| Autor |
Zpráva |
Ajka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2006 16:10
- Nahlásit
prosim poradte nekdo jak na trimovani. Za pul roku je nase prvni vystava a ja jsem nestastna z toho naseho kozichu....trimuju ho sama. Na zada, kratke boky a krk pouzivam trimovaci nuz, zbytek, vcetne tlapek, hlavy a dlouhych chlupu taham prstama, na hrudnik pouzivam efilacky. problem ktery nechapu, je vysledek. Tam kde ho chudaka "rvu" trimovakem ma nadherne tvrdou srst, az uz to ani tim nozem poradne nejde, zato tam, kde ho takam prstama ma furt steneci srst, nebo jenom podsadu, na bokach mu chlupy trci do vsech stran, i kdyz je ma delsi, ale poradne dlouhe ne a ne narust. (delka je tak tesne pod lokty) Myslela jsem ze epilacovani prstama je kvalitnejsi a nepretrhava se srst, jako nozem a navic se trimovak bojim na packy a brisko pouzit, bo pak bude opravdu vsade desne nakratko. Je mu 10 mesicu a je furt jako stene. Neznate nekdo nejaky trik na vylepseni???
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:41
- Nahlásit
vy si nikdo netrimujete pejska sami?? To chodite vsichni do salonu?? Tak nic.....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 09:44
- Nahlásit
Nemusíš zakládat dvě témata, pokud ho chceš posunout "nahoru" tak jen něco dopiš. Já Ti to druhé smažu, hej?
Trimování - možná by Ti ten trik poradili právě u někoho zkušeného a pak to můžeš používat sama
|
bord
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 10:08
- Nahlásit
Ajka
Já si ho sama trimuju,ale s westíkem ti taky neporadím.Mám border teriera a tam se kopíruje jen tvar těla a já se řídím tím,co přečuhuje musí pryč.Ale dnes je plno knížek,četla jsem docela dobrou Úprava teriérů,ale nevím už kdo ji napsal.Nejlepší je ,se zeptat chovatele,ten by ti měl poradit.A pokud to k nim nemáš lán světa,sbalila bych psa a nechala si to ukázat.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 11:14
- Nahlásit
Ajka
Zkus ho dělat jenom trimovákem.Na výstavách prodávají i takové maličké,právě na tyto partie.Ve spodu bude mít ještě štěněcí srst,uvidíš,že se to spraví.Nechce to moc často koupat ani po vycházce oplachovat.Spíš nechat uschnout a vyčesat,popřípadě použít pudr.Nožky a bříško netrimuj,jenom zastřihuj.Ona ta srst naroste.Kolik mu je?
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 11:56
- Nahlásit
Terri
smaz, ja jen nevedela, jak na to
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 12:02
- Nahlásit
Endy
je mu 10 mesicu. Myju ho jenom teplou vodou, obcas ho sypu suchym samponem a kdyz se nekde poradne zacerni, jako jednou prisel od smiru, tak potom mam specialni sampon na tvrdou srst. Jinak mam ale pocit, ze cim vic trimuju, tim jemnejsi ma kozich. melo by to byt obracene. Taky by me zajimalo, jaky je rozdil pri trimovani nozem a prsty - ja myslela, ze prsty vytaham chlup i s korinkem, kdezto nuz ho nad kuzi pretrhne?
bord
u westiku se kopiruje jenom horni polovina, spodek je dlouhy. Pouzivas nuz nebo prsty?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 12:14
- Nahlásit
Ajka
Ja si trimuju erdelku, i na vystavy. K tomu rozdilu mezi trimovanim nozem a skubani prsty : spravny trimovaci nuz je vlastne tupy, srst absolutne nereze. Naopak, mas sirsi a rovnomerny zaber, noze jsou ruznych velikosti, takze si muzes vybirat, ktery pouzit na jake partie. Prstama ja vytrhavam jen par chloupku zevnitr ucha. Jeste jsou mi vydatnym pomocnikem trimovaci hrabicky.
A trosku si protirecis. v prvnim prispevku pises: Tam kde ho chudaka "rvu" trimovakem ma nadherne tvrdou srst, az uz to ani tim nozem poradne nejde, zato tam, kde ho takam prstama ma furt steneci srst, nebo jenom podsadu, a ted najednou zase : Jinak mam ale pocit, ze cim vic trimuju, tim jemnejsi ma kozich. melo by to byt obracene. Tak jak to vlastne je??
|
bord
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 12:31
- Nahlásit
Ajka
Jestli mu rostou po otrimování jemnější chlupy-je to špatně.Asi mu je tím nožem netrháš,ale řežeš.Snažím se používat trimovák všude kromě citliv.partií(břicho,slabiny).Správně bys měla psa trimovat až je srst dozrálá,až pod starými chlupy vidíš růst nové.A chlup jde lehce vytáhnout i s kořínkem.Nožem trháš po směru růstu srsti po malých chomáčcích,držíš chlup mezi nožem a palcem.Není to tak těžký,ale chce to vidět a trošku praxe.
|
bord
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 12:36
- Nahlásit
Ajka
Ještě k tomu rozdílu mezi nožem a prsty.Rozhodně nesmíš chlup přetrhnout!Prsty jsem dělala psa dokud byl štěně,ale trimovákem to jde líp a rychleji.I tak mi to trvá na etapy třeba 2 dny,mám v háji záda,tak nevydržím být celou dobu ohnutá a nemám vhodný stůl kam ho postavit..
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 14:59
- Nahlásit
Fifi
co to jsou trimovaci hrabicky a jak se pouzivaji?? To jsou takove ty 4 kovove "nozicky" trochu zahnute?? K tomu trimovani jsem mela na mysli to trhani prsty - kde trham prsty, roste mu jemnounky kozisek, i po otrhani furt nekde neco trci a chlupy jsou slabounke. Jednou, kdyz byl malej jsem mu vzala boky, ktere uz byli celkem slusne dlouhe (tak 7 cm trimovacim nozem a vysledek byl ten, ze jsem mu vse zkratila tak na 0,5 cm. Ted cekam, az to znovu doroste. Po trimovani nozem na zadech je vse fajn, tam ty chlupy maji byt tak 3-5 cma srst ma tvrdou.
bord
ty jemne mu rostou po otrhani prsty. Vezmu levou rukou cast kozichu a to co je delsi a precuhuje vytrham. jde to lehce. Nozem jedu proti srsti, ale nevedela jsem, ze po srsti to jde taky. Je fakt, ze se krouti a asi ho to boli. Zmenim taktiku. Ja taky trimuju na etapy, i kdyz ho stavim na skrinku v chodbe, strasne ty prsty boli, takze delam jeden den hlavu, pak zase packy, pak zase bricho....; mam na nej tri druhy kartacu a hreben, snazim se ho denne vycesavat, ale skoro nic se do kartace nechyta. Pritom ale vidim odumrelou spoustu srsti. To trimovani prsty mi poradila chovatelka, nuz pry jen v krajnim pripade. Je fakt, ze jeji fenecka mela uz v 10ti mesicich tvrdou srst dospeleho psa.....
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 15:15
- Nahlásit
Ajka
Jestli ho trimuješ proti srsti,tak mu,chudákovi,dáváš pěkně zabrat.Trimovat musíš po srsti a jde o vyškubávání odumřelé srsti,psa to nemá bolet.Ten spodek mu zkus vyčesávat hřebenem s kovovými zuby a mezi ně propleť gumičku.Takovou tu nevhodnou na culík,jak namotává vlasy.Pomůže ti to vytrhat mrtvé chlupy.
Někde na výstavě jsem viděla na prsty gumové náprstky.Vypadá to jako ty kovové na šití,jen byly gumové,právě na to trimování prsty.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 15:15
- Nahlásit
Ajka
Trimovaci hrabicky vypadaji takto:
muzou mit od 6 do 32 zubu... Ja je pouzivam u fenky, kdyz je hodne zarostla, dukladne procesu - tim i bez prace vytrimuju vetsinu starsi srsti.
Trimovat by se vzdy melo po smeru srsti, nikoliv proti..
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2006 20:49
- Nahlásit
Fifi
tak ti moc moc dekuju. Byla jsem si koupit ty hrabicky, nemuzu uverit tomu, co vsechno jsem s nima vycesala a to jsem hlavu trimovala v nedeli, nohy v pondeli a zbytek vcera takze to vidim takto - dvakrat-trikrat tydne prokartacovat, jednou tydne hrabicky a trim jednou za tri mesice, tak jak to ma byt. Moc jsi mi pomohla, do vystavy mu naroste urcite spravna tvrda srst
dekuju samozrejme i ostatnim
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 09:17
- Nahlásit
Ajka
To jsem rada, ze hrabicky maji uspech! mnoho zdaru s upravou!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:01
- Nahlásit
Taky pokud máš nový nůž, neměla bys namířit zuby přímo proti chlupům, ale dát nůž víc naplacato, rovně s chlupama, abys nepřeřízla, ale vyškubla. Nemělo by se to z toho psa rvát, spíš by to mělo jít víceméně volně. Tvrdé chlupy se trhají hůř, proto vytrháš více jemných a srst jakoby zhrubne. Spodek bych moc netrimovala, spíš ho nechej dorůst a vyčesávej tím hřebenem s gumou, nebo hodně hustým kartáčem. Krátké chlupy se vždycky budou ježit. Jestli má spodní srst podle tvého názoru moc jemnou, výběrově ji jemně proškubej prstama, ale neber celé chomáče a neškubej moc tvrdě-jen to, co půjde volně. Prdelku a konec ocasu většinou oškubu, co se samo pustí, a ostříhám efilačkama.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2006 19:10
- Nahlásit
To trimování by nemělo být vůbec bolestivé.
BTW dneska jsem dělala westa, na kterého půl roku nikdo nesáhl-musela jsem ho přeškubat třikrát, spodek byl plstnatý, tak jsem ho vyčesala a zbyla mu polovina chlupů, ale zato tvrdých. Vypadal úplně jinak. I když by se neměl, musela jsem ho okoupat šampónem, protože byl úplně černý.
|
Ajka
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2006 22:11
- Nahlásit
Mucholabka
chudak pejsek. Mohla bys mi jeste vysvetlit prosim, jaky je rozdil u westiku mezi beznym a vystavnim strihem?? Diky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2006 22:05
- Nahlásit
Ajka
Běžná je asi víc nakrátko...lidi to nechcou česat. Většina lidí si je stejně nechává sjet strojkem (vypadá to úděsně) a ten zbytek dělám tak, jak to po mně požaduje svědomí-co nejlépe. Se psem, který chodí jednou za půl roku se stejně moc parády ndá udělat.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2006 20:40
- Nahlásit
Fifi
Ty trimovací hrabičky se používají na normální trimování? Nebo jen na "předtrimování"?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 5 Srp 2006 10:17
- Nahlásit
Olina
Jestli chceš westa trimovat hrabičkama, běž se rovnou někam schovat, to je na srst vražedný nástroj.
|