Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Jak založit chov. stanici?
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:01
- Nahlásit

Mám vybranou chov. st. ze které budu na jaře brát štěně. Někdy v budoucnu bych se chtěla věnovat chovu. Mám vyplněný formulář, vymyšlené názvy,... ale musím být členem klubu když si chci zakládat svoji chov. stanici?Jaké máte zkušenosti se zakládáním a schvalováním své stanice.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 13:07
- Nahlásit

ale musím být členem klubu když si chci zakládat svoji chov. stanici?
Ne, ale je to mnohem levnější. Vystavení krycího listu a tak...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:08
- Nahlásit

Členem klubu musíš být kvůli uchovnění feny a potom jde přes klub doporučení ke krytí a zápis štěňat. Jestli ještě nemáš chovnou fenu, tak bych se zakládáním chov.st.počkala. Schválení názvu trvá max.tak 3 měsíce a stojí to... já nevím kolik teď, mě to asi před 3 lety stálo asi 1500,-Kč.
Počkala bych i proto, že třeba tě časem napadne nějaký lepší název a bude tě to štvát, žes zbytečně spěchala. Přidělený název už se nikdy nedá změnit, máš ho doživotně. Vymyslíš si 6 variant a oni ti přidělí tu první v pořadí, kterou ještě nikdo nemá (nebo podobnou). Takže to, co bys chtěla nejvíc, piš na 1.místo, atd.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 13:09
- Nahlásit

Členem klubu musíš být kvůli uchovnění feny
nemusíš

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:11
- Nahlásit

U nás teda jo. Uchovňuje poradce chovu, kterému se pošlou všechny doklady, on vyznačí chovnost do PP a vrátí.

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 13:12
- Nahlásit

Ketrin
je někde na webu seznam CHS? Abych věděla, co už je zadané?

Anonymní
nemusíš být členem klubu, pak ale musíš být velmi silná osobnost

zuzka

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 13:15
- Nahlásit

Nikdo tě nesmí nutit být členem klubu.Stojí to tak v zákoně. Ano, uchovnění vyřizuje poradce chovu. Když nejsi členem, tak to ale většinou stojí mnohem víc peněz.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:16
- Nahlásit

U nás můžeš chovat i jako nečlen klubu a uchovňuje se na bonitaci, kde to taky poradce zapisuje do PP a kterou pořádá klub, ale za všechno platíš dvojnásobné poplatky.
Ketrin, to máte přímo uvedeno v řádech, že k uchovnění feny je potřeba být členem klubu? Vždyť to by bylo na žalobu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:18
- Nahlásit

Anonymní
zuzka
ten seznam jistě někde bude, ale kde to netuším...
a nechápu k čemu je dobré být mimo klub a zdá se mi to dost problematické

Barča
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:18
- Nahlásit

monika
Ty chceš chovnou stanici?No já to stejně tušila,když jsem viděla tvoje www stránky.A co Dora,tak už konečně hárala?A nevíš,jestli u toho tvého pana doktora po kastraci čekáš až se pejsek postaví na vlastní nohy a odejde?Nebo si ho ještě spícího odvážíš domů?Už vidím,jak bezvládnouDoruvlečeš domů

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:19
- Nahlásit

Takže do klubu můžu vstoupit, ale nepotřebuju to k založení CHS. A klub rozhoduje, zda budu krýt nebo ne, když tam vstoupím?

Ketrin
Člen
- Nahlásit

Maya
??? Nevím, jestli je to v řádech, po tom opravdu nepátrám. Přijde mi automatické, že jsem členem klubu (dokonce obou) už kvůli informovanosti.

Maya
Člen
- Nahlásit

Seznam CHS vede FCI, pochybuju, že to někde je, musí to být seznam delší než telefonní.
Zajímalo by mě, zda je možné použít název CHS, která existovala třeba před 50 lety a vím, že dnes již neexistuje. Nebo je ten název bloknutý navždy?

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:23
- Nahlásit

Barča
ahojky, Dorka zatím nehárá a domů si ji údajně vezeš v polo stavu.Beru sebou jeřáb a dvoukolák, jinak ani náhodou.
Po kastraci je ta fena stejně ještě druhý den slabá, takže po svých není schopná odejít.Pak se s ní opatrně manipuluje při venčení.Je tak dva tři dny blbé,ale pak jsou v poho.Musí se dávat pozor na stehy.jak to příjde, tak si beru týden dovču.CHS chci na tu druhou doginu.Mám dvatři roky čas, jen mě to tak zajímá.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:24
- Nahlásit

Maya
Myslím, že to nejde. Byl by v tom zmatek.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:24
- Nahlásit

je ten název bloknutý navždy?

dobrý dotaz

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:29
- Nahlásit

Ketrin
Podle mě záleží, jak chceš chovat. Když pravidelně, tak se vyplatí být členem klubu, ale kdo odchová 1 vrh za 5 let, tomu už by se to prodražilo. Zaplatil by poplatky ve valné většině za informace, které v pohodě najde na internetu.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:33
- Nahlásit

no právě, na dogách, které rychle stárnou se toho moc odchovat nedá. nechci se do toho pouštět nějak ve velkém, myslím, že i tak je dost pejsů. jen že by mě to bavilo, strašně se mi líbí výstavy a ten kolotoč kolem pejsů

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:34
- Nahlásit

Nejde jen o to kolik vrhů... atd. Já jezdím na klubové zkoušky, klubové výstavy (které jsou daleko prestižnější než mezinárodky - velká konkurence, zahraniční rozhodčí...) a tam všude nečlen platí o 100% víc. Ale nejde jen o to. Prostě by mě v životě nenapadlo nebýt členem klubu. Ale ať každý dělá, jak uzná za vhodné.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:50
- Nahlásit

Ketrin
Ono asi záleží na plemeni, ty máš labíky, tam to možná tak je, ale někdo má plemeno, co nemá žádné zkoušky, tudíž klub je nepořádá, na klubové výstavě těch samých několik rozhodčích, které potkáš na spoustě jiných výstav, tedy nic extra, o zahraničních rozhodčích zavadíš jen na mezinárodkách, takže ty navýšené poplatky se potom týkají v postatě jen vrhu. A to už je k zamyšlení. Monika si musí zjistit, jak je to v dozím (?? teď nevím, jestli to píšu správně) klubu a podle toho se zařídt.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 13:52
- Nahlásit

Maya
no já vím, že někteří v klubu nejsou,ale jaké jim z toho plynou závazky nebo povinnosti nevím.Musím to nějak pozjišťovat.

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 14:43
- Nahlásit

monika
Pokud jsem to správně pochopila, tak máš něm.dogu?
Klub něm dog http://www.nemecka-doga.cz/ má ve stanovách, že chovatel (=majitel chovné feny a CHS) musí být členem klubu. Je to protizákonné, ale asi bys byla první, kdo by se proti tomu ozval.
V našem klubu nečlenové při odchovu mají stejné povinnosti jako členové, tj. musí dodržovat chov.řád a umožnit kontrolu vrhu, ale za všechno platí víc.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 22:08
- Nahlásit

Maya
já ty stanovy četla, já jsem právě potřebovala vědět jestli fakt musím.No nic, nějak to budu muset vydržet. Nemám ráda, když někdo něco striktně nařizuje.Ale to bude v poho.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání