| Autor |
Zpráva |
Ardi
|
# Zasláno: 18 Led 2006 18:12
- Nahlásit
Jaké s nimi máte zkušenosti pro velká plemena? Musím změnit, protože mi feňule přestává ProPlan baštit tak musím něco urychleně vybrat místo toho.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 18:16
- Nahlásit
Ardi
Těmito granulemi sice nekrmím, ale podle toho, co jsem slyšela bych řekla, že je lepší Nutram. Už jen proto, že je to narozdíl od K9 superprémiové krmivo.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 18:36
- Nahlásit
Krmila jsem Nutramem a byla jsem spokojená!
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 19:18
- Nahlásit
Opět servis z naší prodejny: Tato dvě krmiva pocházejí od stejného výrobce, s tím, že Nutram je superprémiovka a K9 ekonomičtější řada, prémiovka. Hlavní rozdíl je v tom, že K9 používá kuřecí moučku a obiloviny, hlavně pšenici a Nutram totéž + čerstvé maso, tzn. maso, které neprošlo tak silným sušením jako se děje u všech masových mouček a přílohou je u všech Nutramů rýže-nealergizující a lépe stravitelná.
S Nutramem jsou výborné zkušenosti, co se týká N. pro šť. vel. plemen, ty jsou obzvlášť vynikající a u nás jedny z nejprodávanějších krmiv. Doporučuji vřele
|
Ardi
|
# Zasláno: 18 Led 2006 19:25
- Nahlásit
Děkuji, tak koupíme Nutram a uvidíme jak se na něj bude tvářit holka jedna chlupatá!
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Led 2006 20:02
- Nahlásit
Hlavní rozdíl je v tom, že K9 používá kuřecí moučku a obiloviny, hlavně pšenici a Nutram totéž
V superprémiovce nemá pšenice co dělat. Právě to je hlavní znak rozlišení - superprémiovky místo pšenice obsahují kukuřici
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:08
- Nahlásit
Jó, to jsem blbě napsala, byla myšlena jen ta moučka, pak jsem si to taky uvědomila. No nicméně mám takový pocit, že to až zas taková pravda nejní, nechci kecat takhle z hlavy, ale co Eukanuba? Ta tam tu pšenici má, jestli se nepletu?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Led 2006 20:11
- Nahlásit
ale co Eukanuba? Ta tam tu pšenici má, jestli se nepletu?
Eukanubu v žádném případě nepovažuji za superprémiovku, ale za předražený šrot. V Americe se prodává v SM za třetinovou cenu
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:15
- Nahlásit
Lea
Ano Eukanuba obsahuje pšenici.
Anonymní
Souhlasím, ono však i na oficiálních stránkách Eukanuby (těch amerických) uvádějí, že se jedná o PREMIUM pet food.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:22
- Nahlásit
Anonymní
Též souhlas, tím se ta pšenice vysvětluje V Americe mají totiž trvalou nadúrodu pšenice, tak ji cpou úplně do všeho a co mě na nich nejvíc se.e, že ji házejí do moře a o kus dál ve světě by za pytlík obilí lidi dali nevim co...
Ono totiž s tím už zavedeným označením superpémium a prémium to taky není úplně košer, kurňa, já jsem děsná, zase jsem zapoměla v čem to vězí, no pokusim se opět zjistit Taky u vás bydlí ten Němec, jmenuje se ňák od A a dál nevim...a ve všem dělá děsnej binec
Jinak Eukanuba v USA se prodává po supermarketech jako podřadnější žrádlo a u nás mu lidi málem přisuzují zázraky, haha!
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:25
- Nahlásit
Lea
Já myslím, že už i u nás přišli lidi na to, že s tou Eukanubou to zase tak růžový nebude.
Ono i RC na tom není zrovna o moc líp. Maso má uvedeno až jako 3. Což u tak drahého krmiva a obzvlášť superprémiovky není zrovna časté.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:43
- Nahlásit
suesie
Dost ještě nepřišlo, podporováni veterináři...no nic, když jim ty prachy nejsou zatěžko
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 20:48
- Nahlásit
Lea
To ve většině případů nejsou, no. Skoro vždycky mi vet doporučil to, co distribuoval a to pak taky vychvaloval do nebes. Třeba ten RC. Tohle krmivo podle mě za chválu taky moc nestojí.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:09
- Nahlásit
suesie
Proč vadí pšenice v krmivu?
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:15
- Nahlásit
Lara
Bývá např. příčinou alergií i řidších hovínek a má horší stravitelnost. Fakt je, že ve většině případů je přijímána bez větších problémů, ale těm se dá předcházet použitím právě např. rýže.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:16
- Nahlásit
suesie
Nebo ta Calibra, to je předražená kafilerka, taky se vyrábí ve stejný fabrice jako Astor a další.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:18
- Nahlásit
Lea
Jj, tu mi teďka vet taky cpal
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:42
- Nahlásit
suesie
Dej si na ně bacha!
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 21:58
- Nahlásit
Lea
Neboj, do těch bych fakt nešla
Krmím teďka Pro Plankou a jsem spokojená
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 22:11
- Nahlásit
suesie
Myslím na ty veterináře
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2006 22:22
- Nahlásit
Lea
No na ně taky nedám
|
Ardi
|
# Zasláno: 19 Led 2006 08:15
- Nahlásit
No jo, já krmím ProPlan, ale ona mi ji začala odmítat.Tak co mám dělat?
Na Eukanubu jsem se taky nechala zlákat a krmila ji tím skoro 3 měsíce.Když jsem si všimla, že nějak divně začíná vytáčet nohy tak jsem honem mazala zpátky k ProPlanu.I srst je po ProPlanu lepší.A chovatelka německých dog mi řekla, že by pro obří plemena nikdy Eukanubu nebrala.
Koupila jsem tedy PROFormance a k tomu ani nečuchne - teda já se jí nedivím, když jsem rozdělala pytel, tak to všechno jen ne voní.Cítím z toho zkažený tuk.Nemůžu si pomoct.Ani jsem nenašla na tom 23kg pytli do kdy to má trvanlivost.Tak asi zavolám distributorovi ať se na to přijede podívat.
U dospělých psů se mi osvědčil náramně Happy Dog Premium řada.To mi druhá feňulka ze sebe vypudí takový minibobík, že jsem tomu ani nechtěla věřit.Žádný pomalý přechod.Vybírala pouze a jen ten Happy.Starý granule tam nechala.
|
Ardi
|
# Zasláno: 19 Led 2006 08:21
- Nahlásit
Ještě k tomu Nutramu Puppy LB.Našla jsem si,že obsahuje kuřecí moučku,rýži,kukuřici,kuřecí tuk,sušenou řepnou vlákninu,lněné semínko,moučka z mořských řas,sušená vejce.....
o pšenici ani slovo
|
ira
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2006 10:26
- Nahlásit
Calibru vyrábí firma Noviko , ta nemá s Astorem nic společnýho,navíc se vyrábí z masa(kuřecího),nikoliv z masové moučky.Také neobsahuje pšenici !!
Jedinou obilovinou je rýže a kukuřice.
Krmím tím labradora,který je snad alergický na všechno možné, Calibra mu sedí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Led 2006 19:01
- Nahlásit
No já už slyšela z více míst, že Noviko si Calibru nechává dělat -sami že to nevyrábějí. Ale jak to je doopravdy nevím.Před rokem jsem mluvila s p.Badalíkem, který je ve vývojovém týmu Calibry a tehdy mi říkal, že do podzima bude i zátěžovka, ale ještě jsem ji nikde neviděla.
|
Lea
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2006 17:05
- Nahlásit
ira
Společné má to, že se vyrábí ve stejné fabrice, ještě spolu s Britem. Jinak s Britem má úplně stejné vstupní suroviny a jediný rozdíl mezi Calibrou a Britem jsou jiné poměry minerálů. Dobrý, že jo? Jsou to informace od člověka přímo z té fabriky v Chrášťanech u Prahy. Takže kdo kupujete Calibru, ušetříte nejméně o 100% když koupíte Brita. Dodávám moji oblíbenou větu: Takhle se vydělávají penízky
|
jerry
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 21:39
- Nahlásit
V superprémiovce nemá pšenice co dělat. Právě to je hlavní znak rozlišení - superprémiovky místo pšenice obsahují kukuřici
Tak toto je teda dobry for. Vidim ze anonymous je znalec. Skoda len ze si neprecital nieco o hnedej ryzi...
|