Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak dlouho hlídat?
Autor Zpráva
Lara
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:19
- Nahlásit

Máme první hárání a dneska tři týdny za sebou. Vím od kdy je nutno hlídat, ale nevím do kdy. Informace, že až do konce, je pro mě dost neurčitá. Lara je chlupatá jak medvěd, tak to vidět není. Kalhotky už nepotřebuje skoro týden. V parku mi ostatní pejskaři tvrdí, že už hlídat nemusím. Bojím se ale riskovat - co kdyby. Myslíte, že už ji můžu pustit, když jí pes očuchá a bez zájmu odběhne?

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:22
- Nahlásit

Lara
myslím,že po 3 nedělích,pokud o ní již psi nemají zájem jí pustit můžeš.A pokud tě poslechne na přivolání ,tak bych to zkusila.Ona sama ještě zájem má,nebo ne?

Zet
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:23
- Nahlásit

Lara
Tři týdny od začátku hárání už fenu hlídat nemusíte, zvlášť pokud už o ni psi neprojevují zájem

Lara
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:28
- Nahlásit

sarax
Zet

Díky za radu. Zájem má - ale hrát si. Nenastavuje. Tak to bude asi O.K. Konečněěěěěěěěěěě! Hurááááááááááá! Můžem zase na cvičák.

Gája
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 15:33
- Nahlásit

Lara
Nevím, jestli je pravda, že zájem fenky taky poznáš podle toho, když louskneš prsty za ocáskem a ona s ním uhne na stranu. Možná je to jen pověra a raději bych na to nespoléhala.

arsiela
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2006 22:35
- Nahlásit

No radši ještě hlídejte,sice né tak intenzivně,ale hlídat.Naše fenka byla nakryta 28.den od začátku hárání,opravdu jsem se v termínu nespletla.A to si ji jiní psi nevšímali,taky jsem šla v klidu na cvičák...Štěnka z toho nebyla,ale docela jsem měla nervy.

petl
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 10:21
- Nahlásit

Některé fenky si "aktivní" část dokáží natáhnout až na 14 dní tak pozor! Naše čubí při prvním hárání po třech týdnech už taky psy odháněla a pak na cvičáku potkala neodolatelného sympaťáka a už se před ním zase předváděla
Ještě bych trochu sledovala jak se ke psům chová.

monika
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 11:54
- Nahlásit

jak dlouho fena barví?dogina hárá druhý týden.

petl
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 12:47
- Nahlásit

Obecně vzato mi říkali celkem 3 týdny
Týden barví a psy odmítá, týden nebarví a pejsky miluje a pak týden zase barví na nápadníky cvaká zubama )

Jenže to je šedá teorie, některé to mají jinak. Chce to pozorovat chování k jiným psům a hlídat.

Ardi
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2006 14:23
- Nahlásit

Jak u které fenky.Tibeťanda mi při posledním hárání provokovala psa ještě po jednadvacátem dnu.On kolem ní běhal,mlaskal a slintal.Přitom chovatelka mi řekla, že hlídat mám do 21 dní.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání