| Autor |
Zpráva |
Barča
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:31
- Nahlásit
Uvažuji o tom,že až bude teplo,tak v době mé nepřítomnosti nechám pejsu na zahradě,je ještě malá 6 měs.a myslím že těch 8 hodin co budu pryč jí to venku líp uběhne.Ale moc se bojím,že uteče a půjde nás hledat a pak se stratí,bude se bát,bude mít hlad ...... Tak nevím
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:36
- Nahlásit
já bych psa venku nenechala ani náhodou - stačí "kamarádský" kolemjdoucí nebo soused a jaký byl pes. dávno dávno tomu u nás důchodce nelenil přelézt za pomoci štaflí 3 ploty mezi zahrádkami, dostat se k nám na zahradu a zmydlit psa tak, že chudák několik dnů jen ležel. od té doby NIKDY! jen v případě, že je 200% jistota, že se nikdo ke psovi nedostane (což není nikdy)
moll
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:41
- Nahlásit
Já bych taky nenecahala pejsu samotnýho v době naší nepřítomnosti na zahradě. Kolik je případů, kdy otrávili psa tím, že mu na zahradu hodili nějakou mňamku s jedem. A vysvětli takovýmu štěndu, že to opravdu zblajznout nesmí.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 09:55
- Nahlásit
Zatím bydlíme v bytě, ale plánujeme domek. Taky jsem o tom přemýšlela, že bude asi pro jeho bezpečnost lepší, když bude v době naší nepřítomnosti doma. Mám o něj fakt strach. Kamarádovi se ztratil pes přímo ze zahrady, když byli doma. Někdo jim otevřel vrata, psa ukradl a zase zavřel. No hrůza!!
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 10:56
- Nahlásit
No asi to bude lepší.Když to tak čtu a mimochodem ten přízpěvek i nadpis psala moje malá dcera tak omluvte ty chyby.Lidi jsou zlí a tak asi fakt 100%jistota bude asi pejsek doma.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:04
- Nahlásit
jo, a taky jsem se dozvěděla přímo od městského strážníka, že z právního hlediska jediný zabezpečený pes je pes zavřený v domě a pod., ani v oploceném kotci se to nepočítá. musí být od prostředí oddělen neprostupnou překážkou, kterou musí narušitel překonat násilím. pak ho může pes beztrestně pokousat. přes plot na zahradě nebo do kotce může lupič strčit např. ruku, pes ho pokouše a chudák pokousaný lupič si pak může stěžovat na úřadech (cynický kamarád na tuto informaci řekl, že v tom případě musí být likvidace lupiče zcela úplná). moll
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 11:16
- Nahlásit
No tak to je síla.Fakt je ,že ta naše tulda by za kus rohlíku šla s každým.Tak nic.Doma bude
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 15:05
- Nahlásit
Barča
Nechat doma, tam se psi cití nejbezpečněji. Vzpomínám si jak jsme kdysi jeli do Polského Těšína za nákupy - nechali jsme naši boxerku v ohradě, aby měla možnost venčení. Když jsme dojeli domu, milá pesa seděla na terase u domu - jímala mě hrůza, že by přeskočila náš nízký plot a vydala se nás hledat.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 15:31
- Nahlásit
Barča:já nechala psy na zahradě na chalupě.Bylo mi jich líto aby byli zavření když bylo krásně.Jenomže mezi tím přišla bouřka a začalo pršet a ty moji blbouni stály u vrat a čekali...celí mokří!Asi byli totálně natvrdlí a nepochopili,že se můžou i schovat...
|
Ronka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 16:04 - Změnil/a: Ronka
- Nahlásit
já mám sice takový psy který by určitě nikdo neukradl ale přesto když nejsme doma tak jsou vevnitř ,plot je vetchý a mohlo by se jim třeba podařit dostat se ven což by mohlo skončit blbě,krom toho i když ze sousedy vycházíme v pohodě ,může jít kolem nějaký cvok který psy nenávidí a nechci riskovat že jim někdo ublíží.
|
kája
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2006 18:06
- Nahlásit
ahoj, mě se nedávno zaběhla hafinka, poběhala přes celou ostravu, zázrak byl, že ji nic nezajelo. Lekla se petard a ohňostroje. Ten stres při tom hledání, nikomu bych to nepřála. Našla nám ji jedna hodná paní a hlídala, než jsme si pro ni přijeli. To byl nejhorší den v mém životě, doufám, že už to nikdy nezažiju
|
Dolly
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2006 19:42
- Nahlásit
já jsem jednou naši pesu, když jí byli asi 3 roky, dala na hlídání k ségře, ale ona jak byla zvyklá jezdit k ní metrem, tak když s ní šel ségry manžel večer ven, tak mu zdrhla a jela metre. Buhužel tenkrát na opačnou stranu Naštěstí se jí ujala taková hodná paní, která shodou okolností bydlela v naší ulici a ta obvolala útulky. Bobině je dneska 11 a při téhle hystorce se dnes už jen smějeme i když přemýšlíme o tom jaký by to bylo kdyby sme jí nenašli.
|