Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Co dělat, když pes napadá domácí zvířata ?
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 5 Bře 2005 19:48
- Nahlásit

Zdravím, mám problém se kterým si nevím rady. Vlastním Slovenského čuvače, fenu je velmi milá a přítulná. Je ji 16 měsíců, žije venku. Myslím, že je mezi naší rodinou a naším psem velmi velká citová vazba, nutno dodat, že máme malé dítě, 10 měsíců. Fenu máme od 3 měsíců. Se synem problémy nemá, ale napadá naše slepice. Hraje si s nima, tahá je v puse ... Jednou, když ji bylo 5 měsíců, tak jednu slepici utrápila (nezakousla). Nepřistihli jsme ji přímo při činu.Ten den jsme odjeli s manželem do porodnice, což si zřejmě vyložila jako trest. Od té doby byl klid, až na drobné hraní, zřejmě z nudy. Ale nyní, asi po roce utrápila, v průběhu 3 dnů další dvě slepice, po té, co jsme jako obvykle odjeli mimi domov. Nevíme jak ji v tomto případě potrestat, nepřistihli jsme ji totiž při činu. Navíc se bojíme, abysme ji nějakým trestem nepřivedli k agresivitě. Děkuji za radu. Ajka

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:48
- Nahlásit

Tak nejlepší asi bude oddělit slepice od psa. V tom vidím naprosto jednoduché a efektní řešení vaší situace. Naši psi, pokud by se na slepice dostali, by je do pár minut vyskládali do řady. Navíc jsem měla taky čuvače- psa, ale tomu byla domácí zvířata fuk. Zkuste taky fenu zabavit jinak, dejte jí nějakou tu žvýkací kost, hodně s ní choďte ven. Pokud to dělá z nudy, tak je to potom jen o vašem přístupu.

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 15:29
- Nahlásit

Evička
já bych to řešila stejně jako Vy..... Můj přítel má obrovského NO a ten vždycky, když mu od sousedů přelétne slepice přes plot na jeho teritorium, rozcupuje jí na kousky a sežere málem i s peřím, ale zajímavé je, že se po jeho "revíru" promenuje ještě asi 10 dalších slepic, které pěstuje přítelova mamka a těch se pes ani nedotkne....To mi pak řekněte, jak pozná, že zrovna "tak která" mezi ty "jeho" nepatří??? To si nevymýšlím, je to vážně fakt.

Sendy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 18:36
- Nahlásit

Evik
....To mi pak řekněte, jak pozná, že zrovna "tak která" mezi ty "jeho" nepatří??? To si nevymýšlím, je to vážně fakt.
Řekla bych, že stejně, jako rozezná vlastní kočku od cizí
(Evíku, zvířata se chovají, pěstují se rostliny )

niniel
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 18:50
- Nahlásit

Dejte slepice jinam. Nebo je proste oplotte. Rozhodne je to lepsi, nez cekat, kdy zas nejakou utrapi.

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 07:27
- Nahlásit

Sendy
jasně máš pravdu, já to myslela spíš jako fór.....ale víš, on je Rex hodně zvláštní osobnost....všechny domácí kočky prohání a s jednou spí v boudě - někdy se od té jedné kočky nechá i z boudy vychodit (kočka má asi tak 5 kg a Rex 55kg a kočka má stejně přednost....). Já to psala jen tak, když si představím, že by se Akouš naučil rozlišovat cizí a vlastní slepice.....no nevím....ten by je všechny složil na jednu hromadu a s ničím by se nepáral

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 07:54
- Nahlásit

Dámy, budete se dívit, ale ten náš čuvač, kterého jsme měli, taky rozlišoval naše slepice. I když byly všechny naprosto stejné a já mu řekla "tuhle prožeň" a na některou jsem ukázala, tak dokázal jen tuhle konkrétní slepici prohánět tak dlouho, dokud jsem to nezakázala. Jak se v tom hejnu tak perfektně orientoval, to nevím. To jsou prostě ty instinkty a vlastnosti, které jsme my lidi už dávno ztratili. Jo a já taky říkám,že zvířata pěstuju a ne chovám. Vidím v tom totiž obrovský kvalitativní rozdíl. Když něco pěstuju, tak si to hýčkám, starám se o to jak nejlíp umím a přemýšlím, jak svou péči ještě vylepšít. Kdežto chovat- to mi připadá jen jako prostě mít to. Já proto všechna svá zvířátka a kytičky PĚSTUJI.

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 14:26
- Nahlásit

Evička
to je pěkný, Váš čuvač byl pašák.... K těm slepicím, měla bych tedy asi říci,pokud to vezmu jako vy, že slepice se "chovají" - kromě svého bratrance neznám jinak nikoho, kdo by se se slepicemi mazlil a hýčkal je

Anonymní
# Zasláno: 9 Bře 2005 22:12
- Nahlásit

Ahoj, díky všem za odpověď. Sice sloužily více pro pobavení, ale i tak. Oddělit ji od slepic už nás taky napadlo, ale když máme na zahradě cca 50cm sněhu, tak se ten plot obtížně staví. Šlo spíš o to jak dát psovi najevo, že něco udělal a my u toho nebyly. S tím zabavením psa je taky trochu problém.,,Žvýkací kost,, si udělá sama z čehokoliv, co najde (prkna, zdivo, Míšovy hračky, použité plíny, popřípadě, když necháme otevřeno do domu tak i použitou záchodovou štětku). Jinak se jí věnujem co to s malým dítětem jde (cca 2h vycházky denně) a trochu mazlení na večer, ale víc toho opravdu nestihnem. Čuvače jsme si vybrali mimo jiné, také pro to, že by měl domácí zvířata spíš chránit. Navíc má obrovskej výběh (cca 500m2). Jinak sohlasím s Evikem, mi naši milou trubičku Peggynku, taky spíš pěstujem než chováme. Ajka

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání