| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:35 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit
Jaký máte názor na suchary Dingo? Myslíte, že vážně pomáhají proti tvorbě zubního kamene?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:38
- Nahlásit
suesie
Tak proti tvorbě určitě ne.Tvorba je z větší části zapříčiněna složením slin a umístěním slinných žláz a to suchary těžko mohou ovlivnit.Malinko by možná mohli ovlivnit usazování zub. kamene, ale k tomu už jsou dneska k dispozici i účinnější prostředky.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:42
- Nahlásit
dorfa
Jaké třeba? Co takové ty plátky od Virbacu?
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:47
- Nahlásit
dorfa
taky by mě to zajímalo, zatím dáváme jen kostičky z buvolí kůže a tvrdý chleba, speciálního "šišatého balonku" od Trixie si nevšímá
začala jsem uvažovat o zubním kartáčku ...
|
Vanda
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 12:55
- Nahlásit
suesie
plátky od virbacu byly fajn, ale nějak je přestali vyrábět a nahradili novými a ty naší psině vůbec nejedou . nejakou dobu jsem ještě po různých zverimexech narážela na ty staré, ale teď už nic
Vanda
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:13
- Nahlásit
Vanda
To náš buldoček ten sežere všechno, zkoušeli jsme i ty nové plátky od Virbacu a chutnaly mu - děsně u toho mlaskal
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:18
- Nahlásit
já psům dávám taky jenom tvrdý chleba, sušené žužlací kostičky z kůže či vepřové nožky a ouška.....dědkovi jsme zuby nikdy nečistili a i v 15 letech nemá zubní kámen! Mladému (2 roky) se sice dělá, ale nestíhá se usazovat, protože pořád něco žvejká Psí zubní pastu sice doma mám, ale zkoušela jsem to asi jen 2x....pes si to nechá bez problémů líbit, ale přijde mi, že to nemá žádný výsledný efekt, takže my zůstaneme u žužlátek
Takové ty čistící plátky jsme zkoušeli a pes udělá 2x chramst a je po tom
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:20
- Nahlásit
Já jsem nedávno Tessince koupila takový ty čistící dentální tyčinky od Pedigree, hrozně jí chutnaly a docela dlouho se s tím zaobírala než to rozžužlala...dostala vždycky po půlce.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:21
- Nahlásit
Evik
jak často dáváš?
zatím nemáme problémy s kamenem, ale zdá se mi, že jí některé zuby maličko žloutnou, možná jen to "žužlání" nedávám dost často
zase aby neměla přetláskaný žaludek?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:22
- Nahlásit
suesie
Jaké třeba? Co takové ty plátky od Virbacu?
Sama s nimi zkušenost nemám, ale znám lidi, kteří si to nemohou vynachválit.
Mám psy seniory a používám enzymatickou zubní pastu.U jednoho psa 1x týdně u druhého 2x týdně. 12 letá babča má zuby jak perličky. Ale stejně se jí tvoří zubní kámen na stoličkách.
Jak jsem již psala záleží na složení slin a slinných žlázách. Proto z těch stoliček, nechávám zubní kámen tak 1x za 2 roky strhnout. Naštěstí je klidná a nepotřebuje k tomu narkózu.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 13:31
- Nahlásit
zuzka
já dávám ta žužlátka párkrát do týdne (ten tvrdý chleba), ale ty koupené žužlačky tak jednou týdně - většinou o víkendu....stačí nám to
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:24
- Nahlásit
Tak teď jsem našla žužlátko Pedigree zahrabané v záhonu, asi nebylo nic extra.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:29
- Nahlásit
Veterinářka mi říkala, že aby měla pasta a čištění zubů nějaký smysl, že by se musely psovi čistit zuby dvakrát denně... Což je asi nereálné...
Já dávám kosti z bůvolí kůže, má je k dispozici téměř pořád, venku se pereme s klackem, takže něco dolů taky dostane...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 06:37
- Nahlásit
Jandula
no já četla jednou denně, ale to je vcelku jedno.
Já čistím zuby tak 3x do týdne, někdy častěj někdy míň, ale průměr jsou ty 3 čištění a krom toho dostává různé kosti z bůvola, pravé kosti - morkovou, stehenní s kloubem, spešl kosti na čištění zubů a granule nenamáčím a kupuju ty, co maj větší velikost, aby byla nucená chroupat. Prostě každý den musí zoubkama pracovat. Když jedla proplanku lightku, ta má pidi granule, tak hned to bylo na zubech poznat, musela sem víc čistit.
Takže si myslím, že kombinací toho všeho má špageta ve 4letech zoubky jako štěník.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 07:32
- Nahlásit
fromeli
ono taky hodně psům malých plemen se často ten zubní kámen dělá ve větším měřítku než středním a větším .....někde jsem četla, psal to nějaký vet, že to má souvislost i s utvářením lebky...že jak se vyvíjela malá plemena, zmenšovala se lebka, ale zuby prý se nezmenšily ekvivalentně té lebce....já to neumím vysvětlit
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2006 07:35
- Nahlásit
Evik
to asi jo, pamatuju, že jezevčice mojí tchýně kámen měla, bylo to nic moc , tak sem tomu u naší chtěla předejít a zatím v pohodě, jsme na veterině chváleni a to my rádi
Švára má labici a ta už má vytržené 2 zuby a jinak taky nic moc, ale oni nečistěj a když chtěli začít po vytržení, tak se nenechala.
|
Ivu
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 22:39
- Nahlásit
Pročítám diskuze a tak si docela nevím rady. Tomu našemu čoklikovi jsme dali žužlátko - skončilo v záhoně, dnes tvrdý chleba - ten také. Z pohledu na zuby vypadají bíle,ale z vnitřní strany předních řezáků a špičáků má nános žluto hnědý. Žužlá sice velké kosti, klacky, gumové hračky, ale na to že jsou mu 3 roky se mi to zdá dost. Jo, a krmíme suchou Ankou. Co teď?
Čistit zuby se neovažuju - chci být ještě zdravá! -Jsem "adoptivní majitelka" Nemáte náhodou nějaký trumf jak na to.
|