| Autor |
Zpráva |
grendel
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:31
- Nahlásit
co tomu říkáte?
URL
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:35
- Nahlásit
grendel
nevěřim, že na tom zvířata můžou prospívat
žádná ze surovin nebyla testována na zvířatech.
kvalita a účinky jsou předmětem pouze vědeckých analýz, zásadně bez testování na laboratorních zvířatech.
pokud si tohle přečtu o krmivu pro psy, tak mě napadne jedině, že můj pes by měl být teda jeden z těch testovacích vzorků, že nemůžou vědět, co to s ním udělá (u normálních krmiv je to jedno, ale tohle by se podle mě otestovat mělo - neříkám že v laboratořích)
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:43
- Nahlásit
no neni testování jako testování
třeba způsob, jakym testuje purina nebo eukanuba nebo hills je hnusnej, až moc!
jinak sama osobně bych taky psa nekrmila vegetariánsky...pes přeci nikdy během svého vývoje nebyl býložravec(narozdíl třeba od člověka) ale vždycky všežravec...tak nevim...
ale opravdu jsou psi kteří na tomdle krmivu prospívají(znám-např. slepecký golden retriever...)
|
birma
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 22:46
- Nahlásit
grendel
to je ono, jenže tady to vyznělo, že neproběhly žádný testy... Já bych si jako hezký testy na krmení představila, že by mi přišla domu firma s krmivem, že chce testovat na mym psovi, že mi budou dávat to krmení zadarmo a pes bude pod pravidelným dohledem nějakého jejich veta.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 23:08
- Nahlásit
pes přeci nikdy během svého vývoje nebyl býložravec(narozdíl třeba od člověka)
I člověk je a byl všežravec. A pes, ještě víc, než člověk potřebuje maso. V mase jsou AK, které se jinde nenacházejí. To jsou esenciální. částečně se dají nahradit vejci a mlékem, ale ne úplně. A ne každá značka je testována drasticky.
Osobně nekoupím nic pro psa, co nemá alespoň 25% masa.
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 23:25
- Nahlásit
birma
Musím říct,že i kdyby mi nějaká firma dodávala krmivo zadarmo a ještě mi za to zaplatila,nikdy bych nepřistoupila na to,aby bylo krmivo testováno na mém psovi.A dohled veterináře je na nic.Ten sleduje,co se se psem děje a kam až se může zajít.Je to sice hnusný,ale testy se na nějakém zvířeti udělat musí a já bych nedopustila,aby to byl můj pes.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 23:36
- Nahlásit
grendel
Cim ty krmis?
Ad Odkaz:
Ja jsem se jen podivila..
Pust psa na dvorek, kde bude mit misky s :
1. masem
2. granulema
3. veganskejma granulema
Co myslis, ze si vybere?
Jestli ti vadi jakesi testovani granuli na psech, tak GRANULE NEKUPUJ a nepodporuj tim jejich prodej.
Ja krmim masem, primym produktem porazky, bez nejakych testu na zviratech.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 23:41
- Nahlásit
grendel
ale ani člověk nebyl nikdy býložravec , byl sběrač a lovec , všežravec . Mně je nepochopitelné,proč je člověk pořád přesvědčený, že je chytřejší než příroda ,není . Takže vegetarián člověk i pes je pro mě nepřirozený.Ale člověk si alespoň o tom může rozhodnout sám ( tedy děti ne) , ale pes ne , nedostane na výběr. Přiznávám, že mně naopak připadá divné, že se krmivo pro psy ( teď mám na mysli granule) musí na psech testovat , co tam dávají tak nepřirozeného pro psí tělo , že musí zkoumat , co to s nimi udělá ?
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 23:54
- Nahlásit
Ale byl člověk býložravec.Jak na tom člověk byl,záleželo na místě výskytu.Byl člověk masožravec a jinde byl zase člověk býložravec.Zjistilo se to podle stavu stoliček.Bohužel zanikl,protože stepí s rostlinnou stravou ubývalo.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 00:03
- Nahlásit
Endy
Smarja, ale tohle je forum o psech!!!
Myslis, ze pes dle sveho vyskytu byl bylozravec nebo masozravec???
|
Endy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 00:20
- Nahlásit
Fifi
Přečti si to celé a zjistíš,na co reaguji.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 00:28
- Nahlásit
Endy
Ja naprosto chapu, na co reagujes, prave proto pisu, ze je to tady o psech a ne o slovickareni, ze nekdo napsal, ze clovek nebyl nikdy bylozravec
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 00:28
- Nahlásit
Endy
no já nevím, odkdy bereš člověka - ale oni ani jeho předchůdci nebyli čistě býložraví , jedli třeba i hmyz ,podařilo se jim chytit žáby apod. O kterém období - o jakém člověku - hovoříš ?
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 01:12
- Nahlásit
Fifi
já krmim granulemi...ráda bych přešla na vařený, ale jelikož budu na intru, nebudu mít čas vařit...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 01:13
- Nahlásit
birma
bylo by pěkný kdybyb ty testy byli takovýdle:-D ale ty které probíhají jsou naprosto odlišné
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 01:21
- Nahlásit
grendel
Az se opravdu rozhodnes prejit na varene, navod snadny. Uvaris ve velkem, nakrajis, napytlikujes, a ten, kdo se ti bude starat o pejsu, jen rano nebo lepe den pred vynda pripravenou davku z mrazaku... A pak jen prida trochu teple vody a prilohy...
