| Autor |
Zpráva |
Kviduška
|
# Zasláno: 28 Úno 2005 09:23
- Nahlásit
Ahojte všichni přátelé a milovníci těchto nádherných chlupatých stvoření. Mám jich doma několik, a ihodně známých kolem brisdů, tak bych přivítala další známé na toto téma. Takže lidi, milovníci chlupů, sem s váma a jdeme pokecat
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2005 09:35
- Nahlásit
znáš Báru Zapletalovou?
|
Kviduška
|
# Zasláno: 28 Úno 2005 09:37
- Nahlásit
Samo že ji znám. Máme od ní psa. A jednoho z jiného chovu taky přes ní.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2005 09:50
- Nahlásit
Kviduška
a jak to dělá? Bára by měla mít taženou starou pracovní krev...
|
Kviduska
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2005 10:06
- Nahlásit
Co jak dělá?
Jo, má dobrý pracáky. Já jsem se psem od ní spokojená. I když je to naše blondýna...
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2005 10:28
- Nahlásit
Kviduska
já ty její čuby dobře znám,a jsou fajnový...
|
Kviduska
Člen |
# Zasláno: 28 Úno 2005 10:31
- Nahlásit
To máš pravdu. Mě se z nich nejvíc líbí Bohunka. O víkendu jsem viděla její štěňata. Ti jsou super nádherní. Takoví skoro 3 měsíční špunti.
|
Hela
|
# Zasláno: 14 Bře 2005 09:05
- Nahlásit
Ahoj. Pisete, ze chovate nekolik Briardu.Presne vas potrebuji. Moc se mi libi toto plemeno a uvazuji o jeho koupi. Jen mam jedno velke dilema-musela bych ho chovat venku, coz myslim, ze by mu nevadilo, ale nevim, jak bude vypadat jeho kozisek. Je opravdu tak narocna "udrzba" briardiho kozisku? Jak casto bych ho musela cesat? Pokud se vyvali v prachu, bahne,..., cemuz,myslim, se neda zabranit (napr. pri hre s jinym pejskem) tak je asi dost narocne dat kozisek do puvodniho stavu,ze??
|
Kviduska
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2005 06:50
- Nahlásit
Helo, podle našich zkušností z toho nemusíš mít obavu. Briardi jsou srandovni experti, rádi se předvádí a vymýšlí skvělé (teda aspoň podle nich ) věci. My máme dva plaváky a jednoho šedýho. Ten je teda ostříhaný, ale kvůli původnímu majiteli, který ho vůbec nečesal, a my už s tím nic nemohli udělat.
Plaváci jsou oba venku, ale chodí i domů. V boudě mají slámu, takže vypadají občas jako otýpky... ale jsou spokojení. Na vycházkách lítají všude možně, jsou mokří, špinaví, v kožichách plno větviček... ale nic není problém. Větvičky se vytahají, pes uschne, bláto se odrolí....
Češeme je podle potřeby, ale cca jednou za měsíc (občas i dýl) pořádně. Hlavní je, vyčesat srst už od pokožky, jinak se vyčeše jenom vrch, a podsada splstnatí. Po vyčesání jsou z nich krásní tvorové
My, když jsme si pořídili prvního briarda, a to je cca šest let, taky jsem nevěděli do čeho jdeme. Ale chovatelka byla moc hodná a ochotná nám ukázat a poradit jak na chlupy.
A že bude venku mu vůbec vadit nebude, akorát bude chtít vaši společnost co nejvíce. Naši jsou taky venku, ale když chtějí jít domů, neváhají kopat do dveří tak dlouho, až je pustíme....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2005 11:42
- Nahlásit
Kviduska
Teď jsem prohlížela galerii a narazila jsem i na Tvoji. Musím říct, že máš moc krásný briardíky.
|
Kviduska
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2005 12:08
- Nahlásit
Martino, díky za pochvalu jsem ráda že se líbí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:18
- Nahlásit
Lidičky, copak nikdo nemáte briarda?
|
Dalibor
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2006 15:37
- Nahlásit
Čaute mám kříženou ovčandu a po ní bych si chtěla pořídit briarda.Když jsem se chtěla o nich něco dozvědět tak jsem nic nenašla,žádné knihy ani v knihách ani na netu.jako by uplně vymizeli.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2006 09:32
- Nahlásit
u nás v ulici mají sousedi křížence briarda s NO a jeden člověk tu měl i briarda s PP. Byl to moc milý a poslušný pes, ale jeho pán se jaksi vůbec nezabýval jeho kožíškem. Ten pes byl jeden velký "dred" ale pán ho měl rád....Ten pán pak umřel a toho psa už jsem taky neviděla cca přes rok..... Jinak mám taky pocit, že u nás briardů moc není a že se o nich nikde nemluví. Mně se jako plemeno moc líbí.
|
Dalibor
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 00:04
- Nahlásit
Byla jsem se podívat na výstavě v Ostravě a Pavla Firlová co ch.st.Moravia campanella měla briardy nádherné byla to pastva pro oči.Ona s těmapsama i cvičí sportovku.Toje něco pro mě.
|