Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Prasklý polštářek na tlapce
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 11:38
- Nahlásit

Ahoj všichni, včera jsem pejse zjistila prasklý nášlapný polštářek. Je to dost hluboké ale nekrvácí to. Pejsa pokulhává, do s tím? Někdo radí mazat, jiný nechat uschnout, dokonce mi kdosi radil slepit vteřinovým lepidlem...co děláte vy?

klára
# Zasláno: 20 Led 2006 11:52
- Nahlásit

VTEŘINOVÝM LEPIDLEM NÉÉÉÉÉ NÉÉÉÉ - proboha, kdo to vymyslel?
mojí pejse kvůli dlouhodobému léčení úrazu nohy slezl celý prostřední polštářek (ten největší) nechávali jsme to jen volně větrat, občas cca 1x za 2 dny jsme to mírně potřeli olejíčkem z australského čajovníku, jinak nic- Kůže jí tam narostla celkem rychle.
Teď v zimě bych jen hlídala, aby se psovi do rány nedostala sůl, ale žádné mastičkářské experimenty nedoporučuju

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 11:53 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

Právě, taky jsem se tomu divila, všude je tam napsáno že dráždí kůži a tak...dokonce to prý poradil osobně veterinář.
A zavřela se ta prasklina?

bord
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:00
- Nahlásit

petl
To byl nějakej mimoň veterinář,asi jako jednou mi taky nějakej dobrák Mvdr.dal pro psa na uklidnění kvůli petardám celou ampuli narkózy,ať jí to dám vypít.Dala jsem naštěstí jen půl a i to bylo na hraně a málem jsem o psa přišla.A Silvestr jsem strávila obvoláváním jiných vetů,aby mi poradili co se psem.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:08
- Nahlásit

petl
Můžeš mu to namazat calciovkou nebo betadinou, protože je teď venku vlhko,tak bych ti radila mu dát na procházky buď botičku nebo ponožku (pod ní je nejlepší prezervativ a ovázat leukoplastí.Betadina má výhodu,že léčí i desinfikuje zároveň,takže do toho pesan nedostane žádnou infekci.

klára
# Zasláno: 20 Led 2006 12:09
- Nahlásit

petl
jo, na tom polštářku jí narostla úplně nová černá kůže,teď to není vůbec poznat, ale když jí to slezlo, byl to fakt humus - jen živé maso - zvedal se mi z toho kufr a to mi hned tak něco nevadí

haha
# Zasláno: 20 Led 2006 12:10
- Nahlásit

petl
to ti musel poradit pěknej blbec, až se někdy řízneš zkus si to slepit vteřinovym lepidlem
dávej pozor na sůl ,když tak mu dej ven přes tu tlapu něco ,ponožku ,na to pytlík ,aby to měl v suchu a nešla mu na to voda ,můžeš mu to promazat sádlem ,já dávala psům na takovýhle tlapy ponožku i doma aby to nemohli olizovat ,zahojí se to ,vteřinový lepidlo je blbost!!!

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:13
- Nahlásit

všichni
Moc díky za rady, ta sůl jí samozřejmě vadí nejvíc takže jsme objednali botičky, přijdou dnes večer.

jana33
Co je to ta betadina a kde se to kupuje prosím tě?

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:21
- Nahlásit

Betadina je jednak desinfekce - tekutá, normálně na čisštění,má výhodu,že neštípe + je i v masti - taky obsahuje desinfekci,ale zároveň je hojivá. Já s ní mám fakt super zkušenosti na jakýkoli rány. Mají to normálně v lekárně

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:22
- Nahlásit

Já jsem polštářek ošetřovala Novikovem (zelená vodička z lékárny), ale daleko víc se mi osvědčilo tlapku propláchnout v roztoku arniky, což je přírodní léčba.

bord
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:23
- Nahlásit

petl
Je to fakt dobrá mast,používáme to i pro sebe.

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:25
- Nahlásit

jana33
bord
Hned po práci letím do lékárny. Chudinka moje malá, zavřená v kotci čeká (
Bála jsem se aby si to tím běháním po ztvrdlém sněhu ještě víc nepoškodila tak je od rána zavřená, chjo...(

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:28
- Nahlásit

petl
to dobře děláš,chce to na tu packu dát tu ponožku nebo botičku,aby si to stále neodírala do kolečky. Na botičky jsem teda zvědavá,nám se všechny vyzouvaly

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:34
- Nahlásit

jana33

Tohle má být něco z neoprénu na suchý zip. Ona je docela zodpovědná, když jí to zakážu snad to sundavat nebude.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:36
- Nahlásit

petl
uvidíš, věřím,že některým psů to sedí,jinak by se to neprodávala. Ale my jsme zkoušeli asi troje, z neoprénu na sucháč a během chůze mu prostě začala sklouzávat, i´když ty sucháče měl utažený fest. Ale třeba vám zrovna sedne, a když ne,tak ponožku máš doma určitě

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:38
- Nahlásit

jana33
Jo to mám, ale zas nevím jak to kolem té tlapky omotat - jako nasadit a třeba kolem packy utáhnout tkaničkou nebo jak to děláš?

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:38
- Nahlásit

botička se dá koupit u veta, stojí něco kolem 200 kč (ta největší-jsou různé velikosti) a dobrý přípravek na kůži a tlapičky je taky olejíček Ballistol. Dá se koupit u Barona....Já tím natírám paciny pejsům už pár týdnů a je to fakt hojivé.

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:40
- Nahlásit

Evik
Z Barona bych si to klidně koupila, ale to bude chvíli trvat než to přijde a já to potřebuju ještě dnes (
Zkusím ten betadine.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:42
- Nahlásit

Normální průhlednou leukoplastí, desetkrát dokola, to fakt drží fest a ponožka se ani nehne.

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:43
- Nahlásit

jana33
Počkej jani ale co ta leukoplast udělá s těmi chlupy na noze? My je máme dloooouhéééé...

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:45
- Nahlásit

No ponožka je dlouhá, natáhneš jí celou a tu nohu omotáš v půlce tý ponožky,takže chlupů se ani nedotkneš

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:46
- Nahlásit

jana33
Achso, tak to už jsem doma ) Já už viděla jak jí to matlám do chlupů )

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:47
- Nahlásit

A nevadí, když ta ponožka bude za chvilku mokrá?

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:50
- Nahlásit

Nám se to samé stalo v létě, vet poradil po telefonu úplně to samé, co Janča - že Ty jsi vetík, Jančo ?

petl
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:52
- Nahlásit

Nojo, v létě to aspoň zaschne ale teď je to pořád rozmoklé od sněhu.

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:54
- Nahlásit

My jí to tenkrát taky motali obvazem a přes to ještě ponožku. Zkus ten prezervativ, o tom jsem už taky slyšela.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:56
- Nahlásit

wensday
Jana má tyhle fígle ze zkušeností z léčení chlapečků spratečků

wensday
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 12:58
- Nahlásit

fromeli
Vím, dělám si z ní srandu

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 13:04
- Nahlásit

já taky

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Led 2006 13:33
- Nahlásit

wensday
počkej v létě na výcvikáči,já vám tam předvedu veterinu

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání