže napít.Při zastávce vypijou mističku a jde se dál.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 16:00
- Nahlásit
brut
No, vony taky venku vypijou kdeco...
ale z kaluže pozor, vy co bydlíte ve městě, třeba na parkovišti tam můžou být nebezpečný jedy, z těch chemikálií, co vykapou z aut.....
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 16:03
- Nahlásit
Endy
Voda obsahuje choroboplodné zárodky ať chcete nebo ne.
to máš 100% pravdu, ale zdravý pes má taky imunitní systém na nějaké úrovni a trocha voda z louže by mu neměla nijak ublížit (bavíme se o loužích s čirou vodou, doufám)
Zahnilé bahínko by snad žádný pes nepil
Nevidím rozdíl mezi rizikem, kdy pes venku něco nekontrolovaně sežere (hovínko, mršinu....) a kdy se napije z "čisté" louže.
On sám nechápe,že v té vodě je plno bakterií. tu čistotnost bych tolik nepřeháněla
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 16:22
- Nahlásit
Evulik
Moje první boxerka až do svých 6 let odmítala pít jinak než z kohoutku. Klidně si skočila do vany a čekala, až se uráčíme jí otočit kohoutkem, aby se osvěžila. Ke stáru už nepohrdla ani vodou z misky.
Nynější smečka se neostýchá chlemtat hlavně z dostupných louží.
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 16:24
- Nahlásit
já bych dával hlavně pitnou...
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 17:15
- Nahlásit
Oba moji psi pijou vodu z kohoutku a i když jí nemají v misce dlouho tak stejně dorážejí,takže jim musím natočit čerstvou, to se pak napijou.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 17:37
- Nahlásit
wensday
Ve městě s dávám pozor. Naštěstí bydlíme tak, že nevadí, když se napije někde mimo misku. Ale fakt má Brut raději vodu bez chloru.
kokoška
Mně i vet po dotazu na pití vody z potoků, řek a "čistých" louží řekl, že můžou pít jakoukoliv vodu, pokud nesmrdí. Jinak budou moc choulostivý. A tak jeho radu dodržujeme. Takže se vyhýbáme pití z louží ve městě, na poli ( umělá hnojiva) a zahnilé, páchnoucí vody v lese.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:00
- Nahlásit
My dáváme klasika kohoutkovou vodu.
V letě nosím s sebou vodu pro sebe v lahvi, tak má tu samou co já do svojí cestovní misky.
No a samozřejmě chlandí i vodu z potoků apod. Pokud vypadá čistě, tak to neřeším
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:27
- Nahlásit
U nas je miska uplne zbytocna. Kohutik, kohutik a kohutik. Pes je schopny aj v lete nepit, kym niekto nepride domov a neotoci mu kohutikom. Teraz mame pakovku a desim sa dna, kedy pride na to, ako si tu vodu dokaze pustit sam
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:36
- Nahlásit
Markét
Pozor na ty kaluže, může se tam projít nakažený potkan a kdysi můj kolega v práci přišel o štěndo boxírka, protože se napilo z takovéto louže. Nevím co to bylo za nemoc, je to hodně roků, tedˇjsou už možná pesani proti tomu očkováni.
Jestli někdo víte o co šlo, napište, sim.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:54
- Nahlásit
Náš kříženec má hrozně rád vodu z bazénu, je schopný ji chlastat hodinu v kuse. Nevím, proč mu tak chutná, asi je to tím, že kvůli chlóru vypadá čerstvě. Ovčandě to ale nedovolím, ona u pití slintá a hrozně ráda žere sníh, i když má misku plnou čerstvé vody.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:58
- Nahlásit
moji psi,když přijdeme v podvečer z venkui, tak chtějí čestvou vodu, ta od rána jim nejede, přitom venku lemtají z louží, potoků ........s chutí ( nikdy z toho nic neměli) , on zdravý pes zas není tak choulostivý jako člověk
|
joli
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 20:32
- Nahlásit
Protože jsem naučená, že pes má mít pořád čerstvou vodu, tak mu ji pořád " jak pako" dávám.....a ještě se z misky nenapil!!!! V zimě jen žere sníh a jinak chodí do jezírka..... a taky dešťovka na zalévání mu chutná daleko víc než ta čerstvá voda z misky
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:35
- Nahlásit
Já dávám vodu z kohoutku-čerstvou.Je ale fakt,že po ní kníračovi zrznou fousy(alespoň se to říká).Když měl možnost nechlorovanou,tak nezrzly.Jinak předešlému pejsovi jsem jako štěndu dávala do vody glukopur-na doporučení chovatelky.Přidáváte něco pejskům do vody?Z louží psovi zakazuju,lákají ho ale velmi!Navíc teď po zimě,kdy byli cesty solené,je to asi i dost nebezpečné...
|
Míša 79
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:41
- Nahlásit
My jsme nejraději pili od koní z kašny, je krásně chladivá, ne ledová a je spodní, prostě bezva, smlsnu si i já.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 08:53
- Nahlásit
tak u nás je to tak, že pes se čerstvé vody v misce napije, když je třeba půl dne odstátá, tak už si jí ani nevšimne, ovšem jakmile jde kolem nějaký bahňácký kaluže, tak to si dá, holomek jeden - pak také nepohrdne vodou z koryta, která je už nazelenalá, to ho vždycky ženu pryč, ale v nestřeženém okamžiku.......... fakt nechápu co mu na tom tak chutná
|
Hanka20
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 09:31
- Nahlásit
evina
Já sem svýmu štěndu taky párkrát dala do vody Glukopur, ale vůbec jí to nechutnalo a radši chodila pít do misky k druhýmu pejsovi a ten zas naopak chodil pít tu vodu s glukopurem.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:06
- Nahlásit
Naši psi pijou celkem banálně z misek, venku ochutnávají z každé louže, na dovolené ochutnávali moře atd.
Ovšem naši přátelé pořídili svému setrovi takovýto luxus: jelikož pes pije pouze čerstvou tekoucí vodu, tak aby v době kdy je rodina v práci a ve škole netrpěl žízní, má stále pootevřeno do koupelny/WC, kde si speciální baterií na fotobuňku pustí vodu z bidetu a pije z "fontánky".
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2006 10:15
- Nahlásit
Ketrin
Naše první čuba kokra se nenapila jinak než ze sprchy obrácené vzhůru, tak aby voda pobublávala... z misky nepila...
Sára je prasátko, doma pije vodu z misky natočenou z vodovodu, ale když přijedem do Čech, tak nikdy u baráku nepohrdne dešťovkou a vychlemtá vždycky vodu z tácků u kytek... Z louží dovolím pít jedině v lese, ne silnici nikdy, a taková blátivá louže, to je pravý pošušňáníčko... Ale můj pes je prase...
|