Navic spousta lidi krmi i syrovym masem, premrazene je bezpecne. Pak se jen vynda mjaso den pred z mrazaku a je to uplne bez prace...
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 01:26
- Nahlásit
Fifi
mexina k sirovými ani nečuchne natož aby ho žrala:-D rozmazlenec
na vařený chci přejít až si najdu něco jiného k bydlení než intr, pak klidně, takže ne dřív jak za 2 roky... a u štěnda, co si hodlám pořídit no nevim nevim jestli by pro něj nebylo vhodné aspoň v období růstu ho mít na kompletní stravě-granulích...nebo myslíš že postačí roboran?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 01:38
- Nahlásit
grendel
Uz jsem psala, muzes pro ni navarit predem..
Ja se nehodlam zamotavat do diskuse granule versus varene. Ja svuj nazor mam, kompletni strava - granule, neni nikdy individualne vyvazena dle potreb psa..
Kdyz fenam do misky nahazim dle veku a potreb k masu o neco vic chrupavek, hrtanu, nakrouhany zeleniny, vysumnelejch skorapek, olejovky, zaleju jim to vyvarem z prasecich nozicek - atd atd, proste mam pocit, ze vim, co my feny zerou a vim, ze jim to svedci. Ptat se na roboran, no, je to jedna soucast. Samotnej nevystaci..
|
grendel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 01:40
- Nahlásit
Fifi
no a jak to mám udělat u štěnda většího plemene? o to mi jde aby nestrádalo v růstu!
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 05:49
- Nahlásit
Byl člověk masožravec a jinde byl zase člověk býložravec.Zjistilo se to podle stavu stoliček.Bohužel zanikl,protože stepí s rostlinnou stravou ubývalo.
Ano vyhynul. Protože mu to býložraní nesvědčilo :P
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 07:30
- Nahlásit
O těch vegetariánských granulích asi budu muset povědět kamarádovi. ..on má buldočku, která odmítá maso v jeho přírodní podobě...ať syrové či vařené...prostě to nesežere ani omylem....Granule, které maso obsahují už jí tolik nevadí, ty baští....Jinak je to čubina zdravá a spokojená, ale plně souhlasím s tím, že pes vegetarián je opravdu anomálie a že pes živený na vegetariánských granulích nemůže správně prospívat....
|
ira
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 09:15
- Nahlásit
Chtít po psovi aby nežral maso je asi stejná pitomost jako chtít po koni aby jej žral !! Proč se lidi stále snaží přispůsobit přírodu sami sobě ?!
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:10
- Nahlásit
ira zlatá pravda tvoje slova.
Kdyby všichni raději krmili čerstvou (vařeným) stravou a nepodlehli reklamě, tak nemusí řešit zda je pro psa lepší granule vegetariánská nebo nevegetariánská. Mimochodem ona ani ta nevegetariánská má do pořádný flákoty hodně daleko.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 13:29
- Nahlásit
dorfa
Kdyby všichni raději krmili čerstvou (vařeným) stravou
A je vazne tak velkej rozdil mezi granulema a varenym masem...?
(Ja jsem zastancem prirodni stravy pro psa, ale ja teda maso nevarim, davam jim ho syrovy... )
|
ira
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 14:16
- Nahlásit
Ať si to každý vyzkouší na svém psovi,hned pozná ten rozdíl !! Granule jsou super,ale maso je maso. O tom už ale tady diskuse byla, tak abych se neopakovala.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 19:46
- Nahlásit
Tohle sice neni o psech, ale za zamysleni (tak nejak obecne!) to rozhodne stoji...
http://www.goveg.com/feat/meatrix/
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 19:47
- Nahlásit
grendel
Tak to by me zajimalo jak sraslive testuji na psech purina ci eukanuba...Jak to delaji? A kde jsi to zjistila?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 20:05 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
wami
Z pocatku jsem se nad odkazem bavila, pak jsem zvaznela..
A zamyslela jsem se. A dosla jsem k tomu, ze vegetarianem se stat nemohu, neb mam maso rada. Nastesti jej odebiram pro psy i nas z vesnickych zdroju, cili vim, ze se pasici maji do ukonceni zivota dost dobre, a urcite netrpi jako ty animovany prasatka..
Syrovy bych taky fenam davala, ale ty se mi na to sklebi, navic syrovy vemeno se fakt blbe kraji.. A dat jim to v kuse, tak se zadusi!
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 20:30
- Nahlásit
Wami
...zajimavy odkaz...
nejsem sice vegeterian, dokonce se priznam, ze se mi otevira kudla v kapse pri argumentaci: nejim maso mam rad zvirata, ale za male farmy bych bojovala
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2006 20:34
- Nahlásit
Wami
A to jim davas vsechno syrova? Co treba veprovy? Mela jsem ted semestr zoohygieny a prevence chorob hospodarskych zvirat a jsem ted skoro hystericka z toho co muze takovej pejsan chytnout za hruzy...
|