Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / chov dvou psů
Autor Zpráva
cyklo2
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 16:10
- Nahlásit

Jsem nerozhodný a potžebuji Vaše názory. Mám psa kolie stáří dva roky a chci k němu pořídit fenku a nebo psa kolie. A to je to dilema. Někdo říká fenu v žádném případě jenom psa. Raději bych fenu. Vím je problém s háráním. Tobych nějak vyřešil. Poraďte jaké má kdo zkušenosti. Chov by byl v bytě ve městě.
Pes je mírné povahy a zatím vůči jiným psům se nechová dominantně.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:37
- Nahlásit

cyklo2
pokud byste chtěl chovat v městském bytě psa a fenu současně....nutně narazíte na problém, že až psa začne fena zajímat při hárání za tím "jedním účelem", budete ho muset od ní oddělit, což by v bytě znamenalo psa zamykat do jiné místnosti, a pak by to znamenalo dále např. rozdrápané dveře a tlapky psa......určitě se bude chtít za čubinou dostat všemi způsoby..... Ideální by bylo, kdyby vám mohl fenu či psa v kritické době hárání někdo hlídat - aby byla zcela mimo psův dosah.....
Ale pokud tuto otázku nechcete řešit, pořiďte si k Vašemu pejsovi zase pejska......Není pravdou, že by se psi mezi sebou prali nebo nesnášeli, pokud spolu žijí odmalička.....
Já jsem si ke svému tehdy 13letému psu pořídila štěně. Štěníkovi je dnes skoro rok a se starouškem se doslova zbožňují - spí spolu, mladý staršího čistí, zahřívá....prostě harmonický vztah.
Pokud píšete, že pes je mírný, určitě by se štěníkem stejného pohlaví neměl problém. Ten můj staroušek byl naopak vždycky děsně nerudný až agresívní vůči jiným psům a přesto štěně přijal takřka otcovsky.

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 18:57
- Nahlásit

Kolie jsou fajn hafici. Dva roky je idealni vek na pribrani dalsiho psa. Sice je problem to harani, to budete mit veselo, ale je to jen dvakrat do roka. Volila bych asi taky psa, uz kvuli zvyklostem na pohlavi, malokdo si porizuje opacne.

Ebony
# Zasláno: 7 Bře 2005 19:53
- Nahlásit

cyklo2
tak já vás zas navnadím na opak, vždycky jsem mívala doma psa a fenu NO, a mám s tím velice dobré zkušenosti, těch pár dní v roce s háráním jsme v pohodě přežili a oni byli super dvojka k pohledání, pozdějí starou fenku vystřídala mladší a měli se psem opět moc hezký vztah. Bez nějakého soupeření a bojování o posty. Při vší snaze se někdy může stát, že si dva jedinci stejného pohlaví nesednou, a je problém, i když možná ne tak u kolií, vzhledem k jejich povaze.

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 22:20
- Nahlásit

Ebony
Ja davala dohromady dva psy a ten starsi ze zacatku trochu zarlil, ale ted se neskutecne miluji. Ale asi je opravdu jedno, pro co se cyklo2 rozhodne.

Ela
# Zasláno: 8 Bře 2005 08:26
- Nahlásit

Kamarádka taky měla fenu a psa dalmatinů, celý jejich život v pohodě - fena psa prostě odmítala. Ukolébána tím si pořídila po jejich smrti sourozence - zase psa a fenu, a už při druhém hárání se přes všechno hlídání a rozdělování psovi podařilo fenu nakrýt. Takže: injekce na potrat a teď bude následovat po dlouhém a těžkém rozhodování kastrace peska. Tak bych se též přikláněla ke druhému psovi, už proto že ten pes taky dost trpí když má vedle sebe hárající fenu.

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:00
- Nahlásit

Ela
já s vámi souhlasím....moje prababička mívala velkého knírače, kterému stačilo aby sousedovic čuba hárala a klidně vydržel málem týden nežrat a pořád vyl u plotu..........

Tina
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 13:06
- Nahlásit

Ahoj všichni, já se právě také rozhoduji, jestli druhého psa nebo ne. Mám malou fenku křížence pražs.krysaříka. Mám ji z útulku a jsou jí asi tři roky. Je dost žárlivá a zvyklá mě mít jenom pro sebe. Mám možnost vzít si nalezenou fenku max.jeden rok starou a prý moc hravou. Důležité je taky to, že moje fenka je kastrovaná, takže se moc bojím, jak by to bylo s jejich pořadím ve smečce, jestli bych případně neměla nechat druhou fenu kastrovat? abych předešla rvačkám??
Prostě mám z toho už hlavu jak balon, jak nad tím pořád přemýšlím, jestli neudělám chybu a třeba i nějak neublížím mojí fence a nebo si nepřidělám jen starosti. Mám prvního psa teprve dva roky, takže nemám moc zkušeností, ale snažím se.
Myslíte, že dvě takové holky by se mohly snést?
Díky

Ela
# Zasláno: 8 Bře 2005 14:15
- Nahlásit

Myslím, že by se snést mohly. Můj brácha si taky k takové "netýkavé" fence bišona vzal ještě jednu, ta je naopak hravá, a brzy si zvykly. Brácha tvrdí, že mezi nimi žádně hierarchické boje nejsou. Je ale pravděpodobnější, že si feny své místo budou chtít ujasnit. Pokud novou vykastrujete, budou hormonálně rovnoprávné. Pokud ne, bude mít větší šanci zaujmout vůdčí pozici, a vy můžete tento zákrok udělat až v případě, že by první fenka tvrdošíjně odmítala se podřídit. Jinak je vhodné seznámit je na neutrálním území. A je důležité - až zjistíte, která z nich je vůdčí, vždy ji prvně pohladit, prvně krmit, prostě zvýhodnit ji nedělat jim v tom v zájmu obou chaos.

niniel
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 16:25
- Nahlásit

cyklo2
Dnes jsem mluvila s pani, ktera ma pitbulku a labradora. A harani resi injekcemi, takze jsou obe zvirata v pohode. Nechaji ji obcas harat a to s ni odjedou.

jana33
# Zasláno: 8 Bře 2005 19:16
- Nahlásit

Niniel- dlouhodobě podávané injekce můžou zvyšovat pravděpodobnost rakoviny!
Já mám dva psy - labradora, v květnu mu budou 2 roky a před měsícem se k nám náhodou dostalo štěně, taky pes a zatím v pohodě, ani žárlení není nijak hrozný, a to je labrouš na mě doslova závislý. Samozřejmě, že člověk musí zachovávat všechna pravidla hierarchie a dávat staršímu najevo, že s příchodem štěněte se nic vůči staršímu nemění a to je stejné, ať si člověk přivede pejska stejného nebo opačného pohlaví. Jestliže je pejsek vyrovnaný a vůči ostatním psům v pohodě, tak bych volila psa, už jen kvůli tomu hárání, pokud by první pes byl dominantní, tak raději fenku.

tttynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 10:15
- Nahlásit

ja mam doma psa a fenku. taky sem se rozhodovala jestli si mam vzit k rocnimu psovi fenku nebo psa.byl v tom docela bordel ale nakonec je z toho fenka, jeste neharala, ale pes je na tohle vesinou v pohode, tak snad mi nezdemoluje byt a vsechno mozny. jinak sou jeden s druhym temer nerozlucny par.

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 12:46
- Nahlásit

Ahoj Týno,zaujal mě tvůj dotaz,jestli pořídit ještě jednu fenečku k té tvé křížené krysařičce.Oni krysaříci jsou na pána hodně fixovaní a to nemusejí ani projít útulkem.Já mám takovou závislačku doma.Když jsme koupili štěndo babičce a pár dní bylo u nás,přestala žrát,zalezla si do kuchyně,štěně odmítala a já začínala shánět veterináře.Jakmile si štěně odvezli,zase ožila.Do dneška ho neuznává,jak může,tak ho kousne.Proto bych ti radila,nejdřív zkus fenky seznámit(ne u tebe doma,ale někde venku na louce)a zkoumej,jak se k sobě mají.Ale myslím si,že se tvá fenka nebude chtít o tebe dělit.

Anonymní
# Zasláno: 2 Dub 2005 23:25
- Nahlásit

Ahoj. V současné době mám 3 psy a fenu a je to v pohodě. Když fena hára, mám ji v bytě. Jinak je v kotci. Kdybych bydlela v paneláku a měla psa, koupila bych si určitě zase psa.

Tina
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 13:42
- Nahlásit

Anonymní : no právě, já vím, že je mám seznámit na neutrálním území. To je Bára s každým kamarádka. Ale prostě doma je to jen její, a když si doma hladím jiného psa než jí, tak je z toho naprosto zoufalá. Bára je, myslím si, radši sama jen se mnou. Naše rodina má dost psů, takže vyhrát si má s kým a myslím, že jí to ke štěstí stačí a že nestojí o nějakého vetřelce. Takže jsem se rozhodla, že si zatím druhý přírůstek pořizovat nebudu

viki
# Zasláno: 4 Zář 2005 10:10
- Nahlásit

Ahojky všem,lámu si hlavu na podobné "půdě".Máme 10ti letého RTW,naprostého pohodáře.Sedm let svorně žil s fenkou jezevčíka, která nám před třemi měsíce náhle umřela.Zdá se mi, že co přišel o svou kamarádku, nějak více na něj doléhá stáří (má arthrozu a nemůže na dlouhé vycházky).Poradí někdo, zda by bylo dobré pořídit si k němu ještě štěňátko (RTW či menší rasu?) nebo mu radši na "stará kolena" dopřát klid.Snáší se výborně se vším živým (máme ještě dvě kočičky a měli i morče,ani cizí pesani nejsou problém).Díky.

Anonymní
# Zasláno: 4 Zář 2005 10:22
- Nahlásit

Ahojte,já naprosto doporučuju tu fenečku,pejsky chovám už přes dvacet let,a ještě se mi nestalo,že by se dva jedinci stejného pohlaví v určitém věku snesli.Jde tady o dominanci a ten mladší vždycky bude chtít něco zkoušet a tomu staršímu(i když je mírnější povahy) se to nemusí líbit.Do dvou let byl vždycky pokoj,ale pak si začali uvědomovat své pozice a to si myslím v paneláku je dost mazec.
Jinak pro Viki: určitě bych mu štěndo pořídila,ale ze začátku hlídala,aby ho děcko moc neobtěžovalo at má klid.

Anonymní
# Zasláno: 4 Zář 2005 10:24
- Nahlásit

a taky hodně záleží na rase-s koliemi nemám zkušenost,ale je to ovčák,tak nevím.Poradte spíše někdo,kdo má kolie.

*sara*.
# Zasláno: 4 Zář 2005 11:22
- Nahlásit

Já bych taky potřebovala poradit od někoho zkušenějšího. Mám psa (5 a půl) a za měsíc přibude fenka. Samozřejmě se bojím hárání. Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost. V době hárání je budeme oddělovat, pes v kotci a na zahradě, fenka v baráku.Pes hárání v okolí snáší v pohodě, není to, že by utíkal a nějak blbnul, i fenka od sousedů, když hárá, tak není žádný problém. Tak snad to pes nějak zvládne. Ale jen by mi zajímalo, od kdy se musí oddělit. Myslíte, že je potřeba hned první den a celé hárání? Nebo stačí třeba jen těch nejhorších deset dní ? Možná se vám můj dotaz bude zdát blbý, ale omlouvám se, nikdy jsme něměli fenku v rodině, takže teprve teď zjišťuji o hárání vše. Zjistila jsem, že o tom toho moc nevím.

elvira
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2005 12:50
- Nahlásit

ahoj saro,nic se toho neboj my máme dva kluky a jednu holčičku a když hárá raději oddělujeme od začátku,i když si jí nevšímají,je to lepší proto,protože pak lehce zjistíte kdy má fenka ty kritické dny a případně ji nakryjete.Kluci mají kotce,takže holčina může být i venku,jenom v noci nám to tady trochu bučí jako v kravíně,ale všechno se přežije,je to jen pár kritických dnů.

*sara*.
# Zasláno: 4 Zář 2005 15:02
- Nahlásit

Elvíro, díky. Já jen, že někdo říkal, že od začátku to být nemusí. Ale asi to bude jistější hned od začátku. Tak moc díky, snad těch pár dní dvakrát do roka přežijeme.

elvira
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2005 17:35
- Nahlásit

No v podstatě nemusí,ale jistota je jistota,záleží jak se to uhlídá.Držím palce!!!!

Anonymní
# Zasláno: 4 Zář 2005 20:57
- Nahlásit

ahoj
mám velký problém, sama bydlím v bytě mám křížence NO asi 4 roky,není příliš dobře vychovaný je agresivní na ostatní psy, nyní mi zůstal po zemřelém příbuzném NO asi 6 letý zvyklý volně střežit objekt je bez výcviku přátelský k lidem ale nesnáší ostatní psy, zatím ho mám v objektu krerý jsem však nucena prodat, psi se zatím ještě neviděli, ale ráda bych si ovčáka ponechala, poradte jak spřátelit dva dospělé ostré psy aby spolu žili v bytě , je to vůbec možné? nerada bych aby toto soužití skončilo pokousáním nebo smrtí některého z nich.

elvira
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2005 21:20
- Nahlásit

bojím,bojím,že to nepůjde-zkus kontaktovat p.Desenského možná bude vědět jak na to- rozhodně,ale nic nezkoušej sama,byt je malý prostor-kde může dojít ke rvačce.Držím palce!!!

Anonymní
# Zasláno: 5 Zář 2005 19:49
- Nahlásit

elvira
dík, právě se je zatím nepokouším seznamovat abych toho víc nepokazila když nevím jak správně na to , blbý je že mě ten ovčák neposlouchá vůbec mazlí se ale neposlouchá no a můj pes když vidí jinýho psa a chce se rvát tak taky moc neposlouchá

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání