| Autor |
Zpráva |
Zany
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 11:22
- Nahlásit
Ráda bych vědela ,jesli se da zbarveni srsti nějak ovlivnit ,nebo je to vždy překvapení ? Pozná se na dejme tomu 8 týdenním štěněti předpoklad vyššího vzhůru?
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 11:23
- Nahlásit
Pardon ,mělo být vzrůstu.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 11:25
- Nahlásit
No vetsinou je to prekvapeni. A pokud se krizi dva psi, z nich jeden je cerny, tak je velka pravdepodobnost, ze vetsina bude cernych(cerna je dominantni). Zbarveni se i meni, stenata mivaji i svetle znaky, ktere pak tmavnou.
A na malem steneti se pozna budouci velikost podle velikosti tlapek. Cim jsou nepomerneji vetsi k telu, tim bude pes vetsi.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 11:40
- Nahlásit
Velikost se dá také dovodit z velikosti rodičů a dalších předků, tj. i v tomto případě funguje genetika. K barvě. Zas až takové překvapení to být nemusí, jenže to musíte mít cílený chov, kde se genetikou trochu zabýváte. Některé geny pro barvu jsou děděny dominantně, některé recesivně, samozřejmě záleží na tom jakými jsou rodiče nositeli genu (homozygot, heterozygot). Ale je to složité a proto, pokud to nesledujete několik generací dozadu, tak to pro vás bude překvapení.A určitě příjemné. Alespoň já se vždycky těším alespoň na barevný odstím a barevné plotny. Jakou budou mít základnu vím vždycky přesně.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 15 Úno 2005 11:56
- Nahlásit
Já uvažuji částečně o pořízení tohoto pejska,protože je v něm něco ,co mně moc přitahuje.Některé barvy si mně moc líbí,ale právě bych chtěla dozvědet více,jaká by byla pravděpodobnost,že se určitá barva ve vrhu objeví.Také jsou na mně v té standart.velikosti moc malincí,tak bych chtěla většího pejska,z internetu vím ,že takoví existují i třeba 38 cm.Jelikož se tentokrát nebudu aktivně účastnit MV v Praze,půjdu se asi v neděli na ně podívat,protože na živo jsem je ještě pořádně neviděla.
|
Erinka
|
# Zasláno: 2 Bře 2005 08:09
- Nahlásit
Předpoklad vyššího vzlstu u Číňánů odhadnete podle rodičů.Pokud jsou rodiče velcí , tak bude i potomek větší , naopak pokud jsou rodiče malincí , tak Vám z Číňana nic nevyroste.Co se týče srsti , tak se to dá i nedá poznat.Číňani se asi do 1 roku vybarvují , pokud však rozhrnete labutěnky srst , která má vždy u kořínku jinou barvu , tak takovou ji bude mít v dospělosti.
|
Zany
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2005 12:34
- Nahlásit
Diky,tak nejak jsem si to myslela,uz jsem probrala vsechny mozne vetsi psy i feny ,takze mam zhruba predstavu po kom by asi melo stenatko byt.Jeste je chci videt na te vystave.
|