| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:23
- Nahlásit
to je pěknej web...ken by tam mělo bejt víc lidí a ta konkrétnost fakt chybí..jak si mám dát bacha na nejmenovaného chovatele???
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:38
- Nahlásit
Já teda myslím, že úplně stačí když se zájemce o štěně na návštěvě u chovatele pořádně kouká s otevřenýma očima kolem sebe.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:45 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit
to sice ano,ale i tak jsem slyšela o lidech co fakt působili seriozně,hlavně pro začátečníky,kteří jsou nejlepší kořistí,nevědí jak to má vypadat a tak...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:51
- Nahlásit
No, nevím...snad i nezkušený začátečník pozná jestli je štěně čisté nebo smrdí, jestli je matka fena přátelská a důveřivá anebo se bojí vlastního pána, jestli chovatel slibuje, že štěňata jsou zaručeně budoucí šampioni a chovní jedinci, anebo se vyjadřuje střízlivě a mluví pouze o předpokladech... atd.atd. Lidi, používejte zdravý rozum a cit.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:57
- Nahlásit
Stačí příklad.Koupil si štěně od poradkyně chovu a po několika měsících se z papírů dozvěděl,že je z velmi úzké příbuzenské plemenitby.Začátečník poradci věřil,rodiče si nechal ukázat,ale na příbuzenský vztah se neptal.A bojovat s poradci,to je boj s větrnými mlýny.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 15:59
- Nahlásit
Ketrin
já si myslím,že spousta lidí zdravej rozum používá,ale bavím se o tom málu kteří dopadnou třeba jak píše Endy
A proto jen říkám že by lidi měli být konkrétní,pokud se s tímto setkám,prostě to někde zveřejním...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 16:04
- Nahlásit
Když sám poradce chovu dělá úzkou příbuzenskou plemenitbu, tak to je teda síla.
Takže máte pravdu.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 16:05
- Nahlásit
Ketrin
myslím že by toho poradce měli potrestat aspon nějak...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 16:07
- Nahlásit
To se pořád naráží na totéž - pes je "věc", legislativa na tohle není a s chovatelskou etikou si mnozí zřejmě až tak hlavu nelámou...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2006 16:09
- Nahlásit
pravda..viz .ten inzerát že vyměním nebo prodám psa...problém není jen v legislativě,ale hlavně v lidech,spousta si myslí že pes je vážně věc
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 10:16
- Nahlásit
Koupila jsem štěně od množitele. Nejsem žádný začátečník co se týče psů ale naše pejsci byli vždy jen oříšci co jsme našli. Žádné závody,žádné výstavy prostě jsme jen měli psa. Pak jsem chtěla tátovi koupit k narozkám čistokrevného psa- pro mě to znamenalo-psa o kterým vím aspoň jak bude vypadat,nepotřebuji papíry na výstavy (jak jsme byli bláhoví). Zavolali na inzerát. Paní nám ukázala fenku -krásná a 3štěnata-Nic méně né v jejich místě kde byli,prostě ven před barák nám je dala na stůl. Vůbec jsme nevěděli co mu dává žrát.Neptala se co sním budem dělat. V 7týdnech jsme si pro něj měli přijet. Já vím že to je hrozné ale mi fakt nevěděli jak to chodí u normálního chovatele. Oříšky jsem našli tak v půl roce,nikdy nebyl žádný zdravotní problém,nevěděli jsem co nás může potkat. Pejska odvezli a zaplatili.Naštěstí ze psa vyrostl krásný zdraví pes.
Teď jsem do rukou dostala já papíraka-rok a půl. Začala jsem se o to trochu víc zajímat,výstavy,závody a tak.A teprve teď jsem pochopila o co jde. A řikám,nejsme žádný blbci,věřte že když si člověk jde koupit první čistokrevný papírový zvíře a předtím nebyl varován,nečte odborné časopisy,nenavštěvuje webové stránky tak prostě neví. Rok uběhl a já vím o 300% víc věcí. Nepovažuji se za blbce ale taky jsem nalítli. Chtělo by to nějakou osvětu,ale málokdo si čte časopisy a tak.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 11:11
- Nahlásit
Anu
to je fakt..proto si myslím,že by na špatný chovatele měl někdo upozornovat,třeba na speciálním webu,pak by se na to možná vykašlali...spousta lidí,a já taky ty zkušenosti získá až se psem
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:28
- Nahlásit
jenže já si bohužel myslím, že na tydle věci přijdou lidi vždy jen když už toho psa maj.Pokud teda nemaj v rodině,nebo nějaké známého co vyloženě psi chovaj. Já nevím v okolí na koho se obrátit,jsem jediná a většina lidí se právě kupuje psa od těhle lidech taky poprvé. Pak teprve až se začnou o toho svého chlupáče zajímat,zjistí ,že udělali hroznou chybu.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:35
- Nahlásit
Anu
zjistí ,že udělali hroznou chybu
no a potom by mohli napsat konkrétní zážitky na ten speciální web, aby jejich chybu už nikdo neopakoval. jenže pak se rozběhnou žaloby pro pomluvu a pod. i když - naše soudnictví nestíhá, tak by to asi nebylo tak horké.
moll
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 13:42
- Nahlásit
Dobře,ale já ti řeknu,že když jsem měli 12 let 2 psi tak za celou dobu jsme nekoupili žádný časopis,o internetu ani nemluvim. Nemáme známé žádné chovatelé,nebo někoho kdo tomu rozumí. Až teď s příchodem mého vlastního PP (kterého mám teda až od 1,5roku) a chci se mu věnovat víc než jen procházkama -myslím výstavi a tak,tak se o to fakt začínám zajímat. Prostě hodně lidí si myslí, že koupit štěně je stejně jednoduché jako koupit DVD a nepřemýšlí,že jsou na světě lidi,co je dokáží dokonale podrazit. začne jim to až potom být divné. Pak se jdou ptát-internet,časopis.
Ale samozřejmě že to je dobré to furt někde zveřejňovat.
|
aldo
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 16:28
- Nahlásit
Anu
Díky za informace. Teď už vím, že si mám dávat pozor na nejmenovaného množitele z nejmenované vesnice, který množí nejmenované plemeno.
Zase o jednu starost méně.......
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 16:31
- Nahlásit
aldo
o tom jsem mluvila,tyhle infa nesnáším..nejmenovaný
prostě by se někde tyhle množitelé měli zveřejnit a bylo by...na veterinách by mohli vyvěsit reklamu na stránky množitelů a určitě by se to rozkřiklo
|
aldo
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 16:35
- Nahlásit
... a jak vypadá typický inzerát výkupu?
Například takhle :
Čistokrevná štěňátka bez PP.
Koupím štěňátka Nabídněte, přijedeme. Tel: 605 089 358
... z inzerce serveru CZ-PES (sekce malá plemena)
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 16:39
- Nahlásit
aldo
co odepsat či zavolat a po příjezdu jim dát do tlamy????
|
aren
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2006 17:20
- Nahlásit
sarax
|