Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Nezkrotná Carmen
Autor Zpráva
Denak
# Zasláno: 14 Úno 2005 19:42
- Nahlásit

Mám osmiměsíční fenku Sharpeie. Problém nastává když se jí pokouším čistit uši nebo kapat do očí a podobně. Začne sebou škubat, kroutit se, kvikat vrčí a dokonce i cení zuby. Snažila jsem se jí tlačit hlavu k zemi, ale dokáže ty ouška tak zatáhnout,že se dovnitř nedostanu. Poraďte mi, prosím.

haha
# Zasláno: 14 Úno 2005 23:17
- Nahlásit

ahoj,no nevim moc co ti poradit já když vezmu tyčinky na uši pes leží na boku a čeká vyčistíme jedno pak řeknem otočit a jde se na druhý no učila jsem je tak že jsem je přimačkla podržela za
čumec no a když bylo po všem dostal nějakou mňamku no a když kapu do očí podržim ho za čumák a je to

niniel
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2005 23:46
- Nahlásit

Denak
No pokud to nepujde pomoci dobrot, tak bych zkusila tvrdsi metody. Proste cisteni usi a kapani kapek je vec, kterou pes snes musi.

*sara*.
# Zasláno: 15 Úno 2005 07:29
- Nahlásit

Mám taky šarpeje a čištění uší prožívá s hrozným utrpením. Všelijak se natáčí, že se někdy nemůžu dostat dovnitř. Ale ví, že musí. Vždycky mi uteče se schovat do kouta a čeká na tu pohromu. Ale naštěstí to přečká. Dostane za to piškot. To ví, takže hned po čištění běží do kuchyně, kde jsou piškoty a čeká.
Jak čistíš ty uši? Pokládáš jí na bok? To by náš nevydržel, zkoušeli jsme to jednou a škubal se tak, že by si ublížil. Ten můj sedí a v sedě čistíme. Denak, na šarpeje pomáhá to, že když vyvádí, tak se mu jemně propleskne ten jeho nakrabatělý čumáček. U nás to v mládí pomohlo.

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2005 14:44
- Nahlásit

Denak
ahojky, já se svým psem obdobně bojuju.....on si nechá uši v pohodě vyčistit, ale jen vatičkou na špejli a ještě přitom vrní...ten roztok na čištění uší ale úplně nenávidí a za nic na světě si ho nechce nechat aplikovat a pak se taky uhýbá a kroutí se. Minulý týden jsem psa léčila na zánět v uších a přišla nato jak svého hafušu přelstít ...je děsně žravý, takže jsem pěkně po mističce rozpatlala tvaroh či tavený sýr a pejsovi mističku s dobrotou dala. V době kdy vylizoval si nechal líbit i ty kapky do uší....Ty jsem musela zavádět až do zvukovodu hluboko a pejsa pochopitelně uši sklápěl a držel....Dělala jsem to tak, že jsem mu prostě do zvukovodu jemně zasunula prst a k němu přidala tu pipetku s kapičkami....Zkus to s tím čištěním podobně, třeba ti to půjde...musí se ale opatrně, to je jasný

Sendy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2005 18:12
- Nahlásit

Sem to asi nepatří, jen reaguji na příspěvek Evíka. Psům jsem nikdy uši nečistila, jen občas jim kápnu Aurinet. Teď jsem si vzala psa, který má v uších kvasinkový zánět, a asi už dýl. Neklepe hlavou, nedrbe si je, nechá si je drbat, i prstem mohu na kraj zvukovodu, ale běda, jak tam chci dát pipetku (a ještě k tomu odpočítávat potřebný počet kapek 2x denně). Po pětidenním boji (kvílení, cukání, trefení se do zvukovodu ano/ne apod.)i přesto, že hned dostal baštu, jsem to vyřešila tak, že jsem koupila 2ml inj.stříkačku, do ní si odkapu potřebné množství léku a jedním zmáčknutím vstříknu. Je to rychlé, přesné a pes nestačí začít trojčit. Tak se mi snad podaří uši vyléčit

kure25
# Zasláno: 16 Úno 2005 12:33
- Nahlásit

No,ja mam cytrmesicni stendu a zhruba pred mesicem mela v uchu zanet,a tak jsem ji 3x denne musela kapat do ucha antibiotika a pak jeste i to na cisteni.Zpocatku z toho mela panickou hruzu,ale dalsi den uz uplne v pohode si sedla a cekala,az ji to tam kapnu..Pak dostala mlsku,ale pak uz to zvladala i bez ni! ;) Takze-radim jako ostatni-zkusit to s tou mlskou a pak ji to ucho poradnou promnout,aby se ji to tam dostalo a nevyteklo ji (mu) to a melo to ucinek...

Evik
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 15:20
- Nahlásit

Sendy
no vidíš, to mě vůbec nenapadlo s tou stříkačkou....i když ty kapky, co jsem dávala Akoušovi byly dost vazké konzistence, to by asi stříkačkou nešlo. Jinak já si myslela, že taky nebudu muset Akoušovi moc čistit uši, ale přitom zánětu jsem musela denně - taky to byly asi kvasinky - říkal vet....ale Akouš se doma chová při čištění klidně a na veterině je hysterický Ten zánět jsme zlikvidovali kapičkami Surolan za týden. Jinak je super, že si už Bak nechá od tebe všechno líbit, je to prima, že ti věří.

Sendy
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2005 15:27
- Nahlásit

Evik
My máme také Surolan. U stříkačky mám jistotu, že se mu to dostane do ucha, ne někam jinam. Nevím, co mu kde dělali s ušima, ale je na ně dost háklivý....zevnitř.

Evik
Člen
# Zasláno: 18 Úno 2005 13:48
- Nahlásit

Sendy
ono mu s těma ušima nikdo ani možná nic dělat nemusel.....Akoušovi nikdo s ušima nikdy neubližoval a přesto hysterčil pokaždé, když jsem mu chtěla ten Surolan aplikovat....Musela jsem ho fakt uplácet žrádlem - zatímco Akouš vylizoval např. tvaroh z misky, já opatrně zasunula do zvukovodu prst, k němu druhou rukou přidala pipetku a kápla několik kapek - Ten Surolan je děsně "mastný", ale když se pak uši čistí, jde to líp. Teď už naštěstí kapat nemusíme, když už je pejsa OK......Držím palečky, ať ta léčba u Baka dlouho netrvá, ať je brzy zdravý.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání