Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Italsky chrtik
Autor Zpráva
iamblichos
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 20:48
- Nahlásit

Dobry den, chcel by som sa popytat na vase nazory a skusenosti s tymto plemenom. S manzelkou cakame dieta a v priebehu zhruba 3-5 rokov by sme si chceli zaobstarat psika-pozdava sa nam prave toto plemeno. Zaujimali by ma vase skusenosti z chovu tojto psika, i co sa vztahu k detom tyka.Dakujem za odpovede

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 20:56
- Nahlásit

Tak to máte ještě čas... Třeba to plemeno zdegeneruje a nebudou informace pak aktuální. Neee,dělám si srandu. Myslím, že je to mazel a až na jednu vyjímku tady, mají s ním, myslím, dobré zkušenosti.

JERDA
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 09:26
- Nahlásit

iamblichos
My máme 9 měsíčního:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=638

Je to veliký mazel a nemáme s ním zatím žádné problémy. Je to temperamentní psík - někomu vadí, že je "vítací - skákací", ale my s ním hodně běháme a děláme agility, tak se vylítá a pak se přitulí k nám do postele a spinká. Výhoda je, že vůbec není v bytě cítit a neštěká.

My děti nemáme, ale mám 2 letého synovce se kterým se často vídáme. Hází si míčkem, štěnda mu dá občas pusu a nikdy nebyl ani náznak, že by mu chtěl něco udělat. Brali jsme si ho z chovné stanice kde mají malá dvojčátka - s italáky vyrůstají od narození a také nemají problémy. Jen možná dát pozor, aby jemu dítě neublížilo, je sice odolný, ale přece jen má hubené nožičky, které jsou hlavně v mládí a při špatném krmení docela náhlé na zlomeniny

Když jsme se "pídili" po zkušenostech, tak nám radili, abychom si dali pozor na větve, ve kterých se vyskytla epilepsie a také na bázlivé typy - ti většinou pocházeli z klecových odchovů a chyběla jim socializace.
Nedávno tu byla holčina s "Bonitem", 3 letým italským chrtíkem, který byl dominantní - ale myslím, že to se může vyskytnout u všech plemen - náš štěnda je opravdu veeeliký pusinkovací mazlík - věříme že mu to vydrží ikdyž bude starší.

Na co dát pozor? Hodně jich skončilo pod koly aut, proto ve městech a v blízkosti silnic venčíme na vodítku - nemá cenu to pokoušet, je to chrt - ikdyž malinký, něco může zbystřit a letí...
Ale mimo silnice s ním chodíme jen na volno a s přivoláním a poslušností není problém - to je ale asi o výchově. Ještě mně napadla jedna věc, trošku déle mu trvá než pochopí, že se má venčit jen venku, chce to hodně trpělivosti a důslednosti a pak je to v poho

Hodně vyčtete také zde:http://www.chrti.com/gilendor/

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:15
- Nahlásit

Můžu se zeptat, kolik takový chrtík stojí? Jsou u něho nějaké typické nemoci, které jsou u nich častější?

JERDA
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:37 - Změnil/a: JERDA
- Nahlásit

Verča

Tak co já vím a řekli nám, když jsme sháněli štěndu:

Cena:
- 7 týdenní štěně, známá chov. stanice,rodiče s hodně tituly - 15 000,- až 20 000,-
- 7 týdenní štěně, známá chov. stanice,rodiče s pár tituly - 13 000,- až 17 000,-
- 7 týdenní štěně, neznámá chov stanice, rodiče pár titulů i 8 000,- až 10 000,-
- starší štěně, většinou s nějakou vadou která přímo vylučuje z chovu i 3 000,- až 6 000,-

Je to samozřejmě orientační, zahraniční krytí ap. cenu zvedá, ale to je asi stejné u všech plemen.

Fenka o 2 000,- až 3 000,- dražší než pejsek

Nemoci a zranění: vím akorát že se vyskytuje epilepsie a hodně jich mělo zlomeniny nožiček a paspárků

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:38
- Nahlásit

díky.

JERDA
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:39
- Nahlásit

Verča

Není zač

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:44
- Nahlásit

a můžu se ještě zeptat, za kolik ho máte vy?

JERDA
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:47
- Nahlásit

Verča

Otázka "na tělo" - to neví ani vlastní rodiče

Ale všem říkáme že stál 6 000,-

Musím odpovídat? Proč se ptáš?

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:51
- Nahlásit

nemusíš, ale nechápu, proč. Když někdo přizná, že je takový blázen, že za psa utratí i 50 tisíc a jede pro něj do Itálie.... Pochybuji, že ten tvůj stál tolik. ;) Já jediné, za co bych dala i 30000 je pes a měla bych z toho radost.
Já taky, když jsem doma oznámila, že budu mít psa za 10000 tak na mě čuměli jak na idiota.

JERDA
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 11:04
- Nahlásit

Verča

50 tisíc tedy opravdu nestál, nestál ani 20, ale souhlasím s tebou, že když jde o pejska, tak bych také dala co můžu, protože se ti to milionkrát vrátí

JERDA
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 11:09
- Nahlásit

Verča
Naši ani netušili, že štěndu budeme mít, máme jejich reakci natočenou, je to docela zábava

A teď je to samé: Jerýsku nechceš tohle? Jerýsku nemáš hlad?
a pořád mu něco šoupou pod stolem - ale to je asi všude

ekar
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 09:15
- Nahlásit

Chrtíka mají moji známí a i když sem z něho byla ze začátku úplně nadšená, teď ho nemůžu ani vidět, je hrozně rozmazlený, vypočítavý, mstivý, pořád s něčím obchoduje, je schopnej vás sežrat za to, že ste si dovolili sednout na křeslo na kterém už sedí on apod. Na druhou stranu venku je hrozně bázlivý, bojí se každého zvuku, každého psa, doma je ale šéfem celé rodiny. To samozřejmě není problém plemene, ale výchovy, tím chci říct - dávejte si pozor ať se vám to podobně nezvrhne.

kokoška
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:45
- Nahlásit

JERDA
Vy jste si brali štěndo v 7 týdnech? Zdá se mi to dost brzo, ale to je každého věc.

JERDA
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 10:57
- Nahlásit

kokoška
My jsme si brali štěndu v necelých 8 týdnech. Je to náš první pesoň, tak jsme měli vyčteno, že štěňátka mohou jít od chovatele v 49 dnech, víc jsme o tom nevěděli, tak jsme dobu odběru nechali na chovatelce. Ale je fakt, že jak teď zjišťuji, tak se v některých chovatelských stanicích prodávají štěnda až cca 3 - 4 měsíční.
Nevím, co je lepší, jestli 8 týdnů bylo brzo, ale Jerda ani jednou doma "steskem nezakňučel" a socializaci s ostatními pejsky jsme mu dopřáli a dopřáváme také dostatečnou, tak myslím, že jsme mu nijak "neublížili".

kokoška
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2006 12:01
- Nahlásit

JERDA
no, myslím, že dobrý chovatel se pozná i podle toho, že se štěněte nechce zbavit moc brzo a sám pracuje na socializaci těch prcků.
Své pejsy jsem si přinesla jednoho na konci 8 týdne a bylo to fakt ještě hodně mimino a druhého až jako 3 měsíčního a to bylo mnohem lepší - pejsa si doma lépe zvyknul sám a uměl strašnou spoustu věcí.
Nejdůležitější je,aby bylo štěndo zdravé a v pohodě. hlavně, že jste to zvládli - příště budete obezřetnější

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání