| Autor |
Zpráva |
janneline
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 22:34
- Nahlásit
Poraďte mi prosím, mám skoro pětiměsíční fenku zlatého retrívra a poslední dny má náznaky na hárání, skáče mi na nohu a ne a ne se pustit, vůbec nevím jestli to mám chápat jako hraní, nebo už mám čekat hárání, ale připadá mi na to ještě malá.
Moc děkuji
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2006 22:37
- Nahlásit
janneline
to že skáče na nohu si myslím není náznak hárání..spíš začínající puberta u tvého adolescenta v 5 měsících si myslím,že je fakt malá a někdo tu nekde psal,že větší plemena hárají později....
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 07:42
- Nahlásit
janneline
Ahoj, taky se mi to zdá brzy, my máme labradorku a poprve hárala až v 11,5 měsících. První příznaky byly časté značkování venku / my mysleli, že je nachlazená /, oteklá přezka a pak teprve bylo vi´dět při čůrání, že začíná barvit.......
taky myslím, že půjde o hru
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 08:07
- Nahlásit
janneline
Přikláním se k té pubertě. I když bych to hárání tak zcela nepodceňovala, protože velká plemena sice obvykle hárají později, ale výjimka potvrzuje pravidlo (moje velká fena hárala prvně v 6 měsících). Ale tohle bych za příznak blížícího se hárání nepovažovala.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:26
- Nahlásit
ono přece naskakování fenky na páníčkovu nohu nemá s háráním společného vůbec nic i kdyby fenka už byla ve věku, kdy už by hárat mohla u malého štěnda bych to nepovažovala ani za projev dominance, prostě si holčina hraje
jinak nějaké příliš předčasné hárání může být příznakem nějaké poruchy či nemoci.... Jedni známí mají fenku, která měla cystu v děloze, která praskla a fena pak krvácela, páníci si nejdřív mysleli, že hárá mimo termín a bylo to bylo velmi silné krvácení, tak šli k vetovi. Naštěstí se čubinu podařilo zachránit, ale musela jí být děloha úplně odstraněna....
|
janneline
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2006 12:27
- Nahlásit
Děkuji všem moc za radu.
|