Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Barevný genetický test
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 09:30
- Nahlásit

Ví někdo z chovatelů, kde se tento test dělá a co to obnáší? Veterinářka zatím nevěděla, bude to zjišťovat.

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 10:24
- Nahlásit

Ketrin
Zkus tady:
http://www.healthgene.com/canine/

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 10:33
- Nahlásit

Díky... ale jestli tomu správně rozumím, tak tohle je určení profilu DNA. Já potřebuju určení genotypu (eeBB nebo eeBb), abych u štěněte, které si budu nechávat, vyloučila eventuální čokoládovou vlohu. No nic.. snad to ta vetka zjistí a snad to půjde nějak jenoduše z krve.

jeje
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 10:39
- Nahlásit

http://www.healthgene.com/canine/ar_canine_coatcol or.asp

Anonymní
# Zasláno: 26 Led 2006 11:01
- Nahlásit

Jaké máš plemeno ?Čokoladová vloha je nežádoucí ?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:00
- Nahlásit

Anonymní
Já ji u žlutého jedince (LR) nechci. Sice není moc pravděpodobné, že tam ta vloha bude, ale otec má v 5-generačním rodokmenu 2 hnědé předky a ta vloha tam může "vyprsknout" klidně i z 9.generace.

jeje
To je ono, díky, vetce to snad pomůže.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:06
- Nahlásit

Ketrin
proč nechceš s čokoládovou vlohou? Jedinej důvod co mě napadáje, že jsou teď čokoládoví v kurzu a ty nechceš aby si u tebe někdo pořídil štěně kvůli módě, ale to mi přijde jako moje dedukce dost přitažený za vlasy...
Proč teda?

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:19
- Nahlásit

Ak sa mýlim, tak ma Ketrin oprav ale tí žltý psíci s čok. vlohou mávajú tie mäsité ružové čumáky, čo nie je moc pekné,

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:19
- Nahlásit

birma
Protože není dobrý u LR patlat dohromady žlutou a hnědou (špatný pigment, světlé oči).

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:22
- Nahlásit

Miša
Teď nevím co přesně myslíš - skoro všem žlutým přes zimu nosy zesvětlají (i když ty se správným pigmentem jsou spíš hnědé než růžové-. - to není vada. Správný pigment je vidět na pyskách a orámování očí - to musí být tmavé.

birma
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:22
- Nahlásit

Ketrin
Miša
děkuju za vysvětlení

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:28
- Nahlásit

Ketrin
U nás jeden žltý labrador má celoročne ružový čumák a tiež pysky - to bude asi ono.
Maddy má aj teraz v zime úplne čierny čumák - on má asi dobrý pigment až na to že má dosť svetlé oči. Je pravda že nemá čokoládových predkov.
Kukni.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:38
- Nahlásit

Miša
Pigment má pěkný. Oko může s věkem trochu ztmavnout. Naše černá Sali je z hnědé matky a žlutého otce, v mládí měla oči taky světlejší, teď je má krásně tmavé.

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 12:54
- Nahlásit

Ketrin
To mu už asi nestmavne. To oko má po dedovi - to je ten dospelý na ľavo.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 13:04
- Nahlásit

Miša
Já vím, že to má po něm (nechtěla jsem to tu rozebírat Ber to tak, že jsou důležitější věci - jako včera s těmi veselými ocasy... Hlavně zdraví a povaha.

Miša
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 13:11
- Nahlásit

Ketrin
Jasné. Ale keď Ti mám pravdu povedať mne sa to veľmi páči. On má tie oči ako namalované. Musím bežať, pekný deň.

Eda
Člen
# Zasláno: 26 Led 2006 21:53
- Nahlásit

Ketrin
Téda, ty nechceš mít čokoládkovou vlohu?!? (jen tě zlobím...)
Miša
Maddy je opravdu moc pěkný!!!

Miša
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:12
- Nahlásit

Eda
Díky, ale to Eda taky.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:16
- Nahlásit

Miša
K těm namalovaným očím - já vždycky Brestě říkám, že oči má sice podmalované, ale zapomněla si namalovat řasy

Miša
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 08:39
- Nahlásit

Ketrin

Aká jemná ,,ženská" hlava .Tú by som si so psom -samcom nikdy nepomýlila, ani na fotke. Typická ženská.

jindriska
Člen
# Zasláno: 27 Led 2006 10:09
- Nahlásit

Ketrin
a jak to, že přes zimu černé čumáčkové zrůžový? Kamarádova fenka měla pěkný tmavý čumák a teď ho má selátkově růžový, ztmavne zas? A dá se tomu nějak pomoci? Nějaké vitamínky, či minerály, co?

Anonymní
# Zasláno: 27 Led 2006 18:43
- Nahlásit

Já vždycky koukám ná svého psa, jak má pěkné bílé řasy, ale pigmentaci dobrou.
Eva

Lenka a 4 flati
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:56
- Nahlásit

k testu barvy - pokud vím, tak nejblíže se testuje v Německu, kamarádka si to u flatíka zařizovala přes něměcký retriever club... Vycházelo to tuším kolem 70 eur za komplet (tj všechny barvy), nebo 40 eur na jednu barvu (například u flatů k vyloučení žlutého genu) .... Normální veterinář ti to neudělá...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:10
- Nahlásit

Lenka a 4 flati
Dík. Už to není aktuální. Zjistila jsem pak, že to posílají do USA a dávají si na čas a když bych to chtěla udělat u celého vrhu a (nejen) podle toho se pak rozhodovat, kdo zůstane doma, tak bych těch 9 štěňat měla doma ještě teď ( v neděli jim bude půl roku). Pigment vyšel u vrhu dobře, tak snad tam ta hnědá nebude. A psa si nechám vyšetřit, až budeme mít to základní - kyčle, lokty,....

Garfield
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:24 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Včera jsme se s přáteli tak "dohadovali" na témata zda-li dělat pokusy na zvířatech či nikoli, proč potírat množení nepapírových psů a proč vyzdvihovat chovy s průkazy původu a prostě jsme se dostali až k lidem a postiženým dětem apod. a k lidské euthanasii a tak. A bylo docela zajímavé porovnávat genetické inženýrství realizované na zvířatech - jakože v chovu psů nutnost absolvování jistých zkoušek, nutnost absolvování výstav s určitými výsledky, eliminace nežádoucích barev, eliminace nemocných jedinců, eliminace kosmetických vad apod. a v kontextu s tím, jsme tak přemýšleli, co by se stalo, kdyby totéž platilo u lidí. V podstatě my chceme dokonalé tvory kolem sebe, ale sami se smíme množit s předpoklady rakoviny, Alzheimerem, Downovým syndromem, mentálně a tělesně postížení, lidé s IQ na hranici debility apod. a tady nám to absolutně nevadí... Přemýšleli jste někdy o tom, co lidé chtějí a jak se pak chovají sami?

Gája
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:32
- Nahlásit

Garfield
přesně tohle mně napadlo, když jsem to tu četla, ale tak hezky bych to nenapsala... je to přesné

Ketrin
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:35
- Nahlásit

Jo, o tom přemýšlím často. Jednou jsem na toto téma napsala krátkou směšnou skoropovídku pro pobavení zasvěcených, jak souběžně s členskou schůzí chov.klubu se sešli ve vedlejším sále i chovní jedinci registrovaní v onom klubu a řešili chovné podmínky pro své páníčky. V podstatě nikdo by neprošel.

Garfield
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:47
- Nahlásit

Ketrin
Jasně, vem si, že v Číně nebo kde už je regulovaný počet dětí pro jednu rodinu. To už je jen krok k tomu zavést pravidla, že děti smějí mít pouze dva jedinci s min. IQ 110, bez výskytu nemocí (rakovina, diabetes, Alzheimer, epilepsie apod.) po 3 generace zpět, bez vysokých sklonů k obezitě, absolutně čisti jakýchkoliv chorob z oblasti psychiatrie (cholerici, sklony k depresím či sebevraždě) a pak i nadále jejich potomci se budou moci "křížit" pouze s vybranými jedinci obdobných vlastností. Upřednostňovala by se kombinace vysokého muže a malé ženy pro udržení správné výšky člověka. Blond žena s blond mužem pro zachování plavovlasých jedinců a tak.

To je úžasná sci-fi, ale byl by to sekec mazec.

Gája
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:54
- Nahlásit

Garfield
To je úžasná sci-fi, ale byl by to sekec mazec.

.. a hlavně by tu asi nebyla většina z nás..

Garfield
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 11:57
- Nahlásit

Gája
Já opravdu věřím tomu, že to jednou tak bude. Tedy né, že by se legislativně "nevyhovujícím jedincům" zakázala reprodukce, to jistě ne, ale prostě se budou upravovat vybrané spermie a vajíčka a oplodnění začne probíhat laboratorně až dokonalé embrio se aplikuje do dělohy matky. Rodiče si budou vybírat barvu vlasů děti a pohlaví a my v té době budeme už dávno dávno mrtví a strašně šťastní, že jsme se toho nedožili.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